Blu-ray přehrávač Samsung BD-P1000

vydáno 10. 11. 2006 | autor Samsung | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače

Tagy: BD-P1000, Blu-ray, CVBS, DTS, HDMI, Legends of jazz, LPCM, MP3, MPEG-2, paměťová karta, přehrávač, S-Video, S.W.A.T., Samsung

Společnost Samsung uvádí na český trh přehrávač Blu-ray disků BD-P1000. Nový přehrávač umožní využívat až pětkrát vyšší rozlišení Blu-ray disků ve srovnání s DVD. Zároveň dokáže plně využít potenciálu moderních HD televizorů. Přehrávač Blu-ray si navíc poradí i se staršími DVD a CD disky.

BD-P1000 je také vybaven dvěma paměťovými sloty, které podporují 10 typů paměťových karet (Compact Flash; Micro Drive; Memory Stick; Memory Stick PRO, Duo a Pro Duo; SD; MMC; Mini SD a RS MMC) a umožňují přehrávání filmů, prohlížení fotek či poslech MP3 uložených na těchto médiích.

Samsung přináší první komerční přehrávač nové technologie

Přehrávač Samsung BDP-1000

„Samsung BD-P1000 je prvním Blu-ray přehrávačem v běžném prodeji. Přináší zcela novou kvalitu do oblasti domácího kina. Samsung se chystá i nadále vylepšovat své produkty a podporovat nové formáty,“ říká produktový manažer Samsungu, David Vaculík.

HDMI výstup zprostředkuje přenos digitálního signálu bez ztráty kvality do televizorů vybavených touto technologií. Nové přátelské uživatelské rozhraní je přístupné bez přerušení přehrávaného filmu a dovoluje prohlížení scén a speciálních vlastností zatímco film pokračuje.

Základem Blu-ray technologie je modrofialový laserový paprsek. Je mnohem přesnější než červený laser používaný u DVD a umožňuje zaznamenat informaci na Blu-ray disk do menších hustších prohlubní. Díky tomu má 5 až 10 krát větší kapacitu než DVD disk. Kapacita jednovrstvého Blu-ray disku je tedy 25 GB, dvouvrstvého 50 GB. Blu-ray disky jsou také díky nové povrchové úpravě odolnější proti poškrábání.

Vyšší kapacita umožňuje na discích Blu-ray šířit nahrávky s 5.1 audio a až 32 zvukovými stopami, což je 10 krát vyšší číslo než u DVD. Přináší s sebou také vyšší kvalitu obrazu v rozlišení až 1920×1080p a nekomprimovaný prostorový zvuk.

Přehrávač je vybaven CVBS, S-Video, komponentním, HDMI a digitálním i analogovým audio výstupem. Podporované audio formáty zahrnují 192KHz LPCM, Dolby Digital & Dolby Digital Plus, MPEG-2, DTS a MP3.

Přehrávač Blu-ray disků BD-P1000 bude v České republice k dispozici na přelomu listopadu a prosince, za doporučenou cenu 34 990 Kč včetně DPH. Ke každému přehrávači zdarma zákazník obdrží filmy S.W.A.T. a Legends of jazz na BD (Blu-ray Disc).

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře