Potomci lidí přežijí na Blu-ray

vydáno 27. 3. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Children of Men, DTS-HD Master Audio, film, Harry Potter, Potomci lidí, Universal, Universal Pictures, Universal Studios, VC-1

Potomci lidí (Children of Men, 2006)

Temný sci-fi thriller Potomci lidí (Children of Men, FDb.cz) mexického režiséra Alfonso Cuaróna, který se výtečným způsobem dokáže poprat s naprosto rozdílnými žánry (na kontě má například romantické drama Y tu mamá también nebo třetího Harryho Pottera), se koncem května objeví na Blu-ray se slušnou výbavou.

Studio Universal připravuje vydání ve vysokém rozlišení pro region A (USA) na 26. května, dvouvrstvý 50 GB disk bude obsahovat film s VC-1 obrazem a DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem. Samozřejmě nebudou chybět ani bonusy – audiokomentář, vynechané scény a dokumenty (Visual Effects: Creating the Baby, Futuristic Design, Theo & Julian, Under Attack a The Possibility of Hope).

Studio Universal svá Blu-ray vydání regionálně nekóduje, disk tedy bude možné zakoupit kdekoliv na světě. Ovšem jak to (zatím) většinou bývá – bez české jazykové podpory.

Potomci lidí (2006)

Do nedaleké budoucnosti nás ve své temné a šokující vizi uvádí režisér Alfonso Cuarón (Mexická jízda, Harry Potter a vězeň z Azkabanu), který se inspiroval slavnou stejnojmennou sci-fi novelou královny detektivek P. D. James.

Planeta Země, rok 2027. Už devatenáct let se nenarodilo jediné dítě. Svět podléhá beznaději a anarchii a po čím dál zoufalejších pokusech o nalezení a odstranění příčiny neplodnosti lidstva už jen čeká na zázrak.

Díky totalitnímu zřízení dokáže jediná Velká Británie odolávat všeobjímajícímu chaosu. Platí za to sice strašnou cenu – občanská práva jsou velmi okleštěna a občasné pokusy o odpor brutálně potlačovány, ale Theovi (Clive Owen), londýnskému byrokratovi, který už jen pasivně čeká na svůj konec, je to úplně jedno. Ovšem jen do chvíle, než se s pytlem na hlavě ocitne v kufru dodávky a posléze stane tváří v tvář své bývalé lásce Julian (Julianne Moore), která stojí v čele jedné z mnoha odbojových skupin a má pro Thea speciální úkol – zajistit pro jednu z jejích spolubojovnic tranzitní víza a dostat ji bezpečně ze země.

Potomci lidí (Children of Men, 2006)

Během cesty, jejímž cílem je azyl pod záštitou organizace Human Project, Theo zjišťuje, že jeho chráněnka Kee není obyčejná uprchlice. Naopak – je to člověk, kvůli kterému by byla spousta lidí ochotná vraždit. Je totiž v osmém měsíci těhotenství a představuje kýžený zázrak, na který lidstvo už devatenáct let čeká. Na útěku před anarchisty, kteří by ji rádi zlikvidovali kvůli zachování stávajícího bezvýchodného stavu, a reprezentanty režimu, již by ji rádi zneužili ke svým politickým cílům, se Theo a Kee stávají velmi nejistou, nicméně jedinou nadějí naší civilizace.

Režiséra Cuaróna nadchla představa, že by se prostřednictvím filmu zasazeného do blízké budoucnosti mohl vyjadřovat k dnešku. „To, jak se chováme dnes, výrazně ovlivní podobu naší planety za dvacet let. Vlastně to není sci-fi, ale současný thriller zasazený do roku 2027,“ říká Cuarón. Svět za pár let je sice snímán temnými, syrovými barvami, ale podle režiséra jde spíš o nastolení správné atmosféry než o jeho názor na naši budoucnost.

„Ten film je o tom, že mít naději se vyplatí i v bezvýchodné situaci,“ dodává.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře