Pochyby nás čekají i na Blu-ray

vydáno 4. 3. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Disney, Dolby TrueHD, Doubt, film, MPEG-4 AVC, Oscar, Pochyby

Pochyby (Doubt, 2008)

Studio Disney připravuje na 7. dubna pro region A (Amerika) Blu-ray vydání dramatu Pochyby (Doubt, FDb.cz), nominovaného na pět Oscarů – mimo jiné i za scénář. Ten vychází z mnoha cenami ověnčené divadelní hry Johna Patricka Shanleye, který ji pro potřeby filmu sám zadaptoval a dokonce se ujal i režie. Skutečně nezapomenutelné výkony přitom podávají zejména Meryl Streep a Philip Seymour Hoffman, kterým zdatně sekunduje Amy Adams.

Blu-ray disk bude obsahovat film s MPEG-4 AVC obrazovým přepisem, Dolby TrueHD 5.1 zvukem, audiokomentářem režiséra, komentovaným rozhovorem se skutečnými řádovými sestrami (The Sisters of Charity), zamyšlením skladatele Howarda Shorea nad hudební inspirací (Scoring Doubt), dokumentem o vzniku filmu (From Stage to Screen) a rozhovory s herci. Všechny bonusy jsou vyloženě konverzačního typu – ostatně jako samotný film.

Disney bohužel naprostou většinu svých Blu-ray disku regionálně kóduje, takže si budeme muset počkat na evropské vydání.

Pochyby (2008)

Píše se rok 1964. Charismatický kněz, otec Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší o jisté uvolnění přísných pravidel církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a krutá ředitelka.

Pochyby (Doubt, 2008)

Komunitou zmítají divoké politické změny a na školu byl přijat první černošský student, Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy z toho, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se sestra Aloysius do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání Flynna ze školy.

Aniž by měla kromě své morální jistoty jediný důkaz, rozhodne se poměřit s otcem Flynnem sílu svého odhodlání v osobním souboji, který může svými katastrofálními důsledky ohrozit celou školu.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře