PlayStation slaví 20 let. Sony oslavuje speciální edicí ve stylu první konzole

vydáno 3. 12. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: herní konzole, konzole nové generace, next-gen, PlayStation, PS4

Sony před pár dny oznámila, že se její mobilní divizi i přes technickou vyspělost nedaří v prodejích tolik, jak si představovala, a tak se hodlá v následujících měsících více soustředit na svého aktuálně nejvýdělečnějšího koně. A tím je samozřejmě herní konzole PlayStation 4.

Ta letos slaví své 20. výročí a nebyli by to hrdí Japonci, aby okolo požehnaného věku značky (i když kam se hrabou na Nintendo) neudělali pořádný humbuk. Jeho vrcholem je zcela jistě oznámení nové limitované edice konzole, která se zařadí po bok oficiální černé a bílé varianty, jež Sony průběžně doplňuje o limitované kusy k některým herním titulům.

Výroční retro verze PS4

Nová varianta bude ale opravdu exkluzivní, Sony se totiž barvami vrací k první generaci konzole a přinese na trh 12300 konzolí připomínajících první PlayStation. Nový barevný facelift přitom zasáhne i herní ovladač Dualshock, jenž bude mít na dotykové plošce vyleptané znaky PlayStationu a společně s konzolí ponese i původní logo konzolí.

Zkrátka nostalgická tutovka, jež bude v balení kromě konzole a ovladače obsahovat ještě tradiční Sony kamerku, stojánek a kabeláž. Vše rovněž odkazující na dvacet let starou konzolovou strařenku, jež v podstatě určila směr moderního konzolového hraní. Předprodeje začnou již 6. prosince.

Výroční retro verze PS4
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: PlayStation slaví 20 let. Sony oslavuje speciální ...

Vložil th0ca (bez ověření), 3. Prosinec 2014 - 16:55

Obrázek uživatele th0ca

pro nadsence asi zajimava volba /kolik pak bude cena/… nicmene me dostalo to, ze k tomu davaji 1 ovladac. Cekal bych k tomu 2 jako normalni zaklad u limitky, kterou clovek jen tak nesezene.

Re: PlayStation slaví 20 let. Sony oslavuje speciální ...

Vložil Psema (bez ověření), 4. Prosinec 2014 - 13:16

Obrázek uživatele Psema

To s tím ovladačem mě sejří u každý verze. Jako pardon, ale fakt by je neubylo přihodit do balení jeden navíc a zvednout cenu o snesitelný pětikilo. Ale konečně se letos začínají objevovat i solidní bundly. Ale pořád čekám na nějaký ultimátní kombo 2 ovladače, tři hry, stojan, kamera… prostě complete package za rozumnou cenu. Už to, že ten stojánek nepřibalují v základu je na facku.