PlayStation Network on-line, připravte si místo na dárečky

vydáno 17. 5. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma IT a software | 5 komentářů

Tagy: Infamous, Little Big Planet, PlayStation, PlayStation 3, PlayStation Network, PSN, Qriocity, Sony

Téměř měsíc po výpadku, který způsobil pravděpodobně největší kybernetický útok v dějinách lidstva, se PSN probouzí k životu. V Americe už by mělo být on-line kompletně, v Evropě se probouzí region po regionu (včetně toho našeho), největší komplikace pak má PSNko v Japonsku, kde nedostalo povolení k návratu do virtuální sítě, protože si tamní úřady nejsou jisty jeho bezpečností.

Nic to ale nemění na tom, že se většina služeb PSN a Qriocity pomalu ale jistě aklimatizuje na nových serverech a začíná se vracet do našich Playstationů 3.

Pravda, síť zažívá výpadky (chvilku po obnovení ve Velké Británii a v Irsku opět padla … ale už je zase on-line) a Sony má technické problémy s měněním milionů uživatelských hesel, kvůli kterému je většina serverů značně přetížená (uživatel je nucen provést firmware update 3.61 a změnit své heslo, jehož potvrzení je nutno autorizovat dodatečným emailem a právě ten chodí s velikými zpožděními). Ale za chvíli už budou hráči opět moct hrát on-line.

PSN na dně

Sony tenhle pětadvacet dní dlouhý výpadek bude stát neskutečné peníze. Už sama investice do nových bezpečnostních opatření (včetně fyzických přesunů všech serverů!) musela být ohromná, společnost má navíc na krku několik žalob (i když se zatím neprokázalo, že by byla odcizená data jakkoliv zneužita) a dvacet dní po výpadku se začaly objevovat první zprávy od prodejců: hlásili pokles prodejnosti konzolí a několikasetprocentní nárůst zákazníků, kteří chtěli Playstation 3 fyzicky vyměnit za X-Box 360. V rámci věrnostního programu teď Sony navíc rozdá produkty za desítky, ne-li stovky milionů dolarů.

Za věrnost totiž každému zákazníkovi, který měl před 20. květnem aktivovaný PSN účet, nabídne dvě hry ke stažení zdarma. Nejsou to přitom ledajaké hry, ostatně posuďte sami, vybrat si můžete z následujícího seznamu:

  • LittleBigPlanet
  • Infamous
  • Wipeout HD/Fury
  • Ratcher and Clank: Quest for Booty
  • Dead Nation

K tomu připočtěte 30 dní používání PlayStation Plus zdarma (pro majitele placených účtů je to 60 dní), kde jsou zdarma ke stažení další hry a wallpapery, a „Vítejte zpět nabídku“ pro uživatele Playstation Home.

Sony tedy za nedostatečnou ochranu serverů zaplatí ohromné peníze. Dobrou zprávou každopádně budiž fakt, že už je PSN on-line a hardcore hráči si můžou přestat kousat nehty. To teď bude dělat spíš soňácké vedení.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: PlayStation Network on-line, připravte si místo na ...

Vložil Anonym (bez ověření), 17. Květen 2011 - 13:23

Obrázek uživatele Anonym

V tom původním článků byla u Infamous a Dead nation hvězdička, už se ví, co znamená? :)

Re: PlayStation Network on-line, připravte si místo na ...

Vložil st39.6, 17. Květen 2011 - 13:37

Obrázek uživatele st39.6

„For the German market, InFamous and Dead Nation will be replace with Super Stardust HD and Hustle Kings in the selection of PS3 games.“ :)

Re: PlayStation Network on-line, připravte si místo na ...

Vložil icsniper (bez ověření), 17. Květen 2011 - 14:01

Obrázek uživatele icsniper

No aktualizace a přihlášení funguje, ale když jsem si chtěl stáhnout zdarma ty hry, tak PlaystationStore je stále nedostupný, doufám že až bude dostupný tak půjdou stále stáhnou ty hry.

Re: PlayStation Network on-line, připravte si místo na ...

Vložil st39.6, 17. Květen 2011 - 14:10

Obrázek uživatele st39.6

nabídka by měla být platná třicet dní, takže určitě. PS-Store bohužel ještě funkční není …

Re: PlayStation Network on-line, připravte si místo na ...

Vložil Anonym (bez ověření), 18. Květen 2011 - 8:39

Obrázek uživatele Anonym

Ta nabidka se zacne odpocitavat az se zprovoznenim ps store.