Plantronics představuje sluchátka s Dolby Atmos

vydáno 3. 7. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: Dolby Atmos, headsety, herní příslušenství, Plantronics, RIG 400LX, RIG 600LX, RIG 800LX, sluchátka

Společnost Plantronics představuje sluchátka RIG 400LX, RIG 600LX a RIG 800LX, která jsou svým designem i zaměřením vhodná hlavně pro hráče, a navíc podporují technologii Dolby Atmos.

To je ta technologie, kterou jsme běžně zvyklí vídat spíše v jiných typech zařízení – AV receiverech, sadách reproduktorů nebo třeba soundbarech. Jenže v Plantronics se rozhodli, že ji implementují přímo do sluchátek.

Součástí balení sluchátek bude kód, který funkcionalitu Dolby Atmos aktivuje v případě, že headset využijete v kombinaci s konzolí Xbox One, PC s Windows 10 nebo chystaným projektem Scorpio od Microsoftu, tedy „4K Xboxem“.

Podle organizace Dolby je Atmos pro hraní obzvláště vhodný vzhledem k tomu, že zjednodušuje rychlé určení toho, kde přesně se nachází nepřítel nebo cíl úkolu, pouhým určením zdroje zvuku v digitálním světě.

Kromě schopnosti Dolby Atmos jsou bezdrátová RIG 800LX vybavena baterií s výdrží 24 hodin na jedno nabití, 40mm měniči, technologií pro odstranění šumu či zvukovou zpětnou vazbou, která umožňuje monitorování kvality hovoru při využití mikrofonu. Modely RIG 600LX a RIG 400LX jsou levnějšími variantami, které jsou vybaveny kabelovým připojením s koncovkou aux, tedy jackem, odstraněním šumu i mikrofonem.

Novinky mají být ve Velké Británii dostupné na podzim za ceny mezi 90 a 140 librami. Cenu ani dostupnost v ČR zatím neznáme, nicméně zájemci mohou případně lovit i na zahraničních e-shopech.

Zdroj: What Hi-fi

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře