"Planeta Země" má rekordní tržby

vydáno 12. 6. 2007 | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: BBC, Blu-ray, Discovery Channel, HD DVD, Planet Earth, Planeta Země, prodej, Skrytá identita, válka formátů, Warner

Planet Earth (Blu-ray, HD DVD)

Blu-ray a HD DVD spolu zatím soupeří na několika frontách. Případné úspěchy či neúspěchy se zatím měří především počtem prodaných přehrávačů a počtem prodaných filmů, o obojím jsem zde už mnohokrát psal. Teď přišlo na řadu další měřítko úspěchu – největší tržba!

Rekord v zatím největší tržbě získal výjimečný dokumentární seriál Planeta Země (Planet Earth, 2006) televize BBC, který společnost Warner Home Video distribuuje na Blu-ray i HD DVD, jak je jejím dobrým zvykem. Od 24. dubna letošního roku, kdy byla HD verze seriálu uvedena na trh, za ní spotřebitelé utratili 3,2 milionu dolarů, což při ceně cca $70 za boxset dělá nějakých 42000 prodaných kusů. Je to sice daleko méně, než stotisícový rekord v prodeji filmu Skrytá identita, ale bráno podle tržby se skutečně jedná o vítězství, protože Skrytá identita vygenerovala zisk „pouhých“ 2,8 milionu dolarů.

Čyřdiskové vydání seriálu Planeta Země nabízí přes osm hodin filmového materiálu ve formátu 1.78:1 a plném rozlišení 1080p, Dolby Digital 5.1 zvukovou stopu s původním komentářem Davida Attenborougha (v USA se vysílala sestříhaná verze seriálu s komentářem Sigourney Weaver) a navíc 90 minut záběrů, které se na Discovery Channelu, pro který BBC seriál produkovala, vůbec neobjevily. Obraz ve vysokém rozlišení je dechberoucí a jeho detaily fantastické.

Jedenáctidílný seriál Planeta Země epickým způsobem vzdává hold naší planetě, přírodě a všem formám života na Zemi. Náklady na realizaci dosáhly 25 milionů dolarů, 40 kameramanů strávilo na 200 lokacích celkem 2000 natáčecích dnů a výroba trvala pět let. Záznam byl prováděn přímo ve vysokém rozlišení, takže se jedná o zatím nejvěrnější a obrazově nejdokonalejší zachycení života kolem nás, jaké kdy bylo k vidění.

Blu-ray i HD DVD vydání není regionálně kódováno a absence českých titulků není v tomto případě moc omezující. Že by tip na nadčasový dárek? Fanoušci tohoto typu dokumentů nemohou při pohledu na následujcící záběry váhat snad ani minutu…

Planet Earth - medvědi
Planet Earth - kočička :-)
Planet Earth - vodopád
Planet Earth - louka
Planet Earth - stádo
Planet Earth - žralok
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře