Plán tuzemských HD filmů do konce roku

vydáno 22. 9. 2007 | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 7 komentářů

Tagy: 13 duchů, Blu-ray, Bonton, Dracula, film, Final Fantasy: Esence života, Gejša, Ghost Rider, Legenda o vášni, Muž bez stínu, Nebezpečné hry, Neznámý svůdce, Pár správných chlapů, Sběratel kostí, Volání o pomoc, Všichni královi muži, Život jde dál

Společnost Bonton, jediný tuzemský distributor Blu-ray filmů, zveřejnila už před časem plán připravovaných titulů na říjen. Dnes byla k těmto titulům doplněna i data vydání a nově je k dispozici i předpokládaný plán Blu-ray filmů až do konce roku.

Z původně ohlášených říjnových titulů zůstal nakonec bez termínu pouze snímek Nehynoucí láska. Zbývající filmy budou vydávány poněkud zpomaleným tempem jeden až dva tituly týdně. Všechny tituly mají doporučenou koncovou cenu 899,– Kč, což je zajímavé, protože zářijová nabídka byla o sto korun dražší.

Na co se tedy můžeme těšit?

Seznam zřejmě ještě čekají určité změny a podrobnější technické specifikace nejsou zatím k dispozici, přesto už byly všechny filmy zařazeny do zdejší databáze HD filmů a nalézt je lze samozřejmě i v kalendáři připravovaných HD filmů.

Všechny zjištěné podrobnosti budou postupně doplňovány.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Plán tuzemských HD filmů do konce roku

Vložil Peppies (bez ověření), 25. Září 2007 - 10:27

Obrázek uživatele Peppies

Nejsou nějaké informace od ostatních distributorů – tj. jestli se chystá i někdo jiný na Blu-ray filmy kromě Bontonu ? Někde jsem četl, že Magic Box by mohl něco na podzim, stejně jako Buena Vista

Re: Plán tuzemských HD filmů do konce roku

Vložil d.f.h, 25. Září 2007 - 10:41

Obrázek uživatele d.f.h

Zatím jsem na nic nenarazil, ani o jiných Blu-ray distributorech, natož pak o HD DVD. Jakmile se nějaká taková informace objeví, HDmag.cz bude samozřejmě první, kdo o ní přinese zprávu :-)

Re: Plán tuzemských HD filmů do konce roku

Vložil d.f.h, 25. Září 2007 - 13:09

Obrázek uživatele d.f.h

Tak mám z Magic Boxu potvrzeno, že v letošním roce nic na HD nosičích vydávat nebudou.

Re: Plán tuzemských HD filmů do konce roku

Vložil peppies (bez ověření), 25. Září 2007 - 14:17

Obrázek uživatele peppies

Co se dá dělat :-((( Doufám, že si box Spidermana kde jsou všechny 3 díly nebudu kupovat ze zahraničí.Je škoda, že u nás nejsou dostupný filmy jako Pirati z Karibiku,300 atd..protože to co vydával Bontonfilm řekněme pecky nebyly…

Re: Plán tuzemských HD filmů do konce roku

Vložil d.f.h, 25. Září 2007 - 14:22

Obrázek uživatele d.f.h

DVD box Spider-Man se všemi třemi díly u nás bude (a dokonce za celkem příjemnou cenu), tak snad je napadne vzít k tomu i Blu-ray…

Re: Plán tuzemských HD filmů do konce roku

Vložil Anonym (bez ověření), 25. Září 2007 - 14:52

Obrázek uživatele Anonym

Proč si myslíte, že vyhraje Blu ray, když HD DVD přehrávače budou za pár měsíců v USA za 200 dolarů a to je to rozhodující, konečná cena pro spotřebitele, ne to, kolik organizací podporuje jeden z formátů …

Re: Plán tuzemských HD filmů do konce roku

Vložil d.f.h, 25. Září 2007 - 15:00

Obrázek uživatele d.f.h

Já si to sice myslím, ale i když nejsem sám tak to rozhodně neznamená, že to takhle opravdu dopadne. Cena přehrávačů je samozřejmě rozhodující, ale ještě důležitější je mít v nich co přehrávat. Pokud se nepletu, tak je ke dnešnímu dni poměr vydaných disků sice HD DVD 300 / Blu-ray 278, ale Blu-ray disky vedou v prodejích poměrem 2:1 a to už o něčem svědčí.

Navíc a) jsem si jistý, že i výrobci Blu-ray přehrávačů budou schopni na případné levné HD DVD přehrávače zareagovat příslušným poklesem ceny a b) slovo teď budou mít především duální přehrávače, kterým je tak nějak všechno jedno.

Kromě toho pokud by zvítězilo HD DVD, tak si troufám tvrdit, že se u nás s masovým HD trhem můžeme rozloučit, protože nebudou lokalizované filmy.

A úplně nakonec – kolik organizací podporuje který formát opravdu JE rozhodující. Víc organizací znamená jednak větší kapitál na podporu, větší možnosti propagace a také snadnější ovlivňování spotřebitelů. Bez Microsoftu by bylo HD DVD v háji už teď.