Pioneer BDR-S05J-BK - první dvanáctirychlostní Blu-ray vypalovačka

vydáno 21. 9. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma IT a software, Ze světa

Tagy: BD-R, BD-R DL, BD-RE, BD-RE DL, BDR-205, BDR-2203, BDR-S05J, BDR-S05J-BK, Blu-ray, DVD-R, DVD-RAM, InstantBurn, LiteOn, LTH, mechanika, médium, OEM, Panasonic, Pioneer, Power2GO, PowerDVD, SATA, vypalovačka

Pioneer - logo

Před pouhými pěti měsíci představila společnost Pioneer svou první Blu-ray vypalovačku BDR-2203, schopnou osmirychlostního zápisu na dvouvrstvá BD-R DL média. V říjnu teď začne v Japonsku prodávat mechaniku, která dokáže na Blu-ray zapisovat hned dvanáctinásobnou rychlostí. Údajně se jedná o světové prvenství (podobný model ale už chytá i LiteOn).

Pioneer BDR-S05J(-BK) dosáhne dvanáctirychlostního zápisu na BD-R SL/DL zatím pouze na médiích značky Panasonic s šestirychlostní certifikací. U ostatních médií dojde ke snížení rychlosti na 10× a nebo až 6×. Šestirychlostně rovněž zapisuje na „levné“ BD-R LTH disky, rychlost zápisu u přepisovatelných BD-RE (DL) médií zůstává „jen“na 2×.

Samozřejmě si poradí i s DVD±R/W (DL) a DVD-RAM i CD-R/W, ale to je tak nějak samozřejmé. Rychlost čtení jedno- i dvouvrstvých Blu-ray disků je osminásobná. Vypalovačka má standardní SATA rozhraní a disponuje vyrovnávacím bufferem o velkosti 4 MB.

Dvanáctirychlostní Blu-ray vypalovačka Pioneer BDR-S05J(-BK)

Na japonském trhu přijde tahle ďábelsky rychlá hračka na ¥38000, což je v přepočtu asi 400 dolarů (necelých 7000 korun podle aktuálního kurzu). To vůbec není špatné, jakožto Evropané bohužel na model Pioneer BDR-S05J můžeme zapomenout – nebude zde vůbec dostupný, výrobce se s tímto segmentem výrobků z našeho kontinentu před časem stáhl. U nás je ostatně problém sehnat za rozumnou cenu i čtyřrychlostní Blu-ray média…

Pro Ameriku se chystá OEM varianta s označením BDR-205, která bude dostupná v černé nebo bílé barvě a volitelně i s doplňkovým software (PowerDVD 8, Power2Go 6 a InstantBurn 5).

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře