Pevný disk Verbatim RAID 2TB pro bezpečné zálohování dat

vydáno 6. 11. 2008 | autor Verbatim | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software

Tagy: eSATA, Nero BackItUp 2 Essentials, pevný disk, RAID, RAID 0, RAID 1, USB, Verbatim

Verbatim - logo

Verbatim rozšiřuje svou nabídku o externí pevný disk RAID s úložnou kapacitou 2 terabyty. Kromě maximálního prostoru nabízí tento 3,5" HDD nejvyšší přenosové rychlosti v režimu RAID 0 nebo nepřetržité ukládání dat založené na technologii zrcadlení v režimu RAID 1.

Verbatim RAID 2TB eSATA & USB 2.0 Combo je již dostupný v obchodech za doporučenou cenu 9989 Kč.

Trh externích pevných disků charakterizují tři hlavní trendy: stále se zvětšující úložné kapacity, vyšší přenosové rychlosti a lepší zabezpečení dat. „Díky našemu novému RAID HDD toto vše nabízíme a zároveň poskytujeme uživatelům možnost nastavitelné konfigurace,“ říká Kai Miroschnik, Business Development Manager HDD, Verbatim EUMEA.

Nastavitelná konfigurace: RAID 0 nebo RAID 1

V režimu RAID 0 má uživatel přístup k celé úložné kapacitě prostřednictvím procesu známého jako „stripping“. Toto nastavení přináší výhody zejména pro multimediální a grafické aplikace, jako je například streaming, hraní náročných her nebo provoz webového serveru. Připojení eSATA zajišťuje přenosové rychlosti až 3 Gbit/s, šestkrát vyšší než USB port, který pracuje při 480 Mbit/s.

Verbatim RAID 2TB

Pro případy, kdy je mimořádně důležité zabezpečení dat, může být disk nakonfigurován pro režim RAID 1. V tomto režimu je pevný disk rozdělen na dva disky, oba s kapacitou 1 TB. Uložená data jsou zrcadlena tak, aby v případě selhání jednoho disku byla stále dostupná na disku druhém. „Tato konfigurace je doporučena zejména malým podnikům a soukromým podnikatelům, kteří potřebují mít své účetnictví a další finanční dokumentaci uloženou spolehlivě a bezpečně,“ vysvětluje Kai Miroschnik.

Pevný disk Verbatim RAID běží velmi potichu a díky vestavěným ventilátorům je chráněn proti přehřátí. Díky hmotnosti nižší než dva kilogramy je lehký a jeho bytelné pouzdro v černém designu vypadá dobře v kterékoli kanceláři. K dispozici je také servis Verbatimu: bezplatná telefonická podpora, a dále zálohovací software Nero Back It Up 2 Essentials. Veškeré potřebné kabely pro zapojení přes eSATA a USB 2.0, stejně jako externí napájecí adaptér a uživatelská příručka Quick Start Guide, jsou taktéž součástí balení.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře