Pevné disky Verbatim s USB 3.0 - desetkrát rychlejší

vydáno 28. 6. 2010 | autor Verbatim | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software, Datová média

Tagy: GREEN BUTTON, Hi-Speed, Linux, Mac OS X, Nero BackItUp / Burn Essentials, Nero RescueAgent, PCIe, pevný disk, rescue, Store'n'Go, SuperSpeed, USB, USB 3.0, Verbatim, Windows

Verbatim - logo

Verbatim nabízí nové stolní a přenosné pevné disky s rozhraním SuperSpeed USB 3.0.

USB 3.0 představuje nový standard pro externí disky a Verbatim je jedním z prvních výrobců, kteří jej instalují do svých nových stolních a přenosných pevných disků. USB 3.0 nabízí přenosovou rychlost až 4,8 Gbit/s – což je desetinásobek výkonu stávajícího rozhraní USB 2.0.

Díky tomu se tyto disky ideálně hodí pro domácí i firemní uživatele, kteří chtějí přenášet objemné soubory prostřednictvím nejnovější a nejrychlejší dostupné technologie.

Verbatim USB 3.0 Desktop Hard Drive je vybaven PCIe kartou zajišťující hladkou konektivitu přes USB 3.0 i na počítačích, které tento standard nepodporují. Disky Verbatim USB 3.0 Desktop a Portable Store'n'Go jsou k dostání v obchodech za doporučené ceny 2455 Kč (2,5" 500 GB včetně USB 2.0 adaptéru), 3499 Kč (3,5" 1 TB včetně PCIe adaptéru) a 4999 Kč (3,5" 2 TB).

Verbatim USB 3.0 Portable Store'n'Go Hard Drive

USB 3.0 Portable Store'n'Go Hard Drive

  • 6,35 cm (2,5") formát
  • Vysoké přenosové rychlosti až 4,8 Gbit/s – desetkrát rychlejší než USB 2.0
  • K dostání ve stříbrné (500 GB) a černé (1 TB) barvě
  • Úsporný software GREEN BUTTON
  • Předinstalovaný software Nero BackItUp & Burn Essentials
  • Zpětně kompatibilní s rozhraním Hi-Speed USB 2.0
  • Podpora operačních systémů Windows 2000 / XP / Vista / Windows 7, Mac OS X 10.1, Linux (Kernel 2.6.31) a vyšších verzí

S rozměry pouze 127 mm x 82 mm x 20 mm a váhou 165 gramů (v případě 500 GB verze) je pevný disk USB 3.0 Portable Store'n'Go velmi praktický – padne komfortně do dlaně nebo do dámské kabelky či kapsy u pánské košile – proto je snadné mít jej stále u sebe.

Jednokabelové řešení poskytuje kombinované připojení pro data i napájení, což eliminuje potřebu samostatného napájecího adaptéru. Jako obvykle se disk dodává s dvouletou záruční lhůtou.

Verbatim USB 3.0 Desktop Hard Drive

USB 3.0 Desktop Hard Drive

  • 8,89 cm (3,5") formát
  • USB 3.0 PCIe karta dodávána spolu s diskem (volitelně)
  • Vysoké přenosové rychlosti až 4,8 Gbit/s – desetkrát rychlejší než USB 2.0
  • K dostání v kapacitách 1 TB a 2 TB
  • Úsporný software GREEN BUTTON
  • Předinstalovaný software Nero BackItUp & Burn Essentials
  • Zpětně kompatibilní s rozhraním Hi-Speed USB 2.0
  • Podpora operačních systémů Windows 2000 / XP / Vista / Windows 7, Mac OS X 10.1, Linux (Kernel 2.6.31) a vyšších verzí

Volitelně má zákazník možnost zakoupit si nový USB 3.0 Desktop Hard Drive v balení společně s PCIe kartou, která umožňuje využívat plné rychlosti USB 3.0 i těm uživatelům, jejichž počítač toto rozhraní nepodporuje.

Disk má rozměry 202 mm x 114 mm x 40 mm, váží přibližně 1 kg a poskytuje se na něj dvouletá záruční lhůta.

Software zálohování, vypalování a úsporu energie

Verbatim USB 3.0 Desktop Hard Drive

Stolní i přenosná verze nových pevných disků s USB 3.0 obsahuje softwarový balíček Nero BackItUp & Burn Essentials, který kombinuje tři důležité funkce v jednom: Pravidelné zálohování veškerých souborů a složek, vypalování fotografií, videí a jiného obsahu na CD, DVD a Blu-ray disky a dále obnovu poškozených souborů prostřednictvím Nero RescueAgent.

Na disku najdeme také software GREEN BUTTON, který snižuje spotřebu energie a prodlužuje životnost disku Verbatim Store'n'Go tím, že jej po nastaveném časovém intervalu automaticky uvede do úsporného režimu, nebo tehdy, když uživatel ručně klikne na ikonu GREEN BUTTON.

„Je pro nás velkým potěšením představit naše první produkty kompatibilní s USB 3.0, které přinášejí našim zákazníkům ten nejlepší výkon a provozuschopnost,“ vysvětluje Kai Miroschnik, Business Development Manager HDD ze společnosti Verbatim EUMEA.

„Jako jeden z lídrů trhu externích pevných disků důkladně pozorujeme měnící se potřeby zákazníků, a proto jsme rádi, že můžeme uvést na trh snadno použitelné řešení pro přenášení a ukládání dat prostřednictvím výrazně inovované konektivity SuperSpeed USB 3.0.“

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře