Peněženky BD sběratelů čekají zlé časy. Británii zachvátila steelbooková mánie!

vydáno 24. 2. 2013 | autor Anna Kopecká | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 9 komentářů

Tagy: Ben-Hur, Blu-ray, Casablanca, End of Watch, film, import, Jih proti Severu, Patrola, Počátek, SteelBook

X-Men Origins: Wolverine (Blu-ray steelbook) Navštívili jste v poslední době Velkou Británii nebo Francii hledajíce nějaký steelbook a oblíbený obchod HMV (His Master’s Voice) nebo Virgin (v důsledku krachu obou obchodních sítí) nikde? Nezoufejte. Co se zprvu mohlo zdát jako plechová apokalypsa nakonec bude mít pro tuzemské sběratele pozitivní dohru.

Ačkoliv je právě třeba HMV známé vydáváním exkluzivních steelbooků, do České republiky je obchod nezasílal. Zpravidla pak při dychtění po exkluzivním sběratelském kousku nastala otázka, jakého kamaráda žijícího v Londýně budu otravovat tentokrát. Tomu by ale měl být konec. Po důkladné rešerši nabídky britského Amazonu a TheHut.com můžeme říct jedno: o exkluzivní steelbooky nepřijdeme. A bude jich víc než dosud!

Casablanca (Blu-ray steelbook) Už v lednu se vydání v povedených plechových krabičkách dostalo několika klasickým a některým doposud na Blu-ray nevydaným filmům. Jmenovitě můžete od konce ledna za cenu kolem 12 liber sehnat následující: Maltézský sokol, Doktor Živago, Na sever severozápadní linkou, Jazzový zpěvák, Lidé v hotelu a Jih proti Severu. Pokud neovládáte angličtinu a potřebujete titulky, určitě Vás potěší česká podpora u titulů Casablanca (titulky) a Ben Hur (titulky + dabing).

Tím ale steelbooková nálož nekončí – za cenu kolem 10 liber jsou momentálně k dostání tituly jako Blade Runner, Poslední samuraj, Skála, Sherlock Holmes, Počátek, A-Team, Matrix, Sedm, Trója, Krotitelé duchů nebo Skála. Pod 10 liber (tzn. steelbook ani ne za 300 Kč) seženete prvního Hellboye nebo Lesního ducha (Evil Dead) . Studio Universal pak ke 100. výročí v loňském roce vydalo ve fešném plechu s potiskem na šířku například Kick-Ass, Casino, Věc, **Carlitovu cestu nebo **Scotta Pilgrima.

Hellboy (Blu-ray steelbook) Plechového releasu se pak brzy dočká i Střihoruký Edward, X-Men, X-Men Origins: Wolverine, Robocop, Četa, Scanners nebo novinka Patrola. Cena se ve většině případů bude pohybovat kolem 15 liber, tzn. 440 Kč. Na TheHut.com je pak navíc poštovné ve Velké Británii a Evropě zcela zdarma. Jen je potřeba dát si pozor s objednávkami převyšující celní limit 22 euro (cca 560 Kč) – TheHut jsou sice Britové, ale zásilky posílají z jakéhosi ostrova Guernsey, který je poblíž Francie, ale není v EU.

Zaujal vás některý ze zmíněných steelbooků? Nebojte se nám o tom napsat do diskuze. Vždy nás potěší, když má někdo hlouběji do kapsy než my.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Peněženky BD sběratelů čekají zlé časy. ...

Vložil Anonym (bez ověření), 24. Únor 2013 - 19:40

Obrázek uživatele Anonym

HMV k nám do Česka úplně normálně posílal. Byl jsem jejich zákazníkem dlouhá léta…

Re: Peněženky BD sběratelů čekají zlé časy. ...

Vložil Psema (bez ověření), 24. Únor 2013 - 19:48

Obrázek uživatele Psema

Mně teda objednávky z HMV nikdy nefungovaly. :/

Re: Peněženky BD sběratelů čekají zlé časy. ...

Vložil bravo13 (bez ověření), 24. Únor 2013 - 19:57

Obrázek uživatele bravo13

Místo Hutu lze objednávat ze Zavvi…nikdy jsem tam na limit 22eur nenarazil, jsou součástí TheHut Group, takže stejné ceny a poštovné je 1libra po Evropě

Re: Peněženky BD sběratelů čekají zlé časy. ...

Vložil Anonym (bez ověření), 24. Únor 2013 - 20:08

Obrázek uživatele Anonym

Sběratelské limitované steelbooky ovšem koupíte jen v Play.com – tam těch limitek je asi nejvíc.

Re: Peněženky BD sběratelů čekají zlé časy. ...

Vložil Mk (bez ověření), 24. Únor 2013 - 23:47

Obrázek uživatele Mk

mám hloupou otázku: jak se to platí? učtem? je možno na dobírku při převzetí? V Kč nebo v librách /eurech? sorry sem v tom novej a chtěl bych něco objednat případně a nemám s tím zkušenosti. třeba ten TheHut.com nebo klidně i jak je to s amazonem.

Re: Peněženky BD sběratelů čekají zlé časy. ...

Vložil bravo13 (bez ověření), 25. Únor 2013 - 10:36

Obrázek uživatele bravo13

Platba předem kartou (musí být uzpůsobena pro platby na internetu), popř. paypal (Amazon ho ale nebere). Platí se v měně obchodu, a přepočítává se podle aktuálního kurzu na koruny.

Re: Peněženky BD sběratelů čekají zlé časy. ...

Vložil slart (bez ověření), 25. Únor 2013 - 12:46

Obrázek uživatele slart

Před nějakým časem jsem objednával Pacific na amazon.co.uk a platba PayPalem normálně šla. A v prosinci jsem objednával nějaké CD a opět to šlo platit PayPalem.

Re: Peněženky BD sběratelů čekají zlé časy. ...

Vložil Michal Kubeček (bez ověření), 25. Únor 2013 - 9:17

Obrázek uživatele Michal Kubeček

Když „navštívili“, tak „hledajíce“. Proč pořád tolik lidí ozvláštňuje svůj projev přechodníky, aniž by se obtěžovali se těch pár tvarů naučit?

Re: Peněženky BD sběratelů čekají zlé časy. ...

Vložil PNS (bez ověření), 26. Únor 2013 - 0:39

Obrázek uživatele PNS

Moc pěkný seznam jste tu vyjmenovali, a ten Hellboy vypadá nádherně ;-) Proč já sem lezu :-))