Peacemaker se pokusí zachránit Blu-ray

vydáno 11. 8. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Drtivý dopad, DTS-HD Master Audio, film, Paramount, Paramount Pictures, Peacemaker, The Peacemaker, Zlodějská partie

Peacemaker (The Peacemaker, 1997)

Peacemaker se na první pohled nijak neliší od tuctových akčních thrillerů, které Hollywood chrlí jako na běžícím pásu. Režisérka Mimi Leder (Drtivý dopad, Pošli to dál, Zlodějská partie) měla do roku 1997, kdy její první „velký“ film vznikl, zkušenosti pouze s televizní tvorbou, na Peacemakera se tedy nedívala jako na akční film, ale spíše jako na drama.

To se jí nakonec také povedlo – Peacemaker (The Peacemaker, FDb.cz) postrádá obvyklé atributy klasického thrilleru (například rychlý klipovitý střih) a místo toho se soustředí na charaktery jednotlivých postav. K tomu přispívá i mírně netradiční hlavní dvojice George Clooney / Nicole Kidman, naopak hudba Hanse Zimmera je tradičně skvělá. A věděli jste, že se scény z Vídně natáčely v Bratislavě?

Na Blu-ray se Peacemaker ocitne v regionu A (USA) pod záštitou studia Paramount už 21. září, vydání bude ale naprosto standardní: DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk, zákulisní záběry z natáčení kaskadérských scén, nepoužité scény (From the Cutting Room Floor), trailer a oblíbený skrytý bonus (easter egg).

Studio Paramount až na několik naprosto ojedinělých výjimek svá Blu-ray vydání regionálně nekóduje, americkou edici tedy bude bez problémů možné přehrát i u nás v regionu B. Samozřejmě na ní ale nebude česká jazyková podpora, na tu si budeme muset počkat – možná se objeví na některé z lokálních mutací evropského vydání.

Peacemaker (The Peacemaker, 1997)

Peacemaker / The Peacemaker (1997)

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky.

Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře