Panasonic ve stopách Sony a Samsungu. Přerušuje práce na OLED TV do roku 2016.

vydáno 28. 5. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Televizory, Ze světa

Tagy: LG, OLED, Samsung, Sony, televizory

Vypadá to, že rozlousknout levnou výrobu OLED technologie není pro výrobce televizorů snadné a v současné chvíli si s ní umí poradit pouze korejci z LG. Po Sony a Samsungu totiž z OLED TV trhu vycouval další velký hráč – japonský Panasonic.

Japonci se samozřejmě nerozhodli s OLED úplně seknout a do budoucna s ním počítají. V současné chvíli však nenachází v televizích založených na této technologii komerční potenciál, a tak minimálně na dva roky přerušují jakýkoli výzkum s ní spojený. Což je nepochybně škoda, neboť se roky zdálo, že zrovna Panasonic si nakonec poradí. Ostatně slibné se jevila jak spolupráce se Sony, která skončila v minulém roce (Panasonic mimo jiné představil světově první 4K OLED televizi), tak zvěsti o možném odkupu panelů právě od LG. Zjevně na ně však nedošlo.

Prototypy OLED televizí bývají běžně k vidění

Plán Panasonicu je v tuto chvíli takový, že se zaměří výhradně na LCD technologii, se kterou hodlá produkovat více 4K televizorů. Dosavadní výzkum OLED a technologie s ním spjaté společnost prodá společnosti Japan Display. Společenství, které sdružuje Sony, Toshibu, Hitachi a japonskou vládu. Nepředpokládá se však, že by odtud vzešly nové protopy televizorů, neboť Japan Display se zaměřuje spíše na mobilní zařízení.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře