Panasonic odhalil několik nových řad OLED televizí

vydáno 20. 2. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: EZ950, HCX2, HDR, oled tv, Panasonic EZ1000, televize

Společnost Panasonic v poslední době odhalila několik nových řad OLED televizí, na něž se na evropských trzích můžeme těšit už v létě.

Vlajkovou lodí nového portfolia je 77palcový model řady EZ1000, který bude disponovat stejnými technologiemi jako dříve představený 65palcový model, včetně procesoru HCX2, podpory formátů HDR a HLG, reproduktoru „Dynamic Blade“ a velice přesného zpracování barev.

K dalším novinkám patří řada EZ950, která je cenou i výbavou postavena trochu níž, přičemž nejdříve si diváci budou moci vybrat z 55“ a 65“ verze. Řada EZ950 v sobě zahrnuje velkou část technologií, které nalezneme i u EZ1000, včetně výše zmíněného obrazového procesoru HCX2 (Hollywood Cinema Experience). Tyto modely však neobsahují soundbar, nýbrž dvojici integrovaných 40W reproduktorů.

Společnost objasnila, že využila svých hollywoodských partnerství k vývoji nového systému zpracování barev založeného na tabulce „3D Look-Up“, kde má „každý jeden krok úpravy jasu kompletní databázi barev uloženou na čipsetu, což zajišťuje zobrazení vždy těch nejpřesnějších barev.“

Kromě toho Panasonic vyvinul „herní mód“ s velice nízkou vstupní prodlevou pro 4K HDR hraní na PlayStation 4 Pro nebo Xbox One S. Tento herní mód bude k dispozici jak na EZ1000 a EZ950, tak na řadě LCD televizí pro letošní rok.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře