Panasonic Lumix FZ45 - odpověď na každé dilema

vydáno 19. 9. 2010 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: AVCHD Lite, DMC-FZ45, Extra Optical Zoom, fotoaparát, FZ45, Inteligentní rozlišení, ISO, jog-dial, LEICA DC VARIO-ELMART, LUMIX, Motion JPEG, Panasonic, POWER O.I.S., Venus Engine HD II

Panasonic - logo

Nový model FZ45 se ve vašich rukou stane, čímkoli budete chtít: fotoaparátem-pomocníkem pro začátečníky, fotoaparátem-partnerem pro pokročilé fotografy i videokamerou, která obratem zachytí cokoli v HD kvalitě.

Foto&videoaparát Panasonic Lumix FZ45 s 24× optickým zoomem je všestranně vyspělý přístroj, který se ochotně přizpůsobí schopnostem a preferencím svého majitele.

Méně zkušeným fotografům, kteří chtějí jen bezstrarostně mačkat spoušť, nabídne spolehlivou inteligentní automatiku. Kreativním fotografům, kteří se nebojí experimentů, rozsáhlé možnosti manuálního nastavení.

Uživatelům, kteří kromě fotografování chtějí i natáčet, možnost nahrávat v HD rozlišení. A všem dohromady – prvotřídní kvalitu objektivu Leica a špičkové technologie zpracování obrazu.

Nová konstrukce objektivu LEICA DC VARIO-ELMART umožnila zvětšit rozsah optického zoomu až na 24× hodnotu (odpovídá rozsahu 25–600 mm u kinofilmu). Nejkratší ohnisko je pouhých 25 mm, takže ve srovnání s běžným 35 mm fotoaparátem má FZ45 téměř dvojnásobnou šířku záběru!

Digitální fotoaparát Panasonic Lumix FZ45

Tato výjimečná charakteristika se nejvíce projeví při fotografování architektury a přírodních scenérií nebo u skupinových fotek v interiéru, kde fotograf nemá kam couvat, aby se mu do záběru vešli všichni.

Objektiv se skládá ze 14 členů v 10 skupinách a obsahuje 3 ED čočky a dva asférické optické členy. Při fotografování s rozlišením 5 megapixelů lze využít funkce Extra Optical Zoom, která může prodloužit optický zoom na hodnotu 40,5× a v 3megapixelové kvalitě dokonce až na 50,6×.

V manuálním režimu uživatele potěší snadno přístupné otočné kolečko „Jog-dial“, které usnadňuje ovládání a urychluje změny v nastavení.

S fotoaparátem DMC-FZ45 může natočit velmi kvalitní videozáznam i úplný začátečník. Také ve videorežimu totiž funguje oblíbený a osvědčený systém inteligentní automatiky iA. Přístroj se o vše postará, takže se uživatel může plně soustředit na výběr kompozice a zachycení těch nejúchvatnějších momentů.

Při natáčení s delší ohniskovou vzdáleností lze předejít roztřesení obrazu pomocí optického stabilizátoru (POWER O.I.S.). Systém rozpoznávání tváře automaticky detekuje obličej v záběru a přizpůsobí tomu zaostření, expoziční hodnoty, nastavení kontrastu i barev, které přístroj optimalizuje pro ideální zobrazení pleti.

Systém inteligentního měření expozice průběžně kontroluje aktuální světelné podmínky a podle toho nastavuje expoziční hodnoty, aby zabránil přepalům či utopení kresby ve stínech.

Digitální fotoaparát Panasonic Lumix FZ45

Funkce pro inteligentní výběr motivového programu automaticky přepíná mezi programy pro portrét, krajinu, detail či šero, aby byl obraz maximálně kvalitní v jakékoli situaci. FZ45 je vybaven samostatným tlačítkem pro spuštění a ukončení videozáznamu.

Záznam lze ukládat ve formátu Motion JPEG nebo v HD rozlišení 1280×720 bodů ve formátu AVCHD Lite. Tento formát umožňuje při stejné kvalitě ukládat až dvakrát delší záznam a k jeho výhodám patří i vysoká kompatibilita s HD televizory a Blu-ray přehrávači.

Rychlý a výkonný procesor Venus Engine HD II disponuje novou technologií zpracování obrazu, která je označována jako „Inteligentní rozlišení“. Tato technologie dokáže automaticky detekovat tři oblasti snímku – obrysy, detailně prokreslené oblasti a oblasti jemných přechodů (gradace) – a ty posléze zpracovat do jasnějšího a ostřejšího obrazu.

Detaily snímků pořízených při vysokém nastavení ISO se v procesu potlačení obrazového šumu často ztrácejí; technologie Inteligentní rozlišení však dokáže i tyto detaily uchovat.

Procesor Venus Engine HD II přináší souběžné zpracování obrazových signálů (multitasking) a superrychlou odezvu. Prodleva mezi stisknutím spouště a zachycením snímku je přibližně 0,006 vteřiny, takže není problém zachytit i bezprostřední momentky. I přes vysoký výkon má procesor vynikající energetickou účinnost a na jedno nabití baterie umožňuje nafotit 580 snímků.

Foto&videoaparát Panasonic Lumix DMC-FZ45 bude v prodeji od začátku podzimu 2010.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře