Panasonic DMP-B15: první přenosný Blu-ray přehrávač na světě

vydáno 9. 6. 2009 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače | 1 komentář

Tagy: BD-Live, Blu-ray, DMP-B15, HDMI, Panasonic, PHL Reference Chroma Processor, Picasa, přehrávač, SD, VIERA, VIERA CAST, YouTube

Panasonic - logo

Společnost Panasonic představila první přenosný Blu-ray přehrávač na světě. Model s typovým označením DMP-B15 je vybaven revoluční funkcí VIERA CAST, která přináší do vašich televizorů i spoustu snadno dosažitelné zábavy z internetu.

Jednoduchým stisknutím tlačítka VIERA CAST na dálkovém ovladači vstoupíte přímo do archivu NOVA.CZ, můžete si přehrávat klipy na YouTube, prohlížet fotky na webových stránkách Picasa nebo sledovat předpověď počasí či informace o cenách akcií na dalších stránkách.

To vše vám DMP-B15 nabídne na 8,9palcovém displeji, který potěší na cestách i doma v posteli. Díky snadné přenosnosti tohoto přehrávače budete mít funkci VIERA CAST – a s ní snadný přístup k internetové zábavě – stále s sebou.

Kompaktní rozměry, stylový design a širokoúhlý displej dělá z B15 ideálního Blu-ray společníka na cesty. Kvalita obrazu je dokonalá díky technologii zpracování obrazu PHL Reference Chroma Processor. Propojením přehrávače přes rozhraní HDMI můžete sledovat film z Blu-ray disku na televizoru VIERA v té nejvyšší kvalitě.

Přenosný Blu-ray přehrávač Panasonic DMP-B15

Po vsunutí paměťové karty do SD slotu hned vidíte vaše digitální fotografie a videa. Díky funkci BD-Live si uživatelé budou moci vychutnat i bonusový obsah dostupný na discích Blu-ray. Pomocí funkce VIERA Link dokážete ovládat jediným dálkovým ovladačem televizor VIERA i jiné přístroje propojené přes rozhraní HDMI.

Díky modelu Panasonic DMP-B15 se formát Blu-ray stal konečně mobilním. Nyní si můžete vychutnávat filmy v nejvyšší kvalitě a zábavu z internetu na návštěvě u přátel nebo kdekoli na cestách.

Předpokládané uvedení Blu-ray přehrávače na našem trhu je v červnu a jeho cena ještě nebyla stanovena.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Panasonic DMP-B15: první přenosný Blu-ray ...

Vložil d.f.h, 9. Červen 2009 - 9:23

Obrázek uživatele d.f.h

Málokdy to dělám, ale tuhle tiskovku si neodpustím okomentovat, protože v ní chybí několik podle mě podstatných informací.

Tak za prvé: použitý displej má WSVGA rozlišení, čili 1024×600 bodů (znáte z 9" netbooků). To není mnoho (2/3 z 720p), samozřejmě pro „cestovní“ sledování to bude stačit a přehrávač má HDMI výstup, pomocí kterého se dá připojit k normálnímu zobrazovači, jenže:

Podle všeho, resp. podle japonské dokumentace, zvládne HDMI maximálně 1080i. Sice nevidím důvod, proč by tomu tak mělo být, ale když už to na několika místech padlo, něco pravdy by na tom mohlo být.

A na závěr k té mobilitě – dodávané akumulátory vydrží podle údajů výrobce až 150 minut, v praxi to tedy bude řekněme tak na jeden standardní celovečerní film.

Cena by u nás pak měla být okolo 20000 korun, což by odpovídalo americké ceně $800 + nějaké ty nezbytné „drobné“ navrch.