Paddington (mini recenze Blu-ray)

vydáno 11. 5. 2015 | autor Petr Semecký | sekce Recenze | téma Filmy, Z domova | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, film, Paddington

Paddington (2014) (Blu-ray)

„Nudíte se? Kupte si medvídka mývala.“ Anebo si pořiďte Paddingtona. Zastane stejnou funkci, nechá vás zrekonstruovat polovinu domu a ještě stmelí celou rodinu. Alespoň podle filmu, který právě vychází na Blu-ray a za kterým produkčně stojí David Heyman, jenž v minulých letech úspěšně přetavil ve zlato Harryho Pottera.

Paddington je medvěd z džungle, který nadevše miluje pomerančovou marmeládu. Své pohodlí však musí jednoho dne opustit a vydat se vstříc neznámému chladu Anglie, kde ho objeví typická britská rodina s nejzaprděnějším tatíkem na světě. Co však pro tvůrce z počátku znamená spoustu gagů vycházejících z kontrastu konzervatismu a rozpustilého „fish out of water“ konceptu, to se posléze mění v napínavou podívanou, ve které nechybí ani narážky na slavné špionážní série.

Paddington je v podstatě dokonalá rodinná zábava. Děcka dostanou roztomilého a trikově skvěle opečovávaného medvídka, který vypadá doslova „jako živý“ a který nechtěně provádí samé lumpárny. Dospělé čeká dávka mravokárnosti o tom, že někdy je potřeba být liberální a čas od času neuškodí vystoupit z komfortní zóny a užít si trochu pravého dobrodružství. Všichni si pak užijí haldu zábavných nápadů a akčně-hororové finále, jež spojuje humor a napětí do přesně šlapajícího celku.

Filmu přitom vydatně pomáhají i herci. Ať už se jedná o Paddingtonovu rodinu, prohnilou a v záporné roli opět skvostnou Nicole Kidman, dokonalého sousedského opruza v podání „Doktora Who“ Petera Capaldiho, či perfektní dabing Bena Whishawa v ústřední roli rozkošného Paddingtona. Snad se chystané pokračování povede přinejmenším stejně. Trocha britské noblesy a cynismu je vždy vítaným osvěžením přívalu hollywoodských rodinných (často animovaných) fláků.

Paddington (2014) Paddington (2014) Paddington (2014) Paddington (2014)

TIP: Další FullHD screenshoty v PNG a podrobné technické informace o obrazu a zvuku najdete na našem Blu-ray profilu filmu

Technické provedení

Blu-ray prezentace Paddingtona je perfektní. Nádherné barvy, výtečná ostrost, skvělý kontrast a hromada detailů, na které můžete zírat s otevřenou pusou. Zatímco v kině Paddington místy trikově kulhal, na disku působí naprosto dokonale. Stačí se podívat na screenshot s pomerančem, jenž vypadá naprosto realisticky.

Disk rovněž předvádí skvělý výkon v oblasti reprodukce černé, jež je nádherně sytá, stínokresba také nikdy nezklame a velmi dobrá je i prostorovost obrazu. Samozřejmostí jsou naprosto věrné tělovky a nulový výskyt kompresních artefaktů, DNR či softwarového doostřování.

Kvalitu disku podtrhují povedené zvukové mixy. Magic Box na disk umístil původní i dabingové stopy (v češtině a slovenštině) v DTS-HD MA 5.1 a nepřekvapivě znějí skvěle. Surroundy hrají naplno, dialogy jsou nádherně čisté a přesně položené, tekoucí marmeláda v úvodu filmu vás donutí se několikrát olíznout a v akčních scénách o sobě dá vědět i subwoofer. Český dabing je navíc rozhodně povedený, takže pokud hledáte Blu-ray do rodinné filmotéky, máte žhavého kandidáta přímo před nosem.

Bonusy

Bohužel žádné. Nicméně ani americká edice v tomto směru příliš nepotěšila, když dala dohromady jen zhruba čtvrthodinu featurettů a hudebních videí.

Filmgame.cz Blu-ray filmu Paddington poskytla k recenzi distribuční společnost Magic Box. Děkujeme. Disk můžete zakoupit v obchodě Filmgame.cz

Mohly by vás zajímat naše další recenze Blu-ray filmů a HD elektroniky »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Recenze

Komentáře

Re: Paddington (mini recenze Blu-ray)

Vložil JoP (bez ověření), 11. Květen 2015 - 18:08

Obrázek uživatele JoP

Dobrá zpráva, že obrazově je to v pořádku. Už jsem se trochu bál, protože UK disk má dost vysoký průměrný bitrate – 36.5 Mbps, kdežto český „jenom“ 25. (I když je mi jasné, že bitrate není úplně vždycky všechno; ale u těch regionálních vydání si už člověk radši dává pozor.)
Komentář z uživatelské recenze z Blu-ray.com: „(…) The disc is encoded in 1080p at an extremely high bit rate (my region free OPPO peaked at 42.0 Mbps and never falling much below 40.0!) that I have never seen before (and I have seen thousands of blu rays) making for a wonderfully fluid film like presentation.“

Bonusy trochu zamrzí, i když je pravda, že ani jinde to není žádná sláva. Na druhou stranu ale zase těch 15 minut nemuselo být pro MagicBox natolik zničujících, aby je nedodal. :-)