OPPO BDP-83 - levný univerzální Blu-ray přehrávač

vydáno 15. 12. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa

Tagy: 1080p, Anchor Bay, BD-Live, BDP-83, Blu-ray, Denon, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, DVD, DVD-A1UD, DVD-Audio, HDMI, OPPO, OPPO Digital, přehrávač, SACD, upscaling, VRS

OPPO Digital - logo

Svět zřejmě touží po přehrávačích, které by se nezastavily před žádným současným optickým diskem. Kromě modelu DVD-A1UD společnosti Denon teď totiž podobného všeuměla chystá také americký výrobce OPPO Digital.

Přehrávače OPPO jsou proslulé kvalitou svého obrazového výstupu a mezi videofily má značka velmi dobrý zvuk. Podpora DVD-Audio a Super Audio CD je pro ně standardem a výjimkou samozřejmě nebude ani první Blu-ray přehrávač Společnosti OPPO.

BDP-83 bude vycházet z firemního dosud nejlepšího DVD přehrávače OPPO DV-983H, který se může pochlubit velmi dobrým upscalingem se standardního rozlišení. Model BDP-83 bude poskytovat 1080p/24 výstup jak pro Blu-day disky, tak i pro filmy na DVD – použitý čip využívá technologie VRS (Video Reference Series) od Anchor Bay Technologies.

Blu-ray přehrávač OPPO BDP-83

Pro příznivce Blu-ray technologie je jistě dobrou zprávou podpora BD-Live (Blu-ray profil 2.0) a dekodéry i HDMI bitstream výstup pro DTS-HD Master Audio a Dolby TrueHD. Analogové audio výstupy jsou k dispozici dva – 7.1 a čisté stereo.

Zajímavostí je způsob, jakým probíhá příprava před uvedením přehrávače na trh: hardware byl poskytnut uzavřené skupině beta testerů, kteří se až do poloviny ledna budou podílet na odladění všech chyb (rychlý upgrade firmware není díky připojení k internetu žádný problém). Takový přístup ke konečnému zákazníkovi je jistě chvályhodný.

Podobně pozitivní zprávou je také předpokládaná cena, která se má pohybovat mezi $500 – $600. To je oproti už zmiňovanému Denonu DVD-A1UD za $3800 skutečně propastný rozdíl. Jestli se projeví i na výsledné kvalitě obrazu nebo zvuku, to se teprve uvidí.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře