Nový náhledový monitor EIZO CG242W

vydáno 17. 6. 2009 | autor EIZO NANAO | sekce Tiskové zprávy | téma Monitory

Tagy: 3D LUT, Adobe RGB, CG241W, CG242W, CMYK, ColorGraphic, ColorNavigator, DELTA E, Eizo, FOGRA39, Full HD, HDCP, LCD, LUT, monitor, PDF, Photoshop

EIZO - logo

Aktuální novinkou v řadě ColorGraphic je 24" monitor EIZO CG242W s HW kalibrací, který nahrazuje svého velmi úspěšného předchůdce EIZO CG241W. Představuje špičkový model s rozšířeným gamutem (Adobe RGB 97 %) a podporou pro příjem HD videosignálů s integrovaným dekodérem ochranného kódu HDCP.

Kombinace 16bitového zpracování signálu, vysokého kontrastu, širokého rozsahu barev, výborné odezvy a korekcí uniformity plochy vyhovuje nejnáročnějším uživatelům v oblasti pořizování digitálního obrazu, zpracování videa a dalších grafických oborech.

Novinkou je výrazné zlepšení minimálních barevných odchylek Delta E a dosažení excelentního průběhu neutrálních šedých tónů metodou trojrozměrné 3D LUT (3×12 bit) tabulky pro výpočet optimální přenosové charakteristiky monitoru. Pokročilé ovládání a kalibrace programem EIZO ColorNavigator je u monitorů řady CG samozřejmostí.

Náhledový monitor EIZO CG241W

Přichází 3D LUT

EIZO CG242W kromě novějšího LCD panelu a rozšíření svého gamutu o 12 % oproti předcházejícímu modelu (pokrytí barevného prostoru Adobe RGB vzrostlo o celé 1 % na 97 % Adobe RGB) přináší hlavně novou generaci řídící elektroniky.

Novým srdcem pro tento monitor je vysoce integrovaný signálový procesor, který sdružuje všechny podstatné operace s obrazovým signálem. Tímto je zlepšena účinnost celého procesu, protože dílčí úpravy signálu byly v minulosti obstarávány několika samostatnými procesory.

Technologicky nejvýraznějším prvkem je nově koncipovaná 3D LUT (vyhledávací tabulka do které se ukládají jednotlivá nastavení kalibrace), která je použita poprvé v monitoru této kategorie. V předchozích generacích se používaly oddělené jednodušší LUT tabulky pro každý z barevných kanálů R, G, B, což zdržovalo a komplikovalo interní kalibrační postup, který je s novou 3D LUT i znatelně přesnější.

Kombinace rozšířeného gamutu a přesnějšího kalibračního algoritmu se v praxi projeví například v precizním výsledném aditivním RGB zobrazení neutrálních šedých tónů nebo ve CMYKovém workflow a dosahovaných tolerancí při simulaci dat dle požadavků standardu FOGRA39 apod.

Náhledový monitor EIZO CG241W

Kalibrační software EIZO ColorNavigator boří bariéry

V návaznosti na pokroky v HW oblasti si vývojový tým společnosti EIZO NANAO uvědomuje naléhavost přípravy odpovídajících SW nástrojů pro rychlou, přesnou a spolehlivou práci na profesionálních monitorech třídy CG, od které se logicky očekává i nadstandardní komfort v ovládání.

Odpovědí na požadavky špičkových grafických studií je doslova průlomová verze 5.2.2 ovládacího a kalibračního programu EIZO ColorNavigator, u které byla vůbec poprvé nabídnuta uživateli automatická validace (vyhodnocení) zobrazovaných CMYKových dat podle zvoleného standardu (např. FOGRA39) přímo v jím používaném prohlížeči, např. Adobe Photoshop.

Výsledek validace dat je přesně zdokumentován v PDF souboru. Tato revoluční novinka umožňuje rychle ověřit přesnost zobrazení příslušných dat na monitoru a poskytuje tak uživatelům jakousi obdobu „certifikovaných nátisků“, na kterou byli dosud zvyklí pouze v oblasti tiskáren.

Monitory EIZO jsou standardně nabízeny s prodlouženou záruční lhůtou 5 let.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře