Nový audio standard dalším hřebíkem do rakve 3,5mm jacku

vydáno 10. 10. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: 3, 5mm jack, audio standard, iPhone, lightning, USB typu C, USB-IF, zvuk

Organizace USB Implementers Forum (USB-IF) zveřejnila oficiální audio specifikaci pro USB typu C. A nebude se to líbit konzervativcům.

Nic proti – autor tohoto článku se k nim taky řadí. Jack na sluchátka s průměrem 3,5 mm prostě nic nenahradí. Jenže pokrok (rozuměj: snahu vytřískat další peníze ze spotřebitelů) nezastavíš, a tak kromě audiofily nenáviděného Lightning konektoru u iPhonu 7 přichází další novinka s oficiálním názvem USB Audio Device Class 3.0.

USB-IF doufá, že nová specifikace bude „primárním řešením pro všechny aplikace digitálního zvuku, včetně náhlavních souprav, mobilních zařízení, dokovacích stanic, herních sestav a řešení pro virtuální realitu.“

Nová audio specifikace může pomoci snížit spotřebu energie u zařízení, a kromě toho i jejich tloušťku, a to oproti 3,5mm zdířce o zhruba jeden milimetr. A to je u 7 nebo 8 mm širokých smartphonů poměrně hodně. Další výhodou má být implementace u voděodolných zařízení.

Uvidíme, jak dlouho bude trvat, než se 3,5mm jack stane minulostí, ovšem my vám garantujeme, že u něj ještě rádi zůstaneme. Ostatně kdo by měnil svá skvělá a ověřená sluchátka za nová jen kvůli nekompatibilnímu konektoru? A redukce? Neeliminovala by náhodou prakticky veškeré výhody nové specifikace?

Zdroj: Techspot.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře