Nové videokamery Sony Handycam HDR-CX520VE / 505VE

vydáno 15. 7. 2009 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video | 3 komentáře

Tagy: Active Mode, AVCHD, BIONZ, ClearVid, CMOS, CX505VE, CX520VE, DVD, Exmor R, Face Touch, Full HD, GPS geotagging, Handycam, HDR-CX505VE, HDR-CX520VE, LCD, LCS‑AX1, LCS‑AX2, Map View, Memory Stick, Sony, Sony G, SteadyShot, USB, videokamera, VRD-MC6, VRD-MC6 DVDirect, VRD­P1, VRD­P1 DVDirect Express

Sony - logo

HD obraz nejvyšší kvality
HDR-CX520VE / 505VE Full HD se snímačem Exmor R™ CMOS, objektivem Sony G a světovou novinkou – třícestným optickým stabilizátorem SteadyShot

  • Prvotřídní snímač Exmor R™ CMOS Sensor společně s objektivem Sony G a obrazovým procesorem BIONZ pro vynikající zobrazovací výkon zejména za zhoršených světelných podmínek
  • Optický SteadyShot s  režimem Active Mode zajišťuje až 10× lepší stabilizaci obrazu, nyní ještě vylepšenou o funkci „třícestné stabilizace“
  • Záznam v kvalitě Full HD ukládaný do interní paměti o velikosti 64 GB(CX520VE) / 32 GB(CX505VE) nebo na volitelnou paměťovou kartu Memory Stick
  • Automatická funkce „GPS geotagging“ pro videoklipy i statické snímky

Handycam® HDR-CX520VE / 505VE – skvělá obrazová kvalita HD, inteligentní záznamové funkce a atraktivní design. Nová vlajková loď mezi HD videokamerami Sony je vybavena řadou funkcí, které vám pomohou natočit lepší video a snímky, ať už jste kdekoli.

Kompaktní tělo modelu CX520VE ukrývá 64 GB interní paměti, která dokáže pojmout až 26 hodin záznamu ve Full HD. To vše navíc s šestikanálovým prostorovým zvukem (32 GB paměť modelu CX505VE vystačí na 13 hodin). Na dovolené nebo na výletě, kdy potřebujete více času, jednoduše vložíte do kamery volitelnou paměťovou kartu Memory Stick™ a můžete bez starosti o rezervní disky nebo kazety natáčet dále.

Sony Handycam HDR-CX520VE

Videokamery Handycam® CX520VE / 505VE jsou výkladní skříní nejnovějších technologií Sony v oblasti obrazových snímačů, objektivů i zpracování obrazu. Funkce těchto tří součástí jsou vyváženy, aby za každých podmínek poskytovaly ten nejlepší zobrazovací výkon.

Klíčem ke kvalitnímu obrazu je snímač s vysokým rozlišením Exmor R™ CMOS vyvinutý firmou Sony a obsahující výkonnou technologii ClearVid se zadním podsvícením. Ta dokáže zaznamenat více světla než snímače běžných konstrukcí. Výsledkem je křišťálově čisté, detailně prokreslené HD video a statické snímky s rozlišením až 12 megapixelů.

Díky výraznému dvojnásobnému zvýšení citlivosti máte oproti běžným modelům snímačů CMOS k dispozici neuvěřitelnou obrazovou kvalitu s minimem šumu. Rozdíly jsou jasně patrné při natáčení ve špatně osvětlených interiérech nebo za večerního soumraku.

Potenciál snímače Exmor R™ plně využívá nejnovější verze obrazového procesoru Sony BIONZ, který se postará o další redukci obrazového šumu a zajistí dokonale prokreslení detailů spolu s přirozenými barvami.

Obrazové možnosti snímače Exmor R™ CMOS a procesoru BIONZ doplňuje dokonale zpracovaný objektiv Sony G.

Pokročilá konstrukce optiky obsahuje asférické čočky a sklo s extra nízkou disperzí (ED). Tyto prvky pomáhají vykreslit ostrý a jasný obraz s vysokým kontrastem a potlačeným zkreslením barev („colour fringing“). Stejně jako u objektivů digitálních zrcadlovek řady α (alpha) je i zde použita šestilamelová irisová clona, která vytváří krásné difrakční kroužky.

Sony Handycam HDR-CX520VE

Stabilizační režim „Active Mode“ snižuje účinky pohybu kamery oproti standardnímu optickému stabilizátoru SteadyShot až desetinásobně. To zaručí, že při natáčení za chůze dostanete ostrý a nerozhýbaný obraz. Jde navíc o první systém na světě, který potlačuje pohyb kamery ve třech směrech (stav k červenci 2009). Kromě svislých a vodorovných pohybů stabilizátor provádí i korekci rotace kamery kolem podélné osy, takže dochází k celkovému zvýšení stability obrazu.

Funkce detekce obličeje je rozšířena o možnost výběru obličeje dotykem pro stanovení priority některého z objektů („Face Touch“). Stačí se dotknout jedné z tváří na displeji a kamera podle ní automaticky optimalizuje zaostření, vyvážení barev, expozici a nastavení detekce úsměvu.

Dalším zlepšením je vyšší přesnost a rychlost automatického ostření díky novému algoritmu technologie detekce obličeje.

Vestavěný GPS přijímač uvnitř kamer CX520VE / 505VE pomocí komunikace se satelitním systémem zaznamenává při cestách vaši polohu, kterou vám kamera ukáže v režimu „Map View“ na přehledném 3palcovém širokoúhlém displeji Clear Photo LCD plus. Pomocí přiloženého programu Picture Motion Browser si potom doma můžete své video a fotografie prohlédnout v zeměpisné perspektivě.

Nové, přívětivé rozhraní nyní obsahuje položku „My Menu“ zjednodušující ovládání. Pro rychlý a snadný přístup lze hlavní obrazovce displeje přiřadit až šest často používaných funkcí. Aby byl displej přehledný, zastupují nyní funkce „Secondary Record“ a zoom ikony, které se objeví, teprve když se jej dotknete.

Sony Handycam HDR-CX520VE

Po ukončení natáčení funkce „Highlight Playback“ automaticky vytvoří uhlazená „mini videa“ zkombinováním vybraných klipů a fotografií s profesionálně vyhlížejícími efekty a hudebním doprovodem. Díky tomu se o své zážitky můžete podělit snadno a elegantně, aniž byste potřebovali počítač nebo museli umět stříhat video. V kameře lze uložit až 8 hodin tzv. scénářů vybraných klipů („Highlight Scenarios“), takže se na svá oblíbená videa můžete podívat, kdykoli se vám zachce.

Poprvé mezi videokamerami Handycam® dokážou modely CX520VE / 505VE automaticky zkonvertovat prokládaný videosignál pro přehrávání ve formátu 50p (progresívní přehrávání) na 1920×1080/50p kompatibilních televizorech připojených přes HDMI. Výsledkem je neuvěřitelně plynulý a pro oko příjemný obraz jako v kině.

Přiložený software Picture Motion Browser zjednodušuje prohlížení a správu videoklipů na počítači a umožňuje snadný upload na YouTube nebo jiné stránky pro sdílení videa.

Vypalování disků bez PC

HDR-CX520VE / 505VE je první HD flash videokamerou od Sony podporující vysokorychlostní vypalování disků pomocí volitelné mechaniky VRDP1 DVDirect Express. Skladná a lehká vypalovací mechanika, ovládanáíá přímo z kompatibilních modelů videokamer Handycam®, se připojí pomocí USB kabelu a stisknutím jediného tlačítka umožní uložit natočený záznam na DVD pro archivaci nebo snadné sdílení – buď jako AVCHD disk ve vysokém rozlišení nebo standardní DVD.

Sony Handycam HDR-CX520VE a mechanika VRDP1 DVDirect Express

Kromě modelu VRD-P1 je k dispozici i nová univerzální externí mechanika VRD-MC6 DVDirect, která dokáže spolupracovat prakticky s jakoukoli analogovou nebo digitální videokamerou, fotoaparátem nebo videorekordérem. Uložené snímky si nejprve prohlédnete na LCD displeji a pak své videoklipy, digitální fotografie nebo staré VHS kazety stisknutím tlačítka přenesete na DVD bez použití počítače.

Nové stylové brašny

Proti prachu a poškrábání může vaši videokameru Handycam® chránit jedna z nových elegantních brašen.

V nabídce jsou čtyři módní barvy: šedobílá, černá, tmavě červená a limetkově zelená. LCS‑AX1 má nenápadně elegantní design polotuhého kufříku. LCS-AX2 je měkké pouzdro, které si pohodlně hodíte přes rameno.

Videokamery Handycam® HDR-CX520VE / 505VE Full HD Memory Stick™ budou k dostání od srpna 2009.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Nové videokamery Sony Handycam HDR-CX520VE / 505VE

Vložil kolemjdoucí (bez ověření), 15. Červenec 2009 - 22:07

Obrázek uživatele kolemjdoucí
  1. Nic proti kamerám Sony, ale ten článek zní jako reklama sepsaná v kanceláři obchodního zastoupení firmy Sony.
  2. Opravdu chcete přesvědčit věci znalého zákazníka, že 12MPX na snímači o uhlopříčce menší než má ten nejobyčejnější fotoaprát na trhu, dokáže popisované zázraky? V tom případě se o zázrak opravdu jedná a já o tom pochybuji, protože moje Sony HDR SR11, kterou jsem si před rokem koupil, protože asi patřila k nejlepším amatérským kamerám, má při nedostatku světla zašumělý obraz jako prase, ale tím nechci říci, že jiní výrobci na tom jsou lépe. Ale nestěžuji si, s malým kašpárkem velké divadlo nikdy neuděláš, přestože to reklama tvrdí a nic lepšího než tahle bída, se za dvacet až čtyřicet tisíc koupit nedá ani u konkurence.

Promiňte, ale musel jsem reagovat na tu snůšku reklamních nesmyslů, jež záměrně uvádějí zákazníka v pocit, že když si koupí Oktávku, jako by si koupil BMW. Faktem je, že za posledních deset let, se kromě druhu použitého paměťového média a rozlišení, na amaterských kamerách téměř nic nezměnilo, tam se vývoj zastavil nebo se chytrými nápady šetří.

Re: Nové videokamery Sony Handycam HDR-CX520VE / 505VE

Vložil d.f.h, 15. Červenec 2009 - 22:21

Obrázek uživatele d.f.h

Toto je reklama sepsaná v kanceláři obchodního zastoupení firmy Sony. Je to přece tisková zpráva.

Re: Nové videokamery Sony Handycam HDR-CX520VE / 505VE

Vložil Karbous (bez ověření), 16. Červenec 2009 - 13:06

Obrázek uživatele Karbous

Kamerka je to pekna, ale porad nechapu, proc do toho Sony cpe ty GPSky. Kdyby radeji uz konecne udelali progresivni nahravani…