Nové ultrakompaktní videokamery Samsung HMX-U20 a HMX-U15

vydáno 1. 3. 2010 | autor Samsung | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: 1080p, CMOS, Full HD, H.264, HDMI, HMX-U10, HMX-U15, HMX-U20, Hyper Digital Image Stabilization, Samsung, U10, U15, U20, USB, videokamera

Samsung logo

Modely HMX-U20 a HMX-U15 nabízejí podporu Full HD rozlišení a možnost připojení přes USB a HDMI.

Společnost Samsung Digital představila další přírůstky do své rodiny ultrakompaktních videokamer, kterými jsou nové modely HMX-U20 a HMX-U15.

Oba tyto typy staví na úspěchu videokamery Samsung HMX-U10 a obohacují rodinu ultrakompaktních videokamer Samsung o nové funkce a vlastnosti, mezi něž patří například vestavěná podpora připojení přes USB, díky které je nyní snadnější než kdy dříve video v Full HD rozlišení nejen nahrávat, ale také sdílet s ostatními.

Nový model HMX-U20 přichází ještě s dalšími novinkami a umožňuje uživatelům využít výhod plnohodnotného 3× optického zoomu, který při zachycování jedinečných životních okamžiků otevírá prostor pro ještě větší kreativitu.

Videokamera Samsung HMX-U20

Nové modely HMX-U20 a HMX-U15 nabízejí nejenom přenosnost a jednoduché ovládání, ale také celou řadu všestranných funkcí jako např. časosběrný záznam, které umožňují uživatelům snadno zaznamenávat důležité životní okamžiky tak, jak je vidí, a sdílet je s ostatními.

HMX-U20 a HMX-U15 jsou vybaveny vysoce výkonnými CMOS snímači o rozměru 1/2,3" umožňujícími záznam vysoce kvalitního videa v plném HD rozlišení 1920×1080 (30p / H.264). Ultrakompaktní modely HMX-U20 a HMX-U15 se kromě toho mohou pochlubit impozantními schopnostmi při pořizování digitálních fotografií.

HMX-U20 umožňuje spotřebitelům pořizovat fotografie s rozlišením 10 megapixelů, zatímco HMX-U15 je schopen pořizovat digitální fotografie s rozlišením 14 megapixelů. Díky těmto jedinečným schopnostem při pořizování digitálních fotografií s sebou spotřebitelé nemusí nadále nosit samostatný fotoaparát, protože vše, co potřebují, je již k dispozici v jednom ultrakompaktním zařízení.

Nově uváděné videokamery jsou také vybaveny systémem Hyper Digital Image Stabilization, který stabilizuje obraz a umožňuje pořizovat nerozmazané záběry. Model HMX-U20 poskytuje ještě širší možnosti použití díky plnohodnotnému 3× optickému zoomu.

Spotřebitelé mohou při natáčení videozáznamů také nechat průchod své kreativitě díky jedinečným funkcím, mezi něž patří například časosběrný záznam, který umožňuje pořizovat s videokamerou záznam, kdy jednotlivé snímky jsou pořizovány v nastaveném časovém odstupu – 1, 5, 10 nebo 30 sekund.

Časosběrný záznam lze využít především pro zachycení extrémně dlouho trvajících dějů, např. oblak plujících po obloze za slunečného dne, ve formě krátkého videa, které lze bez problémů zhlédnout.

Videokamera Samsung HMX-U20

Modely HMX-U20 a HMX-U15 jsou vybaveny vestavěným výklopným USB konektorem, díky kterému s sebou uživatelé nemusí nosit samostatný USB kabel, pokud chtějí videokameru připojit k počítači a pořízené videozáznamy do něj nahrát.

Další výhoda vestavěného USB konektoru spočívá v tom, že videokameru připojenou pře USB konektor k počítači lze přes toto připojení zároveň také nabíjet, takže odpadá potřeba nosit s sebou samostatnou nabíječku.

Modely HMX-U20 a HMX-U15 podporují také připojení přes HDMI konektor umožňující prohlížení pořízených HD videozáznamů na HDTV.

Videokamera Samsung HMX-U20

HMX-U20 a HMX-U15 také obsahují program intelli-studio společnosti Samsung sloužící pro přehrávání, úpravu a sdílení videozáznamů. Tento program s intuitivním ovládáním umožňuje spotřebitelům přeměnit každý počítač v mobilní studio, ve kterém mohou své videozáznamy upravovat nebo přehrávat bez nutnosti jakékoli instalace přímo na počítač.

Také sdílení obrazového materiálu pořízeného modely HMX-U20 a HMX-U15 je velmi jednoduché díky tlačítku „upload“. Pokud je přístroj připojen k počítači s připojením k internetu, lze jedním stisknutím tlačítka „upload“ odeslat pořízený záznam přímo na oblíbené webové stránky jako např. YouTube™, čímž se snižuje počet kroků potřebných k nahrání záznamů na webové stránky určené ke sdílení obsahu.

Díky svým rozměrům dosahujícím pouhých 2,1"x0,61"x4,09" jsou přístroje Samsung HMX-U20 a HMX-U15 extrémně přenosné. HMX-U20 a HMX-U15 vybočují z průměru nejen díky své velikosti, ale také díky jedinečnému designu, který v sobě spojuje ergonomii se stylovým vzhledem.

Tělo obou přístrojů je zalomeno pod úhlem 7 stupňů, takže se přístroj lépe drží, úchop je přirozenější a uživatel si při něm mnohem méně namáhá ruku v zápěstí a lokti.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře