Nové systémy domácího kina Sony: BRAVIA DAV-DZ

vydáno 17. 3. 2008 | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače

Tagy: 1080p, AAC, Bluetooth, BRAVIA, BRAVIA Sync, DAV-DZ, DAV-DZ260, DAV-DZ560, DAV-DZ660, DAV-DZ860W, Dialogue Enhancer, DivX, DMPORT, domácí kino, DVD, HDMI, iPhone, iPod, MP3, Portable Audio Enhancer, přehrávač, Sony, Sony S-AIR, upscaling, USB

Sony - logo

Styl, jednoduchost a vynikající výkon. Společnost Sony představuje novou řadu systémů domácího kina BRAVIA DAV-DZ, která svým elegantním designem doplňuje vzhled a styl nejnovějších televizorů BRAVIA.

Styl, jednoduchost a vynikající výkon

  • Nové modely s designem, který doplňuje vzhled a styl nejnovějších televizorů BRAVIA od Sony
  • Technologie BRAVIA Sync pro snadné ovládání domácího kina Sony a televizoru BRAVIA pomocí jednoho dálkového ovladače
  • Převzorkování obrazu na rozlišení 1080p pro přehrávání DVD disků v nejvyšší kvalitě na nejnovějších televizorech kompatibilních s HDMI
  • Nejvyšší model DAV-DZ860W: bezdrátové zadní reproduktory využívající novou technologii Sony S-AIR

Společnost Sony představuje novou řadu systémů domácího kina BRAVIA DAV-DZ, která svým elegantním designem doplňuje vzhled a styl nejnovějších televizorů BRAVIA. Nové systémy obsahují technologii BRAVIA Sync umožňující snadnější ovládání společně používaného televizoru a domácího kina. Funkce automatické kalibrace Digital Cinema Auto-Calibration zajišťuje rychlé a jednoduché automatické nastavení vícekanálového prostorového zvuku a DIGITAL MEDIA PORT umožňuje připojení přenosných a bezdrátových hudebních zařízení pro plné využití zvuku domácího kina.

Systém navíc dokáže převzorkovat video signál ze stávajících DVD disků na rozlišení 1080p, aby vaše stávající kolekce filmů vypadala skvěle i na nejnovějších televizorech HD1080 BRAVIA. Funkce Dialogue Enhancer zajišťuje jasné podání dialogů a optimální vyvážení zvuku i při nízké hlasitosti. Nejvyšší modely dále nabízejí bezdrátové zadní reproduktory připojené pomocí nově vyvinuté technologie Sony S-AIR.

Domácí kino Sony BRAVIA DAV-DZ260 Domácí kino Sony BRAVIA DAV-DZ560 Domácí kino Sony BRAVIA DAV-DZ660 Domácí kino Sony BRAVIA DAV-DZ860W

Design doplňující televizory BRAVIA a funkce BRAVIA Sync umožňující jednoduché ovládání

Mnoha lidem už dnes nevyhovuje domácí kino poskládané z různých komponentů: chtějí mít elegantní systém tzv. „vše v jednom“, který bude navíc ladit i s jejich televizorem. Také už nechtějí sbírku dálkových ovladačů, ale spíše ovládání celého systému jedním tlačítkem. Proto je nová řada systémů domácího kina Sony BRAVIA DAV-DZ navržena tak, aby odrážela vzhled a styl nejnovějších televizorů BRAVIA, a disponuje technologií BRAVIA Sync (zdokonalenou verzí technologie BRAVIA Theatre Sync), která ještě více integruje ovládání celého systému.

Při propojení domácího kina BRAVIA s televizorem BRAVIA přes HDMI funkce BRAVIA Sync zajistí ovládání systému i televizoru prostřednictvím jediného dálkové ovladače. Systémy nyní nabízejí následující funkce:

  • Snadné ovládání jedním dálkovým ovladačem (One Remote Easy Operation) s přístupem do funkčního menu jednotlivých komponent pomocí jednoho ovladače.
  • Snadné nastavení BRAVIA Sync (Simple BRAVIA Sync set-up): při připojení k televizoru BRAVIA přes HDMI dojde k synchronizaci funkcí všech komponent vybavených technologií BRAVIA Sync.
  • Přehrávání stisknutím jednoho tlačítka (One-touch Play): spuštění přehrávání a nastavení prostorového zvuku pomocí jednoho tlačítka.
  • Ovládání veškerého audia (System Audio Control) z jednoho dálkového ovladače.
  • System Standby: stačí vypnout televizor, a celý systém se přepne do režimu Standby.

Funkce Digital Cinema Auto Calibration – dokonalé nastavení jedním tlačítkem

Podobně jako špičkové receivery domácího kina od Sony, i nové systémy DAV-DZ nabízejí funkci automatické kalibrace Digital Cinema Auto Calibration (DCAC). Pomocí přiloženého mikrofonu DCAC zaměří rozmístění reproduktorů a posluchačů v místnosti a nastaví systém na nejlepší zvuk, ať sedíte kdekoli.

Technologie Dialogue Enhancer

Spousta z nás musí občas poslouchat ztišený zvuk (buď kvůli sousedům, nebo kvůli pokročilé noční hodině). Nové systémy od Sony jsou pro tento případ vybaveny nočním režimem (Night Mode), který díky technologii zvýraznění dialogů (Dialogue Enhancer) zajišťuje jasně srozumitelné dialogy, ale omezuje hlasitost náhlých zvukových efektů.

DIGITAL MEDIA PORT

Lidé mají svou hudbu uloženou na mnoha různých místech: v kapesních přehrávačích, v mobilních telefonech nebo v počítačích. Díky modulárním portu Sony DIGITAL MEDIA PORT (DMPORT) dokáží nové systémy DAV-DZ komunikovat se všemi těmito zařízeními a přehrávat hudbu na nich uloženou.

K dispozici je řada adaptérů pro připojení k portu na zadní straně systému včetně adaptérů pro mobilní telefony1, přehrávače WALKMAN® a jiné MP3 přehrávače, Bluetooth zařízení a domácí wi-fi sítě. V nabídce již jsou, nebo se připravují, nové adaptéry pro nejnovější generaci iPodů a iPod Touch/iPhone (poslední z nich nabízí i přehrávání videa prostřednictvím systému).

Většina zařízení kompatibilních s DMPORT nabízí nabíjení připojených přenosných zařízení.

Převzorkování na rozlišení 1080p přes HDMI

Všechny nové modely DAV-DZ nyní nabízejí převzorkování videa na plné rozlišení 1080p, což umožňuje přehrávat stávající filmy na DVD přehrávat na nejnovějších televizorech BRAVIA HD1080 od Sony v nejvyšší kvalitě.

Přehrávání – a nahrávání – přes USB díky technologii Portable Audio Enhancer

Nové systémy umožňují jednoduché přehrávání hudby uložené na USB zařízeních, jako je například řada Micro Vault od Sony nebo řada MP3 přehrávačů NWD-B, způsobem „plug and play“. Systémy ale navíc nabízí i možnost zkomprimovat hudbu z CD disku do MP3 (tzv. „ripování“) a uložit ji na zařízení připojená přes USB port. Když si chcete svou oblíbenou hudbu vzít na cesty, už nepotřebujete počítač!

Technologie Sony Portable Audio Enhancer dokáže kompenzovat zvukové frekvence ztracené při kompresi do ztrátových formátů jako MP3, aby hudba měla širší a živější zvuk. Platí to pro USB zařízení, DM Port a dokonce i analogové vstupy na čelním panelu.

Nové systémy domácího kina Sony: BRAVIA DAV-DZ

DAV-DZ260

Domácí kino Sony BRAVIA DAV-DZ260

Model BRAVIA Theatre DAV-DZ260, který bude dostupný od března, nabízí elegantní štíhlý design BRAVIA, výše uvedené funkce, celkový zvukový výkon 850 W a kompaktní satelitní reproduktory.

Přehrává disky DVD, DVD+/-R/RW, CD, SACD, soubory DivX a MP3/JPEG uložené na discích (a soubory Windows Media Audio a AAC2 přes USB) a je vybaven optickým a koaxiálním digitálním vstupem.

K dispozici jsou výstupy HDMI a Scart video a na čelním panelu analogový vstup pro přenosná hudební zařízení a zdířka pro sluchátka.

DAV-DZ560

Domácí kino Sony BRAVIA DAV-DZ560

Model DAV-DZ560, který bude dostupný od května, používá velké reproduktory k umístění na stojany nebo na zeď pro levý a pravý přední kanál, středový reproduktor odpovídajícího designu, který doplňuje styl nejnovějších televizorů BRAVIA, a kompaktní zadní reproduktory. Systém je připraven na použití bezdrátových zadních reproduktorů s technologií Sony S-AIR (WAHT-SA1), které budou v nabídce jako volitelný doplněk.

Systém o celkovém zvukovém výkonu 850 W přehrává disky DVD, DVD+/-R/RW, CD, SACD, soubory DivX a MP3/JPEG uložené na discích (a soubory Windows Media Audio a AAC2 přes USB) a je vybaven optickým a koaxiálním digitálním vstupem.

K dispozici jsou výstupy HDMI a Scart video a na čelním panelu analogový vstup pro přenosná hudební zařízení a zdířka pro sluchátka.

DAV-DZ660

Domácí kino Sony BRAVIA DAV-DZ660

Model DAV-DZ660, který bude dostupný od května, používá stejné velké reproduktory k umístění na stojany nebo na zeď pro čtyři hlavní kanály (levý a pravý přední a levý a pravý prostorový) a středový reproduktor odpovídajícího designu, který doplňuje styl nejnovějších televizorů BRAVIA. Systém je připraven na použití bezdrátových zadních reproduktorů s technologií Sony S-AIR, které budou v nabídce jako volitelný doplněk.

Systém o celkovém zvukovém výkonu 850 W přehrává disky DVD, DVD+/-R/RW, CD, SACD, soubory DivX a MP3/JPEG uložené na discích (a soubory Windows Media Audio a AAC2 přes USB) a je vybaven optickým a koaxiálním digitálním vstupem.

K dispozici jsou výstupy HDMI a Scart video a na čelním panelu analogový vstup pro přenosná hudební zařízení a zdířka pro sluchátka.

DAV-DZ860W

Domácí kino Sony BRAVIA DAV-DZ860W

Nejvyšším modelem je DAV-DZ860W, který bude uveden na trh v červnu. Má všechny vlastnosti a funkce ostatních modelů domácího kina BRAVIA a navíc:

  • bezdrátové zadní reproduktory Sony S-AIR
  • 32bitové digitální zpracování zvuku se zdokonalenými funkcemi Portable Audio Enhancer Plus a Dialogue Enhancer Plus
  • režim Sport (Sports Mode) pro optimální podání velkých sportovních událostí

Bezdrátové zadní reproduktory S-AIR

Pro mnoho zákazníků může být problémem představa vedení kabelů přes celý pokoj k zadním reproduktorům. Systém DAV-DZ860W proto využívá pro přenos zvuku do zadních reproduktorů nové technologie společnosti Sony nazvané S-AIR (Audio Interactive Radio frequency).

Levý a pravý zadní prostorový reproduktor napájí připojená kompaktní jednotka umístěná v zadní části místnosti, a vy si tak můžete vychutnat čistý a nerušený prostorový zvuk bez změti kabelů vedoucích přes pokoj.

Funkce Dialogue Enhancer Plus/Portable Audio Enhancer Plus

Díky výkonnému 32bitovému digitálnímu zpracování zvuku nabízí systém DAV-DZ860W ještě přesnější zvýraznění dialogů. Použitá filtrovací funkce a kompresní postup zachovají vjem prostorového zvuku, ale zároveň zřetelněji reprodukují mluvené slovo. Stejný způsob zpracování zvuku můžete použít i pro vylepšení zvuku audio souborů z přenosných přehrávačů.

Režim Sport

Díky novému režimu Sport (Sports Mode) se dostanete blíž ke sportovnímu dění. Ať budete sledovat olympijské hry, mistrovství světa ve fotbalu nebo světovou sérii v baseballu, hlasatele uslyšíte jasně a zřetelně ze středového reproduktoru, zatímco z ostatních reproduktorů vás bude obklopovat zvuk hlučícího davu diváků. Bude to úplně stejné jako být přímo na stadionu a povzbuzovat svůj tým.

Systém DAV-DZ860W o celkovém zvukovém výkonu 1000 W používá stejné reproduktory k umístění na stojany nebo na zeď pro čtyři hlavní kanály (levý a pravý přední a levý a pravý prostorový) a středový reproduktor odpovídajícího designu.

Přehrává disky DVD, DVD+/-R/RW, CD, SACD, soubory DivX a MP3/JPEG uložené na discích (a soubory Windows Media Audio a AAC2 přes USB) a je vybaven optickým a koaxiálním digitálním vstupem.

K dispozici jsou výstupy HDMI a Scart video a na čelním panelu analogový vstup pro přenosná hudební zařízení a zdířka pro sluchátka.

1 Jen vybrané modely. Úplný seznam kompatibilních modelů si prosím vyžádejte u svého prodejce.
2 Soubory AAC a WMA bez DRM.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře