Nové špičkové LCD projektory Hitachi

vydáno 29. 1. 2009 | autor Hitachi DMG | sekce Tiskové zprávy | téma Projektory

Tagy: BNC, CP-SX12000, CP-WX11000, CP-X10000, HDMI, Hitachi, LCD, projektor, RJ-45, SXGA, WXGA, XGA

Hitachi - logo

Hitachi vstupuje na high-end AV trh a představuje průlomovou novou rodinu LCD projektorů

  • Spolehlivost: Chladicí systém odolný proti prachu, vzduchový filtr s životností 10000 hodin, anorganický LCD panel s dlouhou životností a polarizační filtry.
  • Všestrannost: Široký výběr objektivů umožňuje použít projektory s ještě širším rozsahem projekčních vzdáleností, velikostí obrazu a požadavků na posun objektivu.
  • Celkové náklady na vlastnictví: Nízké náklady na údržbu díky dlouhým intervalům mezi nutnými servisními zásahy, zjednodušené úkony při provádění údržby a proaktivní monitorování stavu projektoru se zasíláním varování přes e-mail.
  • Výkonnost: Projektory Hitachi s dosud nejvyšším jasem v historii 7500 lumenů, vysoce kontrastním obrazem a výjimečným podáním barev v celé řadě rozlišení.
  • Kvalita: Vysoce kvalitní součásti a konstrukce splňují náročné požadavky profesionálního AV trhu.

Společnost Hitachi Digital Media Group dnes oznámila uvedení nové rodiny LCD projektorů a signalizuje tak vstup této značky na trh s profesionálními AV zařízeními. Projektory CP-X10000, CP-WX11000 a CP-SX12000 uplatňují vlastnosti charakteristické pro Hitachi – kvalitu, inovace a spolehlivost – nyní poprvé ve spojení s velkými prostory, jež vyžadují špičková projekční zařízení, a nabízejí průlomové řešení slučující nízké náklady na vlastnictví a všestranné možnosti pro instalace.

Ať se již budou používat v konferenčním sále, výstavních halách, přednáškových aulách nebo v divadlech, diváky s jistotou ohromí vynikající výkon a jas, zatímco profesionálové z AV oboru si budou pochvalovat snadnou instalaci a údržbu.

LCD projektor Hitachi CP-X10000

„Je to první případ, kdy trh se špičkovou AV technikou může využít výhod a předností, které jsou výsledkem neustálého zaměření společnosti Hitachi na snižování celkové ceny vlastnictví díky inovativnímu designu, kvalitní konstrukci a spolehlivosti všech jednotlivých součástí. Způsoby použití mohou být skutečně různé, stejně jako prostředí – tyto výkonné a všestranné projektory s nízkými nároky na údržbu jsou ideálním řešením pro tento náročný segment trhu,“ řekl Axel Kutschke, hlavní manager divize prezentačních produktů společnosti Hitachi Digital Media Group.

„Představení těchto tří nových modelů znamená, že profesionálové v oboru audiovizuální techniky si nyní mohou vybrat projektor, jehož instalace je velmi snadná a který poskytuje výjimečně přesvědčivý výkon v jakkoli velkém sále.“

Od základu byly všechny tyto tři modely navrhovány se speciálním ohledem na splnění požadavků profesionálního trhu a vyznačují se proto chladicím systémem odolným proti prachu, jehož konstrukce tak eliminuje jeden z hlavních problémů se spolehlivostí provozu. Tento systém je natolik účinný, že bez ohledu na podmínky okolního prostředí vydrží filtr vzduchu déle než 10000 hodin bez údržby. Spolehlivost je navíc zvýšena použitím součástí s dlouhou dobou životnosti, včetně anorganických LCD panelů a polarizačních filtrů.

Když se přesto přiblíží čas nutné údržby, projektor může posílat upozornění přes e-mail o blížících se termínech a včasně provedená údržba eliminuje neplánované a nežádoucí odstávky a například odstraňuje nutnost provádět manuální test lampy. Díky snadnému přístupu k hlavním součástem jako jsou lampa, LCD panel a polarizační filtry je provádění údržby ještě jednodušší, když už je nutné některé komponenty vyměnit.

LCD projektor Hitachi CP-SX12000

Všechny modely nabízejí nejvyšší možnou kvalitu obrazu díky vysoce kontrastnímu systému s irisovou clonou a nabízejí kontrastní poměr 2500:1. Nadto chip čítače s vysokou kvalitou, 12 bitová digitální gamma křivka a 10 bitový signálový procesor, které se používají u domácích kin nejvyšší třídy, zajišťují prvotřídní podání barev.

Aby bylo možné snadno zvládnout nejrůznější požadavky na instalace běžné na profesionálním trhu, nová rodina projektorů nabízí výběr objektivů s bajonetovým závitem, které jako volitelné doplňky poskytují širokou škálu rozsahů projekčních vzdáleností a posouvání objektivu. Obraz s úhlopříčkou 200" (asi 510 cm) je možné vytvořit z projekční vzdálenosti pouhých 2,1 metru a všechny modely tak umožňují ušetřit prostor díky použití zadní projekce a flexibilní instalaci v jakémkoli prostředí.

Všechny modely dokáží promítat obraz s úhlopříčkou od 40" do 700" (100 až 1780 cm) a v závislosti na použitém objektivu lze obraz s úhlopříčkou 100" (254 cm) vytvořit ze vzdálenosti pouhého 1 metru nebo až ze vzdálenosti 20,2 m. Aby bylo možné dosáhnout ještě větší flexibility a obsloužit i ty největší prostory, lze navíc spojovat více projektorů dohromady.

Každý z nových modelů přináší jinou volbu rozlišení a celkového jasu. Nejvyšší jas – 7500 lumenů – ze všech tří projektorů má CP-X10000 s rozlišením 1024×768 XGA, zatímco model CP-WX11000, který má rozlišení WXGA 1280×800 nabízí skutečný širokoúhlý poměr stran 16:10 a jas 6500 lumenů. A konečně projektor CP-SX12000 s rozlišením 1400×1050 SXGA+ rovněž dosahuje úctyhodné hranice jasu 7000 lumenů.

LCD projektor Hitachi CP-WX11000

Všechny modely jsou přirozeně vybaveny nejmodernějšími funkcemi společnosti Hitachi pro zajištění pohodlí, praktičnosti a zabezpečení, a současně širokými možnostmi připojení, díky nimž jsou všechny projektory Hitachi tak oblíbené. Funkce vlastní obrazovky „My Screen“, vlastní paměti „My Memory“ a programovatelné tlačítko „My Button“ spolu s možností vlastního pojmenování zdrojů, předvoleb rozlišení a režimů promítání na černou nebo bílou tabuli a za denního světla používání projektorů velmi usnadňují, zatímco zámek pomocí PIN kódu, možnost zamčení vlastní obrazovky pomocí PIN kódu, zámek klávesnice, uchycení pro zámek Kensington, čidlo změny polohy, heslo „My Text“ a bezpečnostní LED kontrolka zajišťují zabezpečení na nejvyšší úrovni.

Jsou k dispozici všechny představitelné možnosti pro připojení, včetně HDMI a BNC spolu s konektorem RJ-45 pro připojení do sítě. A konečně nový, snadno použitelný software, jenž slouží pro správu a řízení projektorů, je nyní k dispozici k bezplatnému stažení na adrese www.hitachidigitalmedia.com, jenž uživatelům i profesionálům umožňuje snadný přístup a využívání výhod propracovaných síťových funkcí, které jsou integrované do všech tří modelů.

Projektor Hitachi CP-X10000 bude v Evropě k dostání v prosinci 2008. Projektor CP-WX11000 bude k dostání v únoru 2009 a model CP-SX12000 během března 2009.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře