Nové receivery Sony řady ES a měnič na 400 Blu-ray

vydáno 4. 9. 2009 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače, Hi-Fi audio

Tagy: 1080p, APM, Automatic Phase Matching, BDP-CX7000ES, Blu-ray, changer, DCAC, Deep Color, Digital Cinema Auto Calibration, Digital Cinema Sound, DLNA, DMPORT, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, Elevated Standard, ES, HD Reality Enhancer, HDMI, IFA 2009, Mega Changer, měnič, Precision Cinema HD Upscale, přehrávač, Quick Click, Quick-load, receiver, Sony, STR-DA-5500ES, STR-DA3500ES, Super Bit Mapping, x.v.Colour, XMB, Xross Media Bar

Sony - logo

Nové receivery přinášejí nejnovější technologie Sony pro domácí kino, zatímco přehrávač se postará o kompletní sbírku disků.

Řada produktů pro domácí kino ES (ES = Elevated Standard, tj. zvýšený standard) se rozšiřuje o dva nové receivery s  technologiemi pro autentickou filmovou zábavu. Pro uložení a přehrávání rozrůstajících se knihoven Blu-ray disků řadu ES brzy doplní i vlastní měnič. Ten pojme až 400 Blu-ray, DVD nebo CD disků.

Oba dva receivery, STR-DA3500ES i STR-DA-5500ES, jsou vybaveny technologií Sony HD Digital Cinema Sound. Podporují všechny stávající HD video a audio formáty používané na Blu-ray discích a umožňují provoz ve více zónách po celém domě.

Model STR-DA5500ES je navíc plně kompatibilní s DLNA pro streamování hudby, fotografií a videa a je vybaven vestavěným přijímačem internetového rádia a celou řadou funkcí zlepšujících výkon i snadnost ovládání (např. Automatic Phase Matching pro dokonalou integraci reproduktorů nebo virtuální dálkový ovladač Quick Click na displeji).

STR-DA5500ES: Srdce domácího zábavního systému

Model STR-DA550ES je navržen jako ten nejlepší základ domácího zábavního systému. Kromě kompatibility se všemi HD audio a video technologiemi Blu-ray disků (1080/24p, x.v.Colour, Deep Color, Dolby True HD/DTS-HD atd.) nabízí osmikanálový AV receiver jak možnost připojení k internetu, tak funkci DLNA. Ta umožňuje přehrávání audia, fotografií a videa přes domácí síť nebo příjem některé z tisíců internetových rádií z celého světa.

O prostorový zvuk se stará technologie zpracování zvuku HD Digital Cinema Sound. Na jejím vývoji spolupracovala firma Sony se Sony Pictures Entertainment s cílem přenést do pohodlí domácností všechny emoce a dynamické zvukové efekty kinosálu.

AV receiver Sony STR-DA-5500ES

Nastavení systému usnadňuje nejpokročilejší verze automatické digitální kalibrace (Digital Cinema Auto-Calibration) a k dispozici jsou i další unikátní technologie pro maximální využití každého domácího kina.

Funkce Automatic Phase Matching (APM) pracuje s obvyklou konfigurací domácí soustavy reproduktorů, kde pro přední pravý a levý kanál bývají použity velké reproduktory, ale pro středový a prostorové kanály reproduktory menší. Pomocí funkce APM dokáže receiver STR-DA5500ES odstranit jakékoli fázové anomálie mezi reproduktory a tím významně zlepšit integraci prostorového zvukového pole.

Model STR-DA5500ES je vybaven šesti HDMI vstupy (jeden na čelním panelu pro rychlé dočasné připojení videokamer, herních konzolí a jiných zařízení) a dvěma HDMI výstupy. Ty usnadňují přepínání z televizoru na projektor a mohou také poskytovat výstup signálu zároveň.

K dispozici je dále funkce „obraz v obrazu“ (Picture-in-picture) pro dva různé zdroje připojené k receiveru, takže si můžete například pustit film a v jeho průběhu po očku sledovat sportovní výsledky nebo zprávy.

AV receiver Sony STR-DA-5500ES

Receiver nabízí také konverzi a převzorkování videa na vyšší rozlišení, abyste mohli sledovat filmy na starších nosičích v podobě optimalizované pro obrazovky ve vysokém rozlišení. STR-DA5500ES dokáže přenášet zvuk do tří zón a převzorkované video do zóny 2.

Ovládání systému usnadňuje dvojice dálkových ovladačů: jeden plně vybavený se všemi funkcemi a druhý zjednodušený pro každodenní používání. Navíc receiver nabízí i speciální virtuální dálkový ovladač Quick Click, který je přítomný na displeji jako součást grafického uživatelského rozhraní ve vysokém rozlišení a slouží pro snadné ovládání připojených komponent.

Receiver STR-DA5500ES také disponuje dvěma vstupy Digital Media Port, k nimž lze přes volitelný modul připojit přenosná zařízení. V nabídce adaptérů pro Digital Media Port jsou mimo jiné modely pro přehrávače Sony Walkman®, telefony Sony Ericsson, přehrávače iPod® a stereo zařízení připojitelná přes Bluetooth.

STR-DA3500ES: kvalitní receiver s technologií HD Digital Cinema Sound

Model STR-DA3500ES je 7× 100 W receiver se čtyřmi HDMI vstupy, který pracuje s nejnovějšími HD audio a video formáty. Nabízí kompatibilitu s 1080/24p, x.v.Colour, Deep Color a dokáže dekódovat HD audio formáty pomocí technologie Sony HD Digital Cinema Sound.

AV receiver Sony STR-DA-3500ES

Podobně jako model STR-DA5500ES je vybaven funkcí převzorkování na rozlišení 1080p a konverze videa na vyšší kvalitu pro přehrávání starších formátů. Dokáže přenášet zvuk a obraz do druhé zóny a zvuk i do třetí.

Funkce automatické digitální kalibrace usnadňuje nastavení receiveru pro použití se stávajícími reproduktory, v dané místnosti a při dané pozici posluchače. Kvalitní grafické uživatelské rozhraní zajišťuje rychlé a snadné ovládání a Digital Media Port umožňuje připojení přenosných zařízení.

BDP-CX7000ES: celá knihovna Blu-ray, DVD a CD disků na dosah ruky

Na začátku roku 2010 půjde do prodeje 400diskový Blu-ray/DVD/CD měnič BDP-CX7000ES, který je navržen tak, aby stisknutím jediného tlačítka zpřístupnil celou vaši filmovou a hudební knihovnu. Je vybaven mechanikou „Quick-load“ pro rychlé vložení jednoho disku, který je možné přehrát, aniž by musel být uložen v hlavním zásobníku – ideální pro filmy z půjčovny.

400diskový Blu-ray/DVD/CD měnič Sony BDP-CX7000ES (Blu-ray Mega Changer)

Kvalitní přehrávání BD, DVD a CD disků zajišťují nové HD audio kodeky a technologie Sony pro zpracování obrazu Precision Cinema HD Upscale, HD Reality Enhancer a Super Bit Mapping. O špičkový obraz se postarají technologie x.v.Colour a Deep Color a snadné, intuitivní ovládání zprostředkuje uživatelské rozhraní Xross Media Bar.

Modely STR-DA5500ES a STR-DA3500ES budou k dostání od října.

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2009 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře