Nové projektory Hitachi ED-X40 a ED-X42

vydáno 22. 7. 2009 | autor Hitachi DMG | sekce Tiskové zprávy | téma Projektory

Tagy: ED-X40, ED-X42, Hitachi, LCD, projektor

Hitachi - logo

Prakticky bezúdržbové LCD projektory určené pro vzdělávání

  • Nejnižší náklady na vlastnictví: Výjimečně nízké nároky na údržbu díky zdokonalenému hybridnímu filtru Hitachi a lampě s dlouhou životností posouvají tyto přístroje z hlediska ekonomické výhodnosti o stupeň dál. Nižší náklady na vlastnictví tu ještě nebyly.
  • Ohleduplné k životnímu prostředí: Minimální servis a spotřeba náhradních dílů přispívá ke snížení objemu elektronického odpadu a ke zmenšení uhlíkové stopy v prostředí.
  • Bezpečnost: Vysoký stupeň zabezpečení 6, zahrnuje detektor změny polohy, víceúrovňový zámek PIN, místo pro uchycení zámku a zdokonalený bezpečnostní třmen.
  • Možnosti použití: Použitelnost a široká nabídka funkcí typická pro Hitachi. Přístroje ED-X40/ED-X42 jsou tiché a nenáročné pro každodenní použití v učebnách.
  • Výkon: Vysoká kvalita obrazu, výkonnost a spolehlivost, které Hitachi nabízí ve všech svých projektorech.

Společnost Hitachi Digital Media Group oznámila uvedení nových LCD projektorů ED-X40 a ED-X42, které u zákazníků z oblasti vzdělávání zásadně snižují celkové náklady na vlastnictví (TCO). Nové modely šetří peníze a minimalizují dopad na životní prostředí díky prodloužení intervalu údržby až na 6000 hodin provozu a snížení spotřeby elektřiny.

„Majitelé projektorů v sektoru vzdělávání chtějí stejně jako všichni ostatní minimalizovat celkové náklady na vlastnictví po dobu provozní životnosti projektoru, a přesně s tímto záměrem byly nové modely navrženy. Inovace spočívá v 6000hodinovém cyklu údržby filtru, stejně dlouhé době životnosti lampy a v nízké spotřebě elektřiny, což znamená, že průběžně šetříte peníze i životní prostředí,“ říká Axel Kutschke, hlavní ředitel divize prezentačních produktů společnosti Hitachi Digital Media Group.

Projektor Hitachi ED-X40

„Společnost Hitachi v tomto směru nadále pokračuje v inovacích, takže může nabídnout trvale udržitelná řešení projekce, která znamenají dlouhodobý přínos a výkonnost dnes i v budoucnu.“

Hlavním vylepšením je nový hybridní filtr vzduchu, který je navržen pro provozní cyklus o délce 6000 hodin, což odpovídá prodloužené 6000hodinové životnosti lampy (v úsporném režimu). Tím, že společnost Hitachi vyvinula tyto dvě hlavní servisní položky s prodlouženým cyklem údržby, snižuje se počet jednotlivých servisních návštěv a prodlužují se intervaly mezi nimi.

Minimální údržba a snížený objemu elektronického odpadu pak má zásadní vliv na snižování nakladů a uhlíkové stopy v životním prostředí. Významnou úsporu po dobu životnosti projektoru také přinášejí zdánlivě malá vylepšení, jakým je snížení spotřeby elektřiny u lampy o 10 %.

Navzdory úsporným řešením snižujícím celkové náklady na vlastnictví zůstávají tyto dva modely věrné charakteristickým rysům společnosti Hitachi, co se týče kvality, použitelnosti a výkonnosti. Mezi funkce, které u obou modelů usnadňují použití ve stresujícím prostředí učebny, patří například vlastní pojmenování vstupů, předvolby rozlišení, režim promítání na černou a bílou tabuli a možnost změnit frekvenci pro IR dálkové ovládání.

Tlačítko „My Button“ na dálkovém ovládání a funkce „My Text“ umožňují učitelům přizpůsobit projektor jejich specifickým potřebám a nové funkce šablon nabízí promítání pomocných linek na bílou nebo černou tabuli, což zjednodušuje učitelům psaní. Tato šablona rovněž představuje promítací vzor, který umožňuje nastavení a instalaci projektoru bez připojení PC nebo jiného zdroje obrázků.

Projektor Hitachi ED-X42

V otázce zabezpečení, které je pro zákazníky ze sektoru vzdělávání zásadně důležité, získaly modely ED-X40 a ED-X42 vysoké hodnocení 6. stupně bezpečnosti ve všech kategoriích ochrany před odcizením. Kromě detektoru změny polohy, víceúrovňového zámku PIN, úchytu pro zámek Kensington, neodstranitelného bezpečnostního štítku a vylepšeného bezpečnostního třmenu, který nyní umožňuje připojení delšího řetězu, take zářivě oranžová barva modelu ED-X40 představuje zřetelnou ochranu před krádeží.

V úsporném režimu oba nové modely pracují při nízké hlučnosti 29 dB a poskytují standartní úroveň jasu vhodnou pro vzdělávání 1500 ANSI lumenů, což odpovídá směrnicím BECTA o zdraví a bezpečnosti pro časté uživatele. Tyto hodnoty se zvýší na 39 dB a 2200 lumenů v normálním režimu. Výbornou kvalitu obrazu v prostředí jakékoli učebny zajišťují funkce vyrovnání gamma křivky, 2–3 pulldown, progressive scan, redukce šumu a také režim promítání při denním světle.

Hitachi ED-X40 a ED-X42 jsou v Evropě k dostání od konce května 2009.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře