Nová vlajková loď HTC nemá 3,5mm jack, uživatelům navzdory

vydáno 1. 6. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Mobilní telefony

Tagy: 3, 5mm jack, Android, HTC U12+, ignorance, redukce, sluchátka, smartphony, USB typu C

Tchajwanská firma HTC minulý týden s velkou slávou uvedla novou vlajkovou loď mezi smartphony, HTC U12+. Jde o poměrně slušný model za prémiovou cenu, u kterého však výrobce udělal jeden přešlap.

Oproti předchůdci (HTC U11) totiž model U12+ nedisponuje 3,5mm jackem na sluchátka, což už je sice samo o sobě krok stranou, ale to nejhorší teprve přijde – HTC se totiž do boxu neobtěžovalo přibalit ani redukci z USB typu C na 3,5 mm, takže tu si buď musíte přikoupit zvlášť, nebo se rozloučit se svými starými sluchátky.

Zatím to však vypadá, že se zákazníci loučí spíše s HTC. Na Twitteru se rozjela poměrně bouřlivá diskuse, která mimo jiné obsahuje snímek obrazovky z amerického Amazonu, zaznamenávajícího zrušení objednávky jednoho z uživatelů. Firma tak kvůli jednomu hloupému rozhodnutí přichází o poměrně dost peněz i o loajalitu mnohých svých (dosud) věrných fanoušků. A to si podnik, jehož tržní podíl je oproti Applu, Samsungu či mnohým čínským značkám zanedbatelný, rozhodně dovolit nemůže.

V dalším příspěvku zmiňuje jistý potenciální zákazník všechny modely od HTC, které do té doby vlastnil – a že jich není málo. Jenže kvůli takové hlouposti, jako je nepřibalení redukce za pár dolarů (nebo ještě lépe – neintegraci 3,5mm jacku jako takového), zkrátka přejde k jiné značce. Jiný uživatel pak HTC nazývá „Apple mezi Androidy.“ Jenže fanoušci Applu toho své modle „sežerou“ zřejmě mnohem víc než „plebejským“ značkám typu HTC. Aneb když dva dělají totéž… nemusí to přinést zrovna stejné výsledky.

Poznámka redakce: V rámci Evropy a v rámci jisté akce sice HTC redukci nabízí, takže výše uvedené stížnosti pocházejí ze strany amerických uživatelů. Přesto není jasné, kdy daná akce skončí a dopadneme v tomto směru jako Američané. Budiž celá situace varováním i pro ostatní výrobce – s inovacemi se to zkrátka nemá příliš překombinovávat.

Zdroj: Twitter

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře