Nová úložná zařízení řady NETGEAR ReadyNAS 2100

vydáno 19. 8. 2009 | autor NETGEAR | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software, Datová média

Tagy: AFP, Apple Filing Protocol, CDP, Continuous Data Protection, ECC RAM, Error Correction Code, iSCSI, LAN, Mac OS X, NETGEAR, ReadyAS 1100, ReadyNAS, ReadyNAS 2100, ReadyNAS NVX, ReadyNAS RAIDiator, ReadyNAS Remote, ReadyNAS Vault, RNRX4410, RNRX4420, RNRX4450, Time Machine, VPN, WAN, X-CHANGE

NETGEAR - logo

Nová řada ReadyNAS 2100 nabízí vysoký výkon, flexibilitu, dostupnost a snadnou správu síťových datových úložišť pro SMB firmy

NETGEAR, celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení, oznámil rozšíření úspěšné řady úložných řešení ReadyNAS pro malé a střední firmy o nové síťové datové úložiště se čtyřmi pozicemi, určené pro montáž do stojanu.

ReadyNAS 2100 nabízí vysoce kvalitní a finančně dostupnou 1U úložnou platformu umožňující firmám bezpečně sdílet, ukládat a chránit citlivá data napříč LAN i WAN sítěmi.

Extrémně kompaktní řešení ReadyNAS 2100 lze ve čtyřech pozicích osadit pevnými disky s velkým úložným prostorem, k dispozici je ECC (Error Correction Code) RAM pro ještě vyšší spolehlivost dat. Architektura společnosti Intel zaručuje dvojnásobný výkon oproti předchozímu modelu ReadyNAS 1100.

Ve srovnání s konkurenčními 1U zařízeními disponuje novinka výrazně vyšší propustností a regálovou hustotou, kterou umožňuje montáž do čtyřpozicových systémů s možností dalšího pohodlného škálování.

„Nové stojanové řešení, které doplňuje stávající modelové řady ReadyNAS Pro a ReadyNAS NVX, optimálně rozšiřuje naši úspěšnou rodinu úložných zařízení pro malé a střední podniky,“ řekl Aleš Mudruňka, regionální ředitel společnosti NETGEAR pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

„Nabízíme komplexní špičková řešení pro ukládání dat v domácnostech, stejně jako malých i středních firmách, a všichni naši zákazníci se mohou spolehnout, že ucelená architektura ReadyNAS se o archivaci, zálohování i obnovu dat a přístup k nim postará opravdu dokonale. Navíc s maximálně jednoduchou správnou a výhodnou cenou.“

Specializované řešení ReadyNAS 2100, navržené zejména pro potřeby malých firem a pracovních skupin, nabízí všechny funkce a benefity dříve uvedeného desktopového řešení ReadyNAS NVX, liší se ovšem provedením s praktickou montáží disků do 1U stojanu.

Nové modulární řešení „X-CHANGE“ obsahuje kromě čtyř pozic pro osazení pevnými disky ještě systémovou desku, zdroj a chladicí větráky, a dokázalo se vejít do velmi malého šasi; díky šířce jen 30 centimetrů je přístroj velmi snadno škálovatelný a přístupný pro případné servisní úkony.

Uživatelé rovněž ocení výrazně sníženou spotřebu energie, kterou zajišťují úsporné procesory Intel nové generace v kombinaci s inteligentní správou nastavení a regulací otáček větráku. Díky tomu se ReadyNAS 2100 pyšní celkovou energetickou spotřebu menší než 80 wattů.

NETGEAR ReadyNAS 2100

Dokonalé ukládání, sdílení i ochrana podnikových dat

ReadyNAS 2100 umožňuje firmám vyžadujícím zařízení pro montáž do stojanu vsadit na řešení využívající nejnovější špičkové ReadyNAS technologie. Jediný úložný systém se tak postará o zálohování a obnovu dat v různých klientských prostředích či ze serverů podnikové třídy, zvládne virtualizaci pracovní plochy a umožní jednoduché sdílení složek napříč různými platformami.

Model ReadyNAS 2100 nabízí díky své koncepci, odpovídající extrémním požadavkům na firemní síť i vzdálený přístup, vhodné řešení i pro velké podniky.

NETGEAR ReadyNAS 2100 zdobí mimo jiné i podpora správy složek (NAS) a správy aplikací (iSCSI) pro systémy Windows, UNIX/Linux a Mac. Zařízení je vybaveno vysoce výkonným a efektivním operačním systémem ReadyNAS RAIDiator, jež podporuje Apple Filing Protocol (AFP) umožňující práci se složkami a soubory systému Mac bez nutnosti převádění či jiného omezení, stejně jako Time Machine operačního systému Mac OS X Leopard.

Díky službě ReadyNAS Remote, dostupné pro všechny produktové řady ReadyNAS, mohou uživatelé jednoduše a bezpečně přemísťovat své soubory či celé složky mezi počítači s různými operačními systémy a ReadyNAS úložišti kdekoli na světě. Navíc se jejím prostřednictvím vyhnou konfiguraci firewallu, VPN a dalším procesům souvisejících se vzdáleným přístupem.

Jako jeden z mála přístrojů na trhu nabízí ReadyNAS 2100 vysokou přizpůsobitelnost a maximálně efektivní zálohování s nejširšími možnostmi nastavení. Zařízení standardně obsahuje software pro nepřetržitou ochranu a automatické zálohování dat Continuous Data Protection (CDP), stejně jako službu ReadyNAS Vault pro online zálohování a obnovu dat pro případ jejich poškození např. z důvodu selhání hardwaru.

ReadyNAS Vault automaticky přemisťuje kopie dat do internetového datacentra, z nějž lze data v případě potřeby obnovit pomocí webového prohlížeče odkudkoli na světě. Uživatelé systému Mac mohou pro zálohování dat bez problému používat funkce Time Machine. Na jediné místo jsou tak ukládána data i z více počítačů a při jejich obnově není nutná žádná odborná pomoc.

„ReadyNAS 2100 je přesně to, co jsme hledali,“ řekl Matt Rogisf, CTO společnosti J.Peterman, předního dodavatele vybavení a nábytku pro domácnost.

„Toto profesionální řešení s výborným výkonem nám výrazně snížilo náklady, neboť jej může využívat více uživatelů současně a nepotřebujeme tak již žádné další vybavení pro ukládání dat. Využíváme celou řadu produktů ReadyNAS, které jsou pro nás díky pozitivním zkušenostem dlouhodobě jasnou volbou.“

Zařízení řady NETGEAR ReadyNAS 2100 s úložnými kapacitami 2 TB (model RNRX4450), resp. 4 TB (model RNRX4410) budou na českém trhu dostupná prostřednictvím autorizovaných distributorů, resellerů a obchodních partnerů společnosti NETGEAR v nejbližších týdnech za doporučenou cenu od 1899 USD. Do konce letošního roku se na trhu objeví rovněž model s kapacitou 8 TB (model RNRX4420).

V ceně jednotlivých modelů řady ReadyNAS 2100 bude zároveň obsažena i 30denní trial verze webové zálohovací služby ReadyNAS Vault a nadstandardní pětiletá záruka.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře