Nova implementuje Kinect do zpráv o počasí a odhaluje moderátorskou křeč

vydáno 20. 3. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Z domova

Tagy: kinect, Nova, televize, TV Nova, Xbox

V televizním zpravodajství tuzemských televizí nastávají drobné technické změny. Česká televize koncem měsíce představí nové virtuální studio Událostí, ve kterém se zbaví především zbytečností v podobě moderátorských schůdků a přinese opět o něco modernější grafiku. Bulvárnější TV Nova kromě nového studia vsadí při moderování počasí na pohybové ovládání Kinect od Microsoftu.

K tomuto kroku dospěla poté, co vyhodnotila, že otáčení moderátorů k divákům zády nepůsobí dvakrát esteticky a mělo by být adekvátně řešeno. A právě snímání pohybů „xboxové“ hračky má k této změně dopomoci, jak se ostatně můžete přesvědčit na přiloženém videu, které však působí neskutečně křečovitým dojmem.

Všimněte si, jak musí být jinak hojně gestikulující Michal Jančařík neustále statický, aby snímač Kinectu náhodou nezačal zmatkovat. Přetahování grafiky nepůsobí ani tak dynamicky, jako spíše rušivě. Obzvlášť je-li třikrát v průběhu relace doplňované hláškami „mám tady pro vás“ a „už vám to ukazuji“. A naprogramované zvýrazňování některých ikon s teplotami při máchnutí rukou už působí vyloženě směšně.

Skutečně by nebylo jednodušší dát moderátorovi do rukou, anebo komukoli ze štábu malé ovládání, s nímž by se grafika měnila? Anebo něco podobného vážně nejde udělat přímo z režie? Pravda, poté by se o změnách tolik nepsalo.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře