Nouzový východ směrem k Blu-ray

vydáno 19. 3. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Dolby TrueHD, film, Mariňák, MPEG-4 AVC, Nouzový východ, Paramount, Paramount Pictures, Revolutionary Road

Nouzový východ (Revolutionary Road, 2008)

V romantickém konverzačním dramatu Nouzový východ (Revolutionary Road, FDb.cz) slavného režiséra Sama Mendese (Americká krása, Road to Perdition, Mariňák) se spolu po více než deseti letech sešli Kate Winslet a Leonardo DiCaprio (oba Titanic).

Film byl nominován na tři Oscary, žádného bohužel nezískal. I přes mizivé zisky se jedná o kvalitně zpracovanou adaptaci ještě lepší knižní předlohy, kterou lze mimochodem jedině doporučit.

Díky studiu Paramount vyjde snímek 2. června ve vysokém rozlišení na Blu-ray. Přepis na dvouvrstvém 50 GB disku bude mít standardní technické specifikace (MPEG-4 AVC obraz, Dolby TrueHD 5.1 zvuk) a můžeme se těšit i na nějaké ty bonusy: audiokomentář režiséra a scénáristy, vynechané scény a dokumenty (Lives of Quite Desperation: The Making of Revolutionary Road a Richard Yates: The Wages of Truth).

Dobrou zprávou je absence regionálního kódování na vydáních studia Paramount, film tedy bude možné zakoupit odkudkoliv. S českou jazykovou podporou bohužel nelze počítat.

Nouzový východ (2008)

Drama Nouzový východ se velmi podobá Mendesově oscarové Americké kráse. I tady vidíme, jak nefunkční je ta nejobecnější představa o naplnění Amerického snu, tedy poklidný rodinný život v domku na předměstí. Nicméně trpká zkušenost, kterou prožijí Frank a April Wheelerovi, příběhu Americké krásy o pár desítek let předchází.

Nouzový východ (Revolutionary Road, 2008)

Mladí manželé Frank a Abby sice také žijí nevzrušivým životem americké střední třídy jako jejich sousedé, ale sami cítí, že do tohoto prostředí nepatří. April neláká kariéra ochránkyně domácího krbu a vychovatelky vlastních dětí. Chtěla by se stát herečkou, proto se snaží Franka přemluvit k přestěhování do Paříže, neboť ve městě políbeném múzami pro sebe tuší uplatnění.

Ani Frankovi se monotónní kariéra kancelářské krysy nezamlouvá, jenže místo snění o Paříži se oddává alkoholu a vnadné kolegyni. Jak se hroutí jejich společné plány a touhy, upadá i jejich vztah, jenž dospěje až do bodu mrazu. Jedinou cestu zpátky na vrchol představuje radikální řešení, ovšem k tomu by potřebovali najít sílu oba. Bez splnění téhle základní podmínky skončí jejich snažení záhubou.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře