Nintendo Wii 2 HD s Blu-ray možná už příští rok

vydáno 5. 11. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Ze světa | 2 komentáře

Tagy: 1080p, Blu-ray, Full HD, HD Ready, herní konzole, Microsoft, Nintendo, Nintendo Wii, PlayStation 3, přehrávač, PS3, Wii, Wii 2, Wii 2 HD, Wii HD, Xbox 360

Nintendo - logo

Když se dva perou, třetí se směje. Tohle rčení beze zbytku platí i v konkurenčním prostředí moderních herních konzolí – zatímco PS3 soupeří s Xbox 360 o každou píď na trhu, Nintendo se svým „hračkoidním“ Wii díky nižší ceně a velmi zábavném koncepci pohybového ovládání všechny bez problémů dlouhodobě válcuje dvojnásobnými prodeji. Přitom ani není HD!

Proč se tu tedy o Nintendo Wii, disponujícím obyčejným PAL/NTSC video výstupem a optickou mechanikou, která neumí přehrávat ani DVD, vlastně zmiňujeme? Protože se před několika dny začaly objevovat zvěsti o jeho technologickém nástupci, nazývaném jako Wii 2, Wii HD nebo přímo Wii 2 HD.

Jak plyne z označení, nové Wii se konečně dočká obrazového HD rozlišení 1080p, což je v době HD Ready / Full HD televizorů a projektorů naprosto logické. Spekuluje se také o přítomnosti klasické Blu-ray mechaniky, která by měla sloužit jak k přehrávání filmů, tak pro herní tituly.

Konec konců proč ne – Blu-ray je zřejmě poslední optickou technologií, se kterou se v domácí elektronice setkáme, takže její přítomností nelze vůbec nic zkazit a Nintendo Wii 2 by navíc získalo přidanou hodnotu ve formě Blu-ray přehrávače. O tom se ostatně nedávno hovořilo i v souvislosti s konzolí Xbox 360, což ovšem Microsoft záhy popřel (viz Xbox 360 (ne)dostane externí Blu-ray mechaniku).

Nintendo Wii

Celá věc má ovšem jeden podstatný háček: nové Nintendo Wii HD by se na trhu mohlo objevit nejdříve koncem příštího roku, všechny dosavadní zvěsti o jeho výbavě jsou tedy skutečně jen čirými výstřely do tmy a nakonec může být všechno úplně jinak.

Ať už ale bude mít Wii 2 HD Blu-ray mechaniku nebo ne, stoprocentně bude podporovat vysoké rozlišení, protože jiná cesta v tuto chvíli (natož pak za rok) prostě není. Těšme se tedy na další HD pozitivní herní zařízení, které světovým zábavním trhem stoprocentně velmi znatelně zahýbá.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Nintendo Wii 2 HD s Blu-ray možná už příští rok

Vložil Panzer.Dragon (bez ověření), 8. Listopad 2009 - 2:39

Obrázek uživatele Panzer.Dragon

wii mam z tyhle generace konzoli nejradsi..s 1080p rozlisenim a poradnym zvukem (eventulne blu ray prehravacem) by si ostatni konzole,proste a jednoduse ,nikdo nekupoval :-)

Re: Nintendo Wii 2 HD s Blu-ray možná už příští rok

Vložil st39.6 (bez ověření), 8. Listopad 2009 - 10:44

Obrázek uživatele st39.6

to tezko. za a) nintendo poradne vykonny pristroje delat neumi, to ze dalsi wii bude pravdepodobne pracovat v hd jeste moc neznamena (rozhodne ne z grafickeho hlediska),b) blu-ray prehravac bude v dobe, kdy dalsi wii vyleze na svetlo sveta, za absolutne smesny castky (tj. pod sto dolaru), takze ta schopnost nikomu neuhrane c) jak xbox tak psko budou mit svoje vlastni motion controlery, tzn wii ztrati vetsinu sveho kouzla. a pritom ani jeho hd verze skoro urcite nebude vykonna ani jako soucasnej xbox…