Nikon D60 - nová digitální jednooká zrcadlovka

vydáno 2. 2. 2008 | autor Nikon | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: Active D-Lighting, D60, EXPEED, fotoaparát, NIKKOR, Nikon, Nikon i-TTL, Nikon VR, SDHC, SG, stop-motion, USB, zrcadlovka

Nikon - logo
  • samuraj, který vás setne svojí dokonalost
  • 10 milionů pixelů
  • zabudované editační funkce

Společnost Nikon uvedla ve světové premiéře nový model Nikon D60. Digitální jednookou zrcadlovku pro spotřebitele požadující kombinaci špičkových technologií, uživatelsky přívětivého ovládání a kreativních funkcí. Amatérští fotografové se mají na co těšit! Fotoaparát D60 nabízí snímač s rozlišením 10,2 milionu efektivních pixelů, exkluzivní koncepci digitálního zpracování obrazu EXPEED, zabudované editační funkce a tříbodový AF systém. Přístroj dosahuje snímací frekvence 3 obr./s, vyznačuje se prakticky okamžitým spuštěním za 0,19 s a vysokou citlivostí ISO. To vše v kompaktním a lehkém těle s uživatelsky přívětivým, ergonomickým designem.

Nikon D60 je vytvořen tak, aby maximálně zjednodušil potřebné ovládací úkony a umožnil fotografovi plně se soustředit na fotografovaný objekt. Jednoduchý, uživatelsky přívětivý design fotoaparátu obsahuje méně tlačítek a kombinuje monitor s drobným informačním displejem. 2,5" LCD displej zobrazuje informace pomocí snadno pochopitelného grafického uživatelského rozhraní, se třemi volitelnými typy informačních obrazovek vhodných pro každého uživatele. Zobrazované informace jsou v závislosti na držení fotoaparátu otáčeny tak, aby se zobrazovaly vždy ve správné orientaci. Přístroj D60 je rovněž vybaven novou funkcí, která automaticky vypíná LCD monitor při použití hledáčku.

Nikon D60

Fotoaparát využívá exkluzivní technologii EXPEED pro dosažení maximální kvality obrazu a rychlosti zpracování dat. Rovněž nabízí kreativní funkce dovolující optimalizovat a upravovat snímky bez použití počítače. Optimalizace snímků se provádí pomocí funkcí jako je Active D-Lighting (sloužící k vyjasnění tmavých stínů) nebo automatická korekce efektu červených očí (ke kterému dochází při použití blesku). Mezi další kreativní funkce patří automatická tvorba stop-motion animací ze sérií snímků a efekty simulující použití optických filtrů pro získání různých barevných odstínů a brilantních světel.

Pro odstranění negativních účinků prachu, který se může dostat do vnitřních částí fotoaparátu při výměně objektivu, je přístroj D60 vybaven integrovaným systémem redukce prachu. Exkluzivní systém kontroly toku vzduchu v zrcadlovém boxu směruje prach pryč od obrazového snímače a jednotka čištění uvolňuje a odstraňuje ulpěný prach z obrazového snímače.

Nikon D60

Standardní sada fotoaparátu Nikon D60 obsahuje vysoce výkonný objektiv AF-S DX NIKKOR 18–55 mm f/3,5–5,6G VR. Tento kompaktní a lehký objektiv nabízí 3× zoom s všestranným rozsahem ohniskových vzdáleností 27 mm až 82,5 mm (ekvivalent u kinofilmu). Pokročilá technologie redukce vibrací Nikon VR potlačuje účinky chvění fotoaparátu a umožňuje fotografovat s časy závěrky až o tři stupně delšími než obvykle. A díky sofistikovanému designu s povrchem připomínajícím kůži vypadá objektiv právě tak dobře jako snímky jím pořízené.

„Fotoaparát D60 je určen k tomu, aby se stal vysoce kvalitním fotografickým nástrojem dosažitelným pro běžné spotřebitele“, říká Toru Uematsu, Manager Prosumer Products at Nikon Europe B.V. „Kombinace precizních technologií a bezproblémového komfortu staví přístroj D60 do unikátní pozice umožňující uživatelům kompaktních fotoaparátů snadno a bezpečně přejít k digitální jednooké zrcadlovce.“

Nikon D60

S fotoaparátem D60 je možné díky vysokému rozsahu citlivostí ISO 100 až ISO 1600 pracovat v širokém rozmezí světelných podmínek při konzistentní produkci ostrých a brilantních snímků s živými barvami. Pro pohodlné fotografování na místech, kde není povoleno pracovat s bleskem, může fotoaparát automaticky regulovat hodnoty citlivosti ISO. Vestavěný blesk fotoaparátu produkuje díky sofistikovanému řízení zábleskové expozice Nikon i-TTL perfektně vyvážené snímky a umožňuje použití dalších, dálkově ovládaných blesků.

Fotoaparát ukládá snímky na miniaturní paměťové karty SD (včetně typu SDHC), měří pouhých 126 (Š) x 94 (V) x 64 (H) mm a váží 495 g. Dodávané příslušenství zahrnuje dobíjecí lithium-iontovou baterii, rychlonabíječku, USB kabel, gumovou očnici, řemínek, krytku těla, krytku okuláru hledáčku a krytku sáněk pro příslušenství. Součástí dodávky přístroje je rovněž disk CD-ROM Nikon Software Suite. Další software pro editaci snímků a dálkové ovládání fotoaparátu je k dispozici jako volitelné příslušenství.

Cena modelu Nikon D60 bude ohlášena v okamžiku zahájení prodeje.

Nikon D60 Nikon D60 Nikon D60 Nikon D60
Nikon D60 Nikon D60 Nikon D60 Nikon D60
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře