Nikon D3100, nový fotoaparát s českým menu

vydáno 15. 9. 2010 | autor Nikon | sekce Tiskové zprávy | téma Foto a video

Tagy: Active D-Lighting, AF-F, CMOS, D-Movie, D3000, D3100, EXPEED 2, fotoaparát, Full HD, HDMI, ISO, Nepřetržité zaostřování, NIKKOR, Nikon, Picture Control, Průvodce, ViewNX 2

Nikon - logo

Nikon uvádí D3100, digitální jednookou zrcadlovku umožňující záznam videosekvencí v rozlišení Full HD. Tak jednoduché ovládání u zrcadlovky tady dosud nebylo.

Jordi Brinkman, Product Manager u společnosti Nikon Europe, říká:

"Fotoaparát D3100 je nástupcem evropského bestselleru, digitální jednooké zrcadlovky D3000, a nabízí 14,2 milionu pixelů, videosekvence v rozlišení Full HD, živý náhled s novými režimy automatického zaostřování a vylepšenou ergonomii. Stejně jako předcházející model D3000, je i on vybaven populárním režimem Průvodce.

Oproti staršímu modelu navíc nyní zobrazuje vzorové snímky a uvádí na nich příklady účinku různých nastavení (například změny času závěrky nebo clony). Jde o ideální rodinný fotoaparát umožňující pořizovat snímky všech důležitých událostí v perfektní kvalitě, bez starostí s nastavováním."

Jednoduchá digitální jednooká zrcadlovka pro celou rodinu

Fotoaparát D3100 je konstruován pro nováčky v oblasti digitálních jednookých zrcadlovek. Je vhodný zejména pro mladé rodiny, které požadují krásné snímky a nechtějí se zabývat komplikovanými funkcemi. Díky množství automatizovaných nastavení provádí fotoaparát veškeré komplikované operace plně automaticky, obdobně jako kompaktní fotoaparát.

Digitální jednooká zrcadlovka Nikon D3100

Živý náhled s automatickou volbou motivových programů zvolí motivový program odpovídající snímacím podmínkám. Systém detekce motivu produkuje ostré snímky prostřednictvím analýzy fotografované scény a optimalizace nastavení fotoaparátu bezprostředně před otevřením závěrky.

Poprvé je u zrcadlovky této kategorie integrováno menu v češtině. Čeští uživatelé tak konečně plně ocení režim Průvodce, který uživateli ukáže krok za krokem, jak dosáhnout požadovaného výsledku.

11bodový AF systém zaručuje perfektní zaostření všech objektů a produkuje brilantně ostré snímky zachycující prchavé okamžiky i pohyblivé objekty. Díky jasnému hledáčku můžete navíc lépe sledovat a přesněji zaostřit objekt, který chcete vyfotografovat, a to rychle a jednoduše.

Živý náhled s automatickou volbou motivových programů umožňuje jednoduché a intuitivní fotografování a usnadňuje provedení ideální kompozice záběru, což ocení především lidé, kteří doposud používali výhradně kompaktní fotoaparáty. Automatická volba motivových programů vybere nejvhodnější motivový program na základě analýzy scény a fotografovaného objektu.

Digitální jednooká zrcadlovka Nikon D3100

Díky režimu Nepřetržité zaostřování (AF-F) udržuje fotografovaný objekt správně zaostřený i bez nutnosti stisknutí tlačítka spouště. Živý náhled je schopen rozpoznat současně až 35 tváří osob. Pokud jsou lidé v pohybu, fotoaparát je nepřestává sledovat a ostřit na ně.

Úchvatné snímky v každé situaci

Obrazový snímač CMOS s 14,2 milionu pixelů, nový výkonný obvod pro zpracování obrazu EXPEED 2 a široká nabídka objektivů NIKKOR společně produkují excelentní snímky s úžasnými detaily bez ohledu na to, kde se nacházíte a čím se právě zabýváte.

Fotoaparát nabízí citlivosti v rozsahu ISO 100–3200, s možností zvýšení maximální citlivosti až na hodnotu ISO 12800, což výrazně snižuje riziko rozmazání snímků při fotografování i hyperaktivních dětí nebo rodiny při večerním grilování.

Videosekvence Full HD pro celou rodinu

Pomocí snadno dostupného tlačítka záznamu videosekvence můžete fotoaparát D3100 okamžitě přepnout do režimu videa a za pomoci funkce D-Movie zaznamenat vynikající ozvučené videoklipy v rozlišení Full HD.

Rozměrný obrazový snímač fotoaparátu a vysoká citlivost ISO nabízejí výjimečnou kvalitu obrazu a za pomoci široké nabídky objektivů Nikkor umožňují dosáhnout filmových efektů.

Digitální jednooká zrcadlovka Nikon D3100

Přímo ve fotoaparátu lze provádět jednoduchou editaci pořízených klipů mazáním záběrů nebo ukládáním zvolených snímků ve formě statických snímků. V rodinném albu už nebudou chybět žádné důležité momenty.

Fotoaparát D3100 je kompatibilní rovněž s rozhraním HDMI, takže jej lze připojit k televizoru s vysokým rozlišením a sledovat videosekvence v rozlišení Full HD v pohodlí domova.

Průvodce pro vynikající snímky

Nováčkům v oblasti digitálních jednookých zrcadlovek poskytne vylepšený inteligentní režim Průvodce, který byl k dispozici již u fotoaparátu D3000, krok za krokem pokyny k potřebným změnám nastavení fotoaparátu.

To znamená, že nejen získáte požadované snímky, ale rovněž snáze pochopíte, jak dosáhnout kýženého efektu a jak rozvinout vlastní fotografické zkušenosti. Můžete si dokonce zobrazit vzorové snímky představující výsledné účinky jednotlivých prováděných nastavení – například změny času závěrky a clony.

Bezproblémové zachycení správného okamžiku

Fotoaparát D3100 je nepostradatelným společníkem při každé rodinné události nebo na výletě. Komplexní technologie a odolné tělo fotoaparátu udrží krok s jakoukoliv akcí. Díky kompaktním rozměrům a nízké hmotnosti se dá fotoaparát D3100 snadno přenášet a může být při ruce za každé situace.

Digitální jednooká zrcadlovka Nikon D3100

Klíčové vlastnosti

  • Obrazový snímač CMOS formátu DX s 14,2 milionu pixelů: Vysoký počet pixelů obrazového snímače nabízí vynikající barvy a vysokou úroveň detailů u snímků i videosekvencí, které si budete chtít znovu a znovu prohlížet.
  • Nový obvod pro zpracování obrazu EXPEED 2: Vylepšený záznam videa, vysoká citlivost a maximální kvalita obrazu. EXPEED 2 maximálně využívá výkon obrazového snímače CMOS a produkuje brilantní, živé snímky a videosekvence s jasnými barvami, minimální úrovní šumu a jemnou gradací.
  • Vysoká citlivost ISO (100–3200): Možnost dalšího zvýšení až do hodnoty ISO 12800. Snímky v interiérech a snímky rychle se pohybujících dětí již nikdy nebudou rozmazané nebo tmavé, a to ani při fotografování bez blesku.
  • Režim Průvodce: Nejjednodušší cesta, jak se naučit pořizovat vynikající snímky bez nutnosti čtení návodu k obsluze. Menu fotoaparátu včetně Průvodce je v češtině.
  • D-Movie – videoklipy v rozlišení Full HD (1920×1080): Záznam překrásných ozvučených videoklipů v rozlišení Full HD a dosažení výjimečné kvality obrazu při použití vysokých citlivostí ISO. Objektivy NIKKOR jsou použitelné pro dosažení filmových efektů a jednoduché funkce úprav umožňují upravovat pořízené videoklipy přímo ve fotoaparátu. Kompatibilita s rozhraním HDMI zprostředkovává sledování videosekvencí HD na televizorech HDTV.
  • Živý náhled s novým zaostřovacím režimem AF-F a automatickou volbou motivových programů: Nový režim živého náhledu je intuitivním a osvědčeným způsobem pořizování snímků a automatická volba motivových programů vybírá nejvhodnější motivový program na základě analýzy fotografovaného motivu. Zaostřovací režim AF-F uchovává fotografované objekty zaostřené bez nutnosti stisknutí tlačítka spouště.
Digitální jednooká zrcadlovka Nikon D3100
  • 7,5 cm (3") monitor: Vynikající platforma pro sdílení překrásných snímků a videosekvencí s rodinou a přáteli.
  • 11bodový AF systém: Rychlý a přesný autofokus zaručuje správné zaostření všech objektů a získání maximálně ostrých snímků.
  • Funkce Active D-lighting: Již nikdy nespatříte na snímcích objekty bez kresby za jasného slunečního osvětlení. Funkce zaručuje optimální vyváženost světel a stínů.
  • Předvolby Picture Control: Možnost uživatelsky přizpůsobit vzhled a působení výsledných snímků ještě před jejich pořízením. K dispozici je šest pevných předvoleb pro optimalizaci snímků: Standardní, Živé, Neutrální, Monochromatické, Portrét a Krajina.
  • Vestavěné funkce úprav snímků a videosekvencí: Proč čekat na počítač? Retušování, filtrové efekty a korekce efektu červených očí – to vše máte k dispozici v tomto fotoaparátu.
  • Kompaktní rozměry, nízká hmotnost a vysoká odolnost: Doposud nejmenší a nejlehčí digitální jednooká zrcadlovka Nikon, stačí si ji zavěsit na rameno a jste připraveni zachytit jakýkoliv okamžik. Díky vylepšené ergonomii budete mít navíc přímý přístup k tlačítku spouště, živému náhledu a režimům videa.
  • Zabudovaný systém redukce prachu: Jednotka čištění obrazového snímače a systém kontroly toku vzduchu v zrcadlovém boxu fotoaparátu udržují prach mimo obrazový snímač a zaručují tak čisté snímky bez skvrn.
  • S fotoaparátem D3100 bude dodáván nový software ViewNX 2: Software nabízí základní operace softwaru ViewNX a vyznačuje se lepšími možnostmi ovládání včetně propracovanějšího grafického uživatelského rozhraní a dalšími snadno použitelnými funkcemi pro úpravu snímků a videosekvencí.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře