Netflix ve 4K pustíte už i na PC s Windows 10

vydáno 30. 11. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: 4K, Intel Core Kaby Lake, Microsoft Edge, Netflix, Ultra HD, Windows 10

Doposud nejvyšší možnou kvalitou videa na streamovací službě Netflix na PC bylo Full HD 1080p. To se nyní mění, tedy pokud splníte několik podmínek.

Netflix už nabízel 4K kvalitu přehrávání například na Ultra HD televizích, přehrávačích pro streamování médií i na herních konzolích. Společnost v nedávné době představila také podporu standardů HDR10 a Dolby Vision.

Uživatelé PC však byli zatím ze hry vynecháni. Hlavním důvodem byla snadná možnost pirátského nahrávání kvalitního obsahu, který je na počítači přece jen dostupný snadněji než na jiných platformách.

To se však podle Microsoftu nyní mění. Prvním prohlížečem, který bude podporovat streamování Netflixu ve 4K rozlišení, bude jeho vlastní prohlížeč Edge. Ten však musíte mít spuštěný na systému Windows 10 a ještě jednu podmínku musíte splnit – a sice tu, že váš počítač musí oplývat procesorem Intel Core sedmé generace (Kaby Lake). A ten zatím nemá jen tak někdo, jelikož počítače s těmito CPU se prodávají jen pár týdnů. Většina smrtelníků si tak na přehrávání Netflixu na PC v Ultra HD musí ještě nějakou dobu počkat.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře