Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

vydáno 29. 10. 2010 | autor Štěpán Čermák | sekce Extra HD | téma Filmy | 17 komentářů

Tagy: Bad Boys 2, Ben Hur, Blu-ray, film, Gladiátor, Indiana Jones, Lví král, Mizerové 2, Pán Prstenů, Pink Floyd: The Wall, Shrek, The Incredibles, The Lion King, The Lord Of The Rings, Titanic, TRON, Úžasňákovi

Blu-ray Disc logo

Osobní žebříček filmů, které bychom na Blu-ray vlastnit chtěli, ale bohužel ještě nevyšly, si vybudoval snad každý, kdo je má na čem přehrávat. Za těch pár let, co se formát snaží prosadit, už se objevilo ohromné množství blockbusterů a klasik, které ve vysokém rozlišení vypadají naprosto famózně.

Pořád jsou tu ale kvanta snímků, které by mohly díky audiovizuální náloži solidně pozlobit naše domácí kino, které bychom ukazovali návštěvám a budili s nimi sousedy, ale ještě se na Blu-ray neobjevily. My se seznam takových filmů pokusíme dát dohromady.

Nejedná se o žádný žebříček, nechceme filmy řadit podle důležitosti ani kvality. Jen si prostě chceme připomenout fláky, které by v žádné kolekci neměly chybět – jednoduše proto, že jsou dobré, zábavné a pro každého. Zároveň se pak podíváme na jejich Blu-ray status quo.

Ale než začneme, rád bych poukázal na jeden snímek, který do takového seznamu patří jen částečně. Je jím Gladiátor Ridleyho Scotta, historický velkofilm, který asi není potřeba nikterak představovat.

Gladiátor už se na Blu-ray objevil, v českém HD rybníčku dokonce v (předraženém) steelbooku. Jenže po zasunutí disku do přehrávače čekalo všechny diváky nemilé překvapení: mizerný obrazový přepis, který sice poskytuje obraz lepší než DVD, ale ne o tolik, aby za něj člověk dával osm respektive dvanáct stovek.

Paramount za tenhle release schytal solidní dávku (nejen) on-line kritiky a po nějaké chvíli spustil výměnný program. Ten ale běží pouze ve Spojených státech, Evropa si může nechat o re-masteru (který je naopak nesmírně povedený) jen zdát – film s ním vyšel pouze v Holandsku, viz Opravený Gladiátor na Blu-ray přece jen existuje!.

Gladiátor (Gladiator, 2000) (Blu-ray)

Takže se nenechte klamat tím, že u nás v krátkém časovém rozmezí vyšly dvě rozdílné edice, oba Blu-ray disky totiž mají stejný přepis. A tak si Gladiátor částečně vysloužil místečko v seznamu filmů, které bychom na Blu-ray chtěli vidět. Znovu. Jinak.

Ještě by se v takovém seznamu měla objevit česká klasika. Ta by ale zabrala dvakrát tolik místa a její budoucnost není ani zdaleka tak růžová. Vyšla u nás sice část Svěrákovy kolekce – Tmavomodrý světKolja (recenze) s velice průměrnými přepisy, jinak ale náš HD trh zůstává starších českých filmů prostý.

Kde je Obecná škola, Marečku, podejte mi pero, S čerty nejsou žerty, Obchod na korze, Spalovač mrtvol, Vyšší princip, Limonádový Joe, Světáci, Cesta do pravěku (nebo jakýkoliv jiný Zeman, v tom u nás máme resty i v DVD, zatímco v Japonsku je k dispozici kompletní filmografie!), Smrt krásných srnců, Kladivo na čarodějnice, Marketa Lazarová…?

Jakási iniciativa o restauraci české filmové klasiky pro archivní účely sice vzniká, ale táhne se a zatím jsme neslyšeli o žádných výsledcích. A bez restaurace, na kterou je téměř nemožné sehnat peníze, to na Blu-ray samozřejmě nepůjde.

Nemluvě samozřejmě o tom, že dokud penetrace Blu-ray přehrávačů v českých domácnostech nebude alespoň pětinásobná, z finančního hlediska nebudou takové releasy pro české distributory mít žádný smysl. Takže si na ně počkáme. A to sakra dlouho.

Jen bych chtěl na konec podotknout, že to jde – doma mám na Blu-ray Černé barony a vypadají překvapivě dobře (kde jsem k nim přišel, to se ale neptejte, sám to po pravdě řečeno nevím…).

Takže šupky hupky k filmům, jejichž vydání je na Blu-ray mnohem víc pravděpodobné a které nemusejí čekat na to, až se rozhoupe stát. Mají za sebou totiž silná filmová studia, která se o své katalogové tituly zpravidla starají velice dobře. A pokud se najde kvalitativně vybočující výjimka, přečtěte si, proč tomu tak je v našem článku Kvalitativní problémy katalogových Blu-ray titulů).

Mizerové 2 (Bad Boys 2, 2003)

Michael Bay měl vždycky talent na akční velkofilmy, ostatně sám si to teď dokazuje při natáčení třetích Transformers (se skoro-rockovým podtitulem Dark of the Moon).

Začínal sice na videoklipech, ale už se svým debutem (s prvními Mizery) se v roce 1995 vyšvihl téměř okamžitě mezi nejzajímavější režiséry akčních filmů. Svou pověst pak pod produkčním dohledem legendárního Jerryho Bruckheimera stvrzoval filmy jako Skála, Armageddon, Pearl Harbor a Mizerové 2, s produkční pomocí Stevena Spielberga pak s Ostrovem (recenze) a samozřejmě se (skoro) trilogií Transformers (recenze, recenze Transformers: Pomsta poražených).

Mizerové 2 (Bad Boys 2, 2003)

Druzí Mizerové, v jejichž hlavních rolích se objevili Will Smith a Martin Lawrence, jsou splněním vlhkých snů každého fanouška žánru – jsou tu rychlá auta, honičky, přestylizované přestřelky, krásné dívky, ukecaní hrdinové a humor, který nestárne.

Jasně, film je to trochu dlouhý, jako by Bay nevěděl, kdy přestat. Ale o to větší sranda to je – Bay totiž s destrukcí prakticky nikdy nekončí, naopak neustále přitvrzuje a z filmu to pak dělá jeden z nejzábavnějších akčňáků a jeden z posledních pořádných buddy movies. O trojce se mimochodem už dlouhé roky spekuluje, čeká se na Baye.

Blu-ray: Kde nic, tu nic. Druzí Mizerové slibovali svůj příchod na modrý disk už v samotných počátcích formátu – pamatujete na ty soňácké ukázky? Podzim 2007 je dávno pryč a Mizerové nikde. Je to zvláštní, zbytek Bayovy filmografie už vyšel (včetně prvních Mizerů) a neexistuje jediný rozumný důvod, proč by neměli vyjít ani Mizerové druzí.

Na Blu-ray by to byl nášup. Neskutečný. Musíme si ale nechat zajít chuť. Zatím o jejich vydání žádné zprávy nemáme.

Pán Prstenů – rozšířená edice (Lord of the Rings, 2001–3)

Jasně, Pán Prstenů už na Blu-ray vyšel (Společenstvo prstenu – recenze, Dvě věže – recenze, Návrat krále – recenze). Jenže v kinosestřizích a s nepříliš oslnivými přepisy. Každý fanoušek vám přitom potvrdí, že jakmile „ochutnáte“ rozšířenou edici, na kinosestřih si už nikdy ani nevzpomenete.

Pán prstenů - filmová trilogie (The Lord of the Rings: The Motion Picture Trilogy, 2010) (Blu-ray)

Filmy jsou v rozšířeném sestřihu podstatně delší a diváci si díky tomu užijí zákoutí, postavy a události Středozemě, na které v kinech nebyl čas: Stromovousův „bejvák“, Sarumanovu smrt, mluvčího Mordoru… Spousty drobností, které z rozšířeného Pána prstenů dělají mnohem celistvější filmový zážitek a o něco věrnější knižní adaptaci. Tolkienův svět tu prostě funguje podstatně lépe.

Jsou tu ale ještě další dva důvody, proč se na rozšířenou edici těšit: Bonusy a přepis. Když tyhle verze dorazily na DVD, byl každý film rozdělen na dvou DVD discích a využíval specifikace formátu doslova do posledního bitu. A kvalita zvuku i obrazu byla úžasná. Doufejme, že s příchodem na BD tomu bude také tak.

Bonusy? Jako by nestačilo, že u EE DVD byly rozprostřeny přes dva disky, Peter Jackson slibuje, že si už tehdy schoval další tuny materiálů, s nimiž čekal na HD formát. Ať už mu to věříte nebo ne, s EE BD by mohla přijít ultimátní dokumentární nálož, o čemž si majitelé „kinosestřihového“ Blu-ray vydání mohou nechat jen zdát.

Blu-ray: Že vyšel na BD nejdřív kinosestřih, to dává smysl, ať už vám pojem marketingová strategie něco říká nebo ne. Otázkou teď samozřejmě je, kdy se EE dočkáme. Jedno víme – její release je téměř stoprocentně jistý!

Studio ho zřejmě naplánuje tak, aby se překrýval s kinopremiérou Hobita, což dává smysl. Ta se dá čekat někdy kolem roku 2012, čerstvě se projektu upsal Peter Jackson (původně měl režírovat Guilermo del Toro), který se tak do Středozemě vrací jakožto hlavní strůjce jejího úspěchu (Hobita bude hrát Martin Freeman, známý z nového televizního Sherlocka Holmese, Stopařova průvodce galaxií nebo z Lásky nebeské).

Točit navíc bude ve 3D, takže je dost možné, že se do té doby dočkáme také 3D konverze původní trilogie, která by v kinech kolovala mezi první a druhou částí Hobita (ten bude rozdělený do dvou filmů). Je tedy dost možné, že vedle EE BD LotRa se dočkáme také 3D BD kinoverzí.

Úžasňákovi (The Incredibles, 2004)

Málokterá pixarovka je tak nabušená akcí jako právě Úžasňákovi. Brad Bird se tu ukázal v tom nejlepším světle a není divu, že teď v Praze natáčí čtvrtou Mission: Impossible. Ne jen akcí je ale člověk živ.

Úžasňákovi (The Incredibles, 2004)

Tahle pohádka o rodině, jejíž každý člen má superschopnosti, je skvělým rodinným dobrodružstvím a humornou podívanou plnou milých nápadů (tohle slovní spojení se dá použít jako definice studia Pixar…). Ten film prostě funguje na všech úrovních. Na Blu-ray by jistě vypadal obzvlášť skvěle, všichni přece víme, že počítačové animáky patří běžně mezi obrazovou špičku.

Blu-ray: Úžasňákovi jsou asi nejočekávanější pixarovkou na Blu-ray. Vzhledem k tomu, že už studio vydalo většinu svého katalogu (a zanedlouho vychází celá trilogie Toy Story), se dá jejich release čekat relativně brzy. Datum není potvrzeno, během sepisování tohoto článku se ale objevily ukázky, které slibují Úžasňákovy na léto roku 2011. A to je skoro za dveřmi.

Ben Hur (Ben-Hur, 1959)

Jedenáctioscarový velkofilm Williama Wylera těžko hledá konkurenci i v moderní produkci. Ben Hur je velkolepá freska, která nabízí ohromnou výpravu a scény nevídaných rozměrů, ještě k tomu zachycené na famózní 65mm kameru.

Pravda, když se dnes řekne Ben Hur, většině lidí se vybaví jen legendární závody koňských spřežení – tahle nebezpečně dlouhá podívaná (má přes tři hodiny!) je ale oslavou kinematografie a podobně pamětihodných scén má víc. Když se dneska řekne „velkolepý film“, většina lidí si představí něco jako Pána prstenů nebo Avatara (recenze), dlouhou dobu byl ale definicí tohoto pojmu právě Ben Hur. A na jeho působivosti za dlouhá léta nic neubylo.

Ben Hur (Ben-Hur, 1959)

Blu-ray: Warneři – věrní své politice přechodu z DVD na Blu-ray – v květnu uvalili moratorium na DVD Bena Hura, aby příští rok vyrukovali s kompletně remasterovaným Blu-ray v ultimátní edici. Datum zatím není známo, pravděpodobná je ale až druhá polovina roku.

Warneři krom kompletního remasteringu (který, jak naznačuje třeba kvalita Čaroděje ze země Oz nebo Jihu proti Severu, bude perfektní) chystají také nový dokumentární materiál, ktery bude společně s tím původním z DVD tvořit opravdu velikou bonusovou výbavu. Čekat můžeme také vymazlené balení edice… Warneři prostě vědí, jak se o své filmové klenoty postarat.

Pink Floyd: The Wall (Pink Floyd The Wall, 1982)

Temný, depresivní, po vizuální a hudební stránce naprosto geniální. Takový je film Pink Floyd: The Wall. Alan Parker tu dokázal nemožné – převést legendární album Pink Floydů a příběh Rogera Waterse do vizuální podoby.

Samozřejmě to není podívaná pro každého a mainstreamové publikum se jí spíš vyhne, tahle hudební a filmová výpověď zničené umělcovy duše je ale zážitek, na který se nezapomíná. Fanoušci skupiny by si jeho shlédnutí měli zapsat jako dohnání restů základního vzdělání, filmoví fanoušci vlastně také, protože v záplavě vykastrované populární hudby a barvitých muzikálů dneska ani v blízké budoucnosti nic podobného zřejmě nevznikne.

Pink Floyd: The Wall (Pink Floyd The Wall, 1982)

A co jiného by si mělo zasloužit vysokodefiniční přepis, když ne tyhle audiovizuální orgie? Hudba Pink Floydů v nekomprimované podobě? Ano, prosím! Už dvoukanálové L-PCM na DVDčku znělo famózně. A snové sekvence nebo naprosto fascinující animace Geralda Scarfeho ve Full HD? To by byl nezapomenutelný nářez.

Blu-ray: Zatím si o něm ale můžeme nechat jen zdát, žádné informace o releasu filmu se ještě neobjevily. The Wall je jeden z komerčně méně zajímavých filmů a tak je dost možné, že na jeho BD release budeme čekat ještě dobrý rok nebo dva.

HD zdroje jsou přitom připraveny minimálně pro klasický katalogový release, DVD bylo vypracováno s důrazem na HD zvuk, obraz byl v HD dělán už tenkrát. Jenže pravda – rok 1999 je daleko za námi a ono to s tou kvalitou zdroje asi moc žhavé nebude. Studia každopádně moc ráda slaví a jelikož bude filmu v roce 2012 rovných třicet let, zřejmě se připraví Blu-ray vydání právě na oslavu tohoto výročí.

Titanic (1997)

Donedávna největší, nejdražší a nejvýdělečnější film všech dob. Romance na pozadí jedné z největších námořních katastrof. Mladičký Di Caprio, přelomové triky, nechutné množství Oscarů… James Cameron umí, o tom není pochyb.

Titanic (1997)

Titanic je jeden z těch filmů, které viděl snad každý – když ne v kině, tak v televizi nebo na DVD. On tedy dovede být velice zdlouhavý, zvlášť díky tomu, že extrémně dlouhému potopení předchází protahovaná teenagerská romance. Jenže funguje a to je důležité. A kdo by nechtěl vidět potopení Titaniku ve vysokém rozlišení? Takových se najde asi málo.

Blu-ray: Žádné zprávy o něm nemáme, v roce 2012 ale Titanic čeká 15. výročí a Cameron na jeho oslavu chystá konvertovaný 3D kino re-release. Bylo by s podivem, kdyby při té příležitosti studio nevypustilo také Blu-ray edici, obsahově podobnou „Deluxe Collector's“ edici, která nedávno vyšla na DVD s kompletně novým přepisem (který dost možná bude připravený i na Blu-ray, takže by nebylo třeba tvořit nový master).

Nebojte, kdyby se o Titanicu na Blu-ray objevily nějaké zprávy, budeme jedni z prvních, kdo vám je přinese.

Tron (TRON, 1982)

Futuristické sci-fi s na svou dobu naprosto převratnými vizuály. Jeden z prvních filmů, které využívaly počítačovou animaci a snímek, který byl impulsem pro vznik Pixaru.

Tron (TRON, 1982)

To je jen částečný výčet zásluh Trona, výletu do světa jedniček a nul, který tak trochu upadl v zapomnění – především proto, že podobně jako některé jiné filmy založené na přelomových tricích po vizuální stránce velmi rychle stárne. Jako výlet do filmové historie je to ale nesmírně zajímavá zkušenost.

Blu-ray: V prosinci do kin míří druhý díl a ačkoliv zatím nebylo oficiálně nic oznámeno, mluví se o listopadovém nebo prosincovém releasu, který by diváky na svět Trona připravil. Je to logické. Otázkou zůstává, jestli to studio stihne (mělo by, ve hře je i potenciál vánočního trhu), přinejhorším by jednička vyšla na Blu-ray až současně s dvojkou, tedy někdy během druhého čtvrtletí roku 2011.

Film se každopádně na Blu-ray objeví, žádné strachy.

Indiana Jones (1981–1989)

Idol hned několika generací, dobrodruh s bičem v ruce a kloboukem na hlavě, který má vždycky v zásobě nějakou sarkastickou připomínku. Filmová legenda. To je Indiana Jones, asi jediný archeolog na světě, kterého není třeba představovat.

Jeho dobrodružství napříč filmovou trilogií (nedávno doplněnou čtvrtým dílem, který dal vzniknout slovním obratům jako „nuke the fridge“) bavilo po světě miliony lidí a patří k filmové klasice, ke které se dá nesčetněkrát vracet, aniž by omrzela. Aby ne, když ji má na starost legendární Steven Spielberg s producentskou (a bohužel i scenáristickou) výpomocí George Lucase.

Indiana Jones (1981-1989)

Blu-ray: Když vycházel na Blu-ray čtvrtý díl, přímo se nabízelo, aby studio vydalo také původní trilogii. Spielberg s Lucasem ale (podobně jako u Hvězdných válek, o kterých se dočtete v příštím dílu tohoto článku) rozhodli, že Indy na Blučku nevyjde a to z naprosto logického důvodu – vydělal by moc málo.

Je totiž naprostým standardem, že nejvyšší prodejnost mívají tituly na domácích nosičích v prvních dvou-třech týdnech po uvedení a pak jejich finanční potenciál padá tak dlouho, až se z nich stane katalogový titul s prodejností stejně vysokou, jako u naprosto obyčejného filmu.

Protože byla v době uvedení čtyřky základna majitelů Blu-ray přehrávačů příliš malá (a pro Lucasovu hrabivou politiku je i nadále), logicky se nevyplatilo filmy vydat, protože by v prvních týdnech neměly kde vydělávat. Blu-ray vydání Indyho se tedy ještě nějaký ten měsíc nedočkáme.

Žádné informace zatím sice nejsou, kdybych si ale měl tipovat, řekl bych příští nebo přespříští vánoční sezóna.

Lví král (The Lion King, 1994)

Nejslavnější disneyovka a jeden z posledních představitelů klasické animace, který byl schopný vydělat pořádné peníze. Ba co víc, Lví král uchvacoval davy, je to impozantní pohádka, taková, jaké už se dneska nedělají. Pro mnohé představuje jeden z nejsilnějších filmových zážitků (nejen) jejich dětství.

Lví král (The Lion King, 1994)

Klasická animace možná nemá tak veliký potenciál k ohromování ve vysokém rozlišení jako počítačem generované animáky, po pečlivé restauraci ale může vypadat nádherně. A jelikož Disney ví, jak o své klenoty pečovat, není třeba pochybovat o tom, že se na Blu-ray Lví král vytáhne tak, jako ještě nikdy.

Blu-ray: Připravit se na to můžete už teď. Datum zatím není známo, jak jste ale mohli vidět v u nás nedávno zveřejněných trailerech, Disney tenhle poklad hodlá vydat v rámci své platinové edice v roce 2011.

Jen pozor – Disney mívá tendenci své filmy na DVD prodávat jen v omezeném časovém horizontu, pak je zase zamyká do sejfů (moratorium). Tu samou distribuční strategii bude aplikovat i na Blu-ray edice, doporučujeme proto nakupovat během krátké doby hned po vydání. Nikdy nevíte, kdy bude film stažen z oběhu!

Shrek (2001–2010)

Zelený zlobr se za těch pár let své existence dokázal i přes kolísavé kvality jednotlivých dílů stát novodobou klasikou animovaných pohádek. Částečně si to zasluhuje, humor přístupný dětem a zároveň zábavný i pro rodiče umí dělat málokdo, kombinovat ho navíc ještě s popkulturními odkazy, to už chce zatracenou šikovnost.

Minimálně v geniálním prvním dílu to šlo tvůrcům skvěle, pak už byla snaha občas křečovitá, nebo se pro jistotu vytratila úplně. K zabavení malých potomků je Shrek ale naprosto ideální zábava, povedenější díly série navíc můžou posloužit jako bránici lechtající kulisa pro nějaký romantický večer. Například.

Shrek (2001-2010)

Každopádně tu platí to samé, jako u všech počítačem generovaných animáků – na Blu-ray budou filmy od Dreamworks Animation vypadat famózně a bystřejší diváci budou ve vysokém rozlišení moct vysledovávat i drobné změny v kvalitě animace napříč jednotlivými díly.

Blu-ray: Shrek to do našeho seznamu nejočekávanějších filmů dotáhl jen tak tak, původně jsme sem totiž nechtěli dávat filmy, které na Blu-ray stihnou dorazit do konce tohoto roku (Tron je výjimka, protože jeho release není jistý). Shrek se tedy na našem seznamu objevil, jenže pár dnů před dokončením první části článku Dreamworks oznámilo, že s ním do Vánoc vyrukuje.

Předběhli nás, parchanti jedni. Jako naši věrní čtenáři už tedy víte, že se Shrek na Blu-ray objeví během prosince, viz Zelený Shrek? Modrý Shrek!.

První část našeho pohledu do budoucnosti máme za sebou. Během příštích dnů se podíváme na zoubek další desítce neméně zajímavých titulů (věřte, že máme v zásobě ještě několik ohromných pecek).

O své vlastní favority se ale v komentářích můžete pokusit podělit už teď. Třeba nás inspirujete a my je zařadíme do dalšího dílu, abyste se dozvěděli, jak jsou na tom se svou vysokodefiniční budoucností. Tak se zkuste zamyslet, co byste na Blu-ray ve své sbírce chtěli vidět opravdu hodně!

Související články a recenze

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Extra HD

Komentáře

Re: Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

Vložil alienhan (bez ověření), 29. Říjen 2010 - 23:42

Obrázek uživatele alienhan

star wars

Re: Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

Vložil slart (bez ověření), 30. Říjen 2010 - 10:43

Obrázek uživatele slart

Uvítal bych české vydání (titulky) filmu Pátý element ve verzi „Remastered“ (viz http://www.blu-ray.com/…Blu-ray/456/). Vlastím prastarý DVD originál vydání s českým dabingem od Intersonicu a zároveň jsem nedávno sehnal blu-ray rip remasterované verze. Kvalita je samozřejmě naprosto nesrovnatelná – blu-ray remastered je opravdu špičková. A českou podporu aby si člověk „urobil sám“…

Také Blade Runner v pětidiskové verzi by nebyl marný (viz http://www.blu-ray.com/…Blu-ray/545/). Ale jak se zdá, u nás zřejmě vyjde jen jednodiskový „directors cut“. Škoda.

A co Terminator a Terminator2? Je nějaká šance, že se u nás objeví BD vydání? Zatím je u nás na BD jen trojka, jestli se nepletu. A další: sci-fi Sunshine, Stopařův průvodce po galaxii, Propast (Abbys).

Aspoň, že je na dohled Vetřelec „v pomnožném vydání“ :) Jsem moc zvědav.

Z jiného soudku bych uvítal BD vydání (s českým dabingem) skvělých dokumentárních sérií BBC: Život, Fascinující proměny přírody, Yellowstonský národní park, Planeta Země. Zrovna v současné době ale některé vycházejí na DVD na stánkách, takže se českých BD vydání asi jen tak nedočkáme a přitom si právě takové věci přímo říkají o HD kvalitu.

Re: Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

Vložil Rosswell (bez ověření), 31. Říjen 2010 - 18:27

Obrázek uživatele Rosswell

8.11 vychází první bluray Depeche mode!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

Vložil Neophyte (bez ověření), 31. Říjen 2010 - 19:52

Obrázek uživatele Neophyte

Za mě by to byl také 5 Element,Blade,Údolí stínů…

Re: Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

Vložil KARLOS (bez ověření), 31. Říjen 2010 - 23:53

Obrázek uživatele KARLOS

Pokud Cameron, pak krom Titanicu ještě Abbys… Foxové slibovali na tento rok a nic. Nehledě na to, že na DVDčku byl pěkně sprasený obraz… Krom toho na Blurayi z katalogovek vyhlížím Jurské dinosaury a docela by sem nepohrdl Disneyovkou Herkules, které se s touhle rychlostí vydávání studia dožiju v šedesáti ;). Moulin Rouge, R+J, Alieni už vychází a pak vlastně toho indiho, SW a Titanic :)…

Re: Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

Vložil Ondřej Peterka (bez ověření), 1. Listopad 2010 - 16:04

Obrázek uživatele Ondřej Peterka

Nebyl to sice nějaký extra trhák, ale takový BD Thank You for Smoking by byl fajn.

Re: Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

Vložil DJ Lonely (bez ověření), 1. Listopad 2010 - 17:18

Obrázek uživatele DJ Lonely

Každopádně by to chtělo Evil Dead 2 a Army of Darkness, když už český distributor (konečně) vydal první díl. ;)

Re: Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

Vložil Freeman.B (bez ověření), 2. Listopad 2010 - 10:33

Obrázek uživatele Freeman.B

Jen na okraj pár filmů, které očekávám já :-DDD

Blade Runner, Predátor 1–2, Terminátor 1–2, Černočerná tma, Ridick, Válka světů, Metropolis, Věc, Duna, Sunshine, Pátý element, Sedm, Horizont události, Planeta Terror, Sin City, Čtvrtý druh, Číslo 23, Moon, Silent Hill, Superman se vrací, Repo Men, Babylon A.D., THX 1138, Běžící muž, Total Recall, Proroctví, Znamení, Posel budoucnosti, Dvanáct opic, Batman a Robin, Batman se navždy, Blade sérii, E.T. mimozemšťan a Tron.

A na Vetřelce se těšim dost :-)!

Re: Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

Vložil st39.6 (bez ověření), 2. Listopad 2010 - 11:59

Obrázek uživatele st39.6

ten seznam samozrejme pracuje v celosvetovem meritku. proto by se vetsina z vami zminenych filmu v dalsi casti neobjevila – blade runner, fifth element, se7en, event horizon, planet terror, sin city, moon, silent hill, superman returns, repo men, babylon a.d., total recall, signs, 12 monkeys, batman and robin (wtf?!), batman forever (wtf?!), údolí stínů, blade, sunshine, t1, t2 … to vsechno ve svete uz (davno) vyslo :)

Re: Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

Vložil Freeman.B (bez ověření), 2. Listopad 2010 - 18:11

Obrázek uživatele Freeman.B

Mě samozřejmě vůbec nezajímá kde a v jakym jazyce to vyšlo, já to chci jako obyvatel České republiky tafy a česky! Seznam jsem zřejmě pochopil špatně, ale to nic nemění na tom, že je to můj názor(WTF?) a můžu ho sem napsat(WTF!)

Re: Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

Vložil st39.6 (bez ověření), 2. Listopad 2010 - 20:53

Obrázek uživatele st39.6

to ti nikdo nebere (a to wtf za vlastnim tvrzenim znamena co? … trochu postrada smysl)

Re: Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

Vložil Freeman.B (bez ověření), 2. Listopad 2010 - 21:12

Obrázek uživatele Freeman.B

Asi to znamená, že tvoje WTF za filmama, který jsem napsal, mě vůbec nezajímá, jelikož je to můj názor.

Re: Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

Vložil Luboš (bez ověření), 2. Listopad 2010 - 14:28

Obrázek uživatele Luboš

Já bych strašně přivítal blu-ray placku THELMA a LOUISE.nevíte někdo něco zda se chystá vydání.

Re: Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

Vložil st39.6 (bez ověření), 2. Listopad 2010 - 20:57

Obrázek uživatele st39.6

o tom bohuzel zatim zadne zpravy nejsou :/

Re: Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

Vložil marha (bez ověření), 4. Listopad 2010 - 20:41

Obrázek uživatele marha

a čo takto Pláž, Hurikán v ringu, Muž v ohni, Traja králi. Neviete niekto či sa tieto neplánujú?

Re: Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

Vložil zóna (bez ověření), 4. Listopad 2010 - 20:56

Obrázek uživatele zóna

Ehm, Muž v ohni s CZ podporou na BD od Foxů je v ČR v distribuci skrz Bonton už rok a půl…

Re: Nejočekávanější Blu-ray filmy - 1. část

Vložil marha (bez ověření), 4. Listopad 2010 - 21:36

Obrázek uživatele marha

aha, diky :)