Návrat Temného rytíře na Blu-ray: Druhá část se blíží!

vydáno 7. 11. 2012 | autor Karel Ryška | sekce Novinky | téma Filmy

Tagy: Batman, Christopher Nolan, Temný rytíř, Temný rytíř povstal, The Dark Knight, The Dark Knight Returns, The Dark Knight Rises

Dost možná vám to uniklo, ale mezi nejlepšími letošními filmy můžete najít hned dva s Batmanem. Comicsové drama Temný rytíř povstal v červenci zakončilo „nolanovskou“ trilogii, o jejíchž nesporných kvalitách asi netřeba nikoho přesvědčovat. Na konci září se ale na videotrhu objevila první polovina podobně očekávaného snímku – adaptace Návratu temného rytíře.

Návrat temného rytíře - část 2Comics Franka Millera z roku 1986, který dodnes patří mezi to nejlepší, v čem se netopýří superhrdina objevil, čekal na adekvátní filmové zpracování několik dekád. A teď se ho konečně dočkal, protože jeho animované podání perfektně drží styl knihy. Jak ten vizuální, ve kterém není nouze o temné kontury a nějaký ten litr krve, tak i vypravěčský, jenž především pomocí televizních zpráv mapuje návrat stárnoucího Bruce Wayna pod kápi, jíž se znovu budou bát všichni grázlové v Gotham City.

První část Návratu temného rytíře tak měla všechno, co můžete od dospělého animáku chtít. Silné postavy s pasujícím hlasovým obsazením (Peter „RoboCop“ Weller jako Batman!). Promakaný příběh, který se sune kupředu ve smrtícím tempu. A také kupu nekompromisní akce, v níž se nejde daleko pro zlomenou končetinu nebo proříznuté čelo. Zkrátka a dobře to byla podívaní hodná legendárního comicsu, která by ale teprve měla dosáhnout svého plného potenciálu.

TIP: Podívejte se na trailer a přečtěte si o podrobnostech Blu-ray edice první části Návratu Temného rytíře!

Až ve druhé polovině příběhu totiž nastoupí na scénu Joker a Superman, se kterými bude Batman muset sehrát svou dosud nejosudovější hru. V sázce pochopitelně bude osud celého Gothamu. Tam to ale tentokrát neskončí, protože muž z oceli dodá příběhu jak světové, tak řádně osobní rozměry. Co přesně to znamená, se dozvíte…

29. ledna 2013. Tedy pokud se nebojíte objednávek z USA, kde by měla druhá část Návratu Temného rytíře opět vyjít na hodně solidním blůčku. Zatím sice neznáme detaily ohledně bonusů a technické specifikace. První díl ale přinesl dokument o tvůrci Batmana Bobu Kaneovi a pár dalších vychytávek, takže není pochyb o tom, že nás Warneři opět potěší něčím navíc.

Téměř tříměsíční čekání je docela únosným krokem. Do té doby si můžete připomínat „jedničku“ (něco mi říká, že se jen tak neokouká), dráždit si apetit Nolanovými filmy a doufat, že se Návrat Temného rytíře objeví i na českém trhu. Minulé batmanovské animáky se sem dostaly, takže se netřeba obávat toho, že by je tenhle atraktivní titul nenásledoval.

Jo a ještě jedna věc. Komu nevadí trocha spoilerů, může si vpálit parádní trailer na druhou část. Pak už ale za únosnost těch tří měsíců příliš neručíme…

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře