Na Blu-ray vypukne vzpoura Lycanů

vydáno 26. 3. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: BD-Live, Blu-ray, BonusView, Cinechat, Dolby TrueHD, film, MPEG-4 AVC, Sony Pictures, Underworld, Underworld: Evolution, Underworld: Rise of the Lycans, Underworld: Vzpoura Lycanů

První dva filmy upírské série Underworld se i přes své chladné přijetí kritikou dočkaly u diváků určité cílové skupiny velkého ohlasu. Režisér Len Wiseman, který má Underworld a Underworld: Evolution na svědomí (a jen tak mimochodem se během natáčení oženil s Kate Beckinsale, představitelkou hlavní role drsné upírky), sliboval fanouškům zakončení ve formě třetího dílu tak dlouho, až se tohoto nelehkého úkolu musel ujmout naprostý nováček Patrick Tatopoulos. Hlavní roli dostala Rhona Mitra a výsledkem je prequel k prvním dvěma dílům s názvem Underworld: Vzpoura Lycanů (Underworld: Rise of the Lycans, FDb.cz).

Ten se po relativně úspěšném tažení kinosály chystá samozřejmě i na Blu-ray, a to s plnou parádou. Sony Pictures plánuje vydání pro region A (USA) na 12. května, technické parametry samotného filmu budou standardní – MPEG-4 AVC obraz a Dolby TrueHD 5.1 zvuk. Na dvouvrstvém 50 GB disku samozřejmě nebude chybět SD digitální kopie ani celá řada bonusů: audiokomentář tvůrců, BonusView videokomentář Behind the Castle Walls, exkluzivní BD-Live obsah stažitelný z internetu, interaktivní mapa Lycanthropes Around the World, tři dokumenty (Underworld: Rise of the Lycans – From Script to Screen, The Origin of the Feud a Re-Creating the Dark Ages), hudební video a také funkce Cinechat, využívající možnosti BD-Live. Díky té bude možné textově komunikovat s ostatními lidmi, kteří se na film také dívají a sdělovat si navzájem své prožitky.

Zároveň se samostatným vydáním Underworld: Vzpoura Lycanů vychází ve stejný den i komplet všech tří filmů, nazvaný prozaicky Underworld Trilogy. Blu-ray disky s prvními dvěma filmy přitom budou naprosto shodné s jejich předchozími samostatými vydáními.

Underworld: Vzpoura Lycanů (Underworld: Rise of the Lycans, 2009)

A nakonec dobrá zpráva – Sony Pictures své Blu-ray disky regionálně nekóduje, zakoupit je tedy lze odkudkoliv na světě. Nemá snad smysl dodávat, že na českou jazykovou podporou můžeme u třetího filmu s největší pravděpodobností zapomenou (ani první dva ji nemají).

Underworld: Vzpoura Lycanů (2009)

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře