Na Blu-ray vypukne válka světů

vydáno 12. 3. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, film, Minority Report, Paramount, Paramount Pictures, Válka světů, War of the Worlds

Válka světů (War of the Worlds, 2005)

Když mimozemšťané přistáli na planetě Zemi ve filmu Stevena Spielberga naposledy, vznikl film, který jen ve Spojených státech vydělal 435 miliónů dolarů a stal se čtvrtým nejúspěšnějším snímkem filmové historie. Řeč je samozřejmě o E. T. Mimozemšťanovi.

Teď nám slavný režisér připravil další blízká setkání třetího druhu, navíc s největší filmovou hvězdou současnosti v hlavní roli. Tom Cruise je ale jen jeden z mnoha důvodů, proč Válka světů (War of the Worlds, FDb.cz) patřila mezi nejočekávanější snímky filmové sezóny.

„Náš svět prošel v poslední době těžkostmi, které nutně změnily naše vnímání reality. Proto je podle mě vhodná doba vyslat do světa Válku světů, aby v uších lidem pořádně zahřměla“, řekl tehdy režisér. „Tohle nebude jeden z mých filmů, v němž civilizaci navštíví přátelští a dobrotiví mimozemšťané.“

Po Minority report šlo o v pořadí druhou spolupráci dvou ikon filmového průmyslu. „V momentě, kdy jsem dočetl scénář, mi bylo jasné, že v tomhle filmu chci hrát. Není to jen film o mimozemšťanech, ale také komorní příběh o zoufalém tátovi, který se svou rodinou bojuje o přežití,“ dodal Tom Cruise.

Teď se kritikou i diváky velmi kladně až nadšeně přijatý snímek konečně objeví ve vysokém rozlišení, přesně podle plánu dlouho očekávaných Blu-ray filmů pro rok 2010. Studio Paramount připravuje Blu-ray vydání pro region A na 1. června; technické specifikace zatím nebyly zveřejněny, jistá je ale přítomnost všech bonusů z předchozího dvoudiskového DVD vydání.

Válka světů (War of the Worlds, 2005)

Studio Paramount sice svá Blu-ray vydání regionálně nekóduje, nicméně už udělalo dvě výjimky – filmy Gladiátor a Statečné srdce nelze při importu z Ameriky u nás v regionu B přehrát. Uvidíme, jak na tom bude Válka světů, českou jazykovou podporu ale stejně můžeme očekávat (bohužel ne zcela jistě) pouze na evropském vydání, jehož termín zatím nebyl oznámen.

Válka světů / War of the Worlds (2005)

Dělníka Raye Ferriera (Tom Cruise) trápí problémy v rodině, jejíž členové si přestávají rozumět. Na planetu Zemi se ovšem řítí nebezpečí nepředstavitelného rozsahu. Má podobu mimozemských predátorů, kteří se rozhodli naši civilizaci zlikvidovat, a jsou na to technologicky skvěle vybaveni. Osobní potíže ustupují do pozadí. Lidé, včetně Rayovy rodiny, se musí semknout, pokud mají mít alespoň minimální šanci na svou záchranu.

Scenárista David Koepp adaptoval slavný román H. G. Wellse, jehož tématem je invaze Marťanů na planetu Zemi, a jeho příběh přesunul z konce devatenáctého století do žhavé současnosti.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře