Muž poběží z osmdesátých let až na Blu-ray

vydáno 23. 11. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Běžící muž, Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, LionsGate, Lionsgate Films, MPEG-4 AVC, Terminátor 2: Den zúčtování, The Running Man, Total Recall

Běžící muž (The Running Man, 1987)

Za typicky kostrbatým titulkem se jako obvykle skrývá jednoduché sdělení. Pokud jste v osmdesátých letech měli přístup k zahraničním kinohitům, případně se o béčkové tituly této v mnoha směrech neuvěřitelné éry aktivně zajímáte, rozhodně si vzpomenete na nesmyslně brutální podívanou Běžící muž (The Running Man, FDb.cz).

Jeden z těch horších, ale o to více zábavných filmů legendárního Arnolda Schwarzeneggera, se sice ohání námětem v podobě novely Stephena Kinga, ale z té po pravdě řečeno moc nezůstalo. Těžko říct, jestli za to může proslulý scénárista Steven E. de Souza (Smrtonosná past, Smrtonosná past 2, Komando a další); faktem je, že tak totální absence děje a vyvrcholení plné klišé je silná káva i na dobu vzniku, která jinak byla prostoduchým akčním filmům velmi nakloněna.

Nostalgii stranou, teď je tu jednadvacáté století a s ním mimo jiné i Blu-ray. Studio Lionsgate si je vědomo, že to katalogovým titulům ve vysokém rozlišení někdy opravdu sluší (viz screenshoty Total Recall nebo recenze Terminátor 2: Den zúčtování), 9. února tedy na Blu-ray pošle v regionu A (Amerika) i Běžícího muže. Technické specifikace budou obvyklé – MPEG-4 AVC obraz, DTS-HD Master Audio 7.1 zvuk, bonusy (také jako obvykle) nijak bohaté: dva audiokomentáře, dva dokumenty a trailer.

Protože Lionsgate některé své Blu-ray disky regionálně kóduje, v tuto chvíli není jasné, jestli si kultovní béčko budeme moct přehrát i u nás v regionu B. Každopádně i kdyby ano, tak na něm stoprocentně nebude žádná česká jazyková výbava – ta by se teoreticky mohla objevit až na evropském vydání, které je zatím ve hvězdách.

Běžící muž (The Running Man, 1987)

Běžící muž / The Running Man (1987)

Pohled do nedaleké budoucnosti není příliš optimistický. Systém se zhroutil, lidstvo je ohlupováno televizí, která je všemocná. Nejsledovanějším televizním pořadem a současně nejoblíbenější zábavou budoucnosti je brutální hra, zvaná Běžící muž.

Čestný policista Ben Richardy (Arnold Schwarzenegger) je křivě nařčen z obrovského masakru neozbrojených hladových demonstrantů a uvězněn. Jeho útěk z vězení je zmařen a Ben má jedinou šanci: zúčastnit se jako lovená oběť brutální hry. Spolu s několika svými společníky je za nadšeného jásotu diváků vypuštěn na nebezpečnou trasu plnou televizních kamer a nemilosrdných zabijáků.

Ben se však nemíní vzdát, a tak se před zraky tisíců diváků začíná odvíjet nejtvrdší bitva, jakou na svých obrazovkách viděli. Ben Richards v ní bojuje nejen o život, svobodu, ale také o spravedlnost. Pokouší si nejen přežít, ale také odhalit před diváky špinavé zákulisí velkolepé televizní show.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře