MTV Networks vysílá programy v HD kvalitě přes nové řešení

vydáno 21. 5. 2009 | autor Cisco Systems, MTV Networks | sekce Tiskové zprávy | téma Ze světa

Tagy: AVCHD, Cisco, Cisco medianet, Cisco Systems, Cisco TelePresence, CMT HD, Comedy Central HD, HD PRIME, MPEG-4, MPEG-4 AVC, MTV, MTV HD, MTV Networks, Nickelodeon HD, set-top-box, Spike TV HD, Unified Communications, VH1, VH1 HD

MTV Networks - logo Cisco Systems - logo

Řešení Cisco snížilo provozní náklady a zlepšilo distribuci programů v MPEG-4

Televizní síť MTV Networks, která na celém světě provozuje přes 150 kanálů včetně známých hudebních programů MTV a VH1, začala používat novou platformu Cisco medianet pro distribuci programů ve vysokém rozlišení (HD). V návaznosti na to spustila na americké satelitní síti HD PRIME balík šesti programů ve vysokém rozlišení, který zahrnuje Nickelodeon HD, MTV HD, VH1 HD, Comedy Central HD, Spike TV HD a CMT HD.

„Pro velké mediální společnosti typu MTV Networks je naprostou nezbytností neustále hledat nové cesty k rozšíření obsahového portfolia. Díky novému řešení od společnosti Cisco jsme nyní schopni zvyšovat dostupnost našich nejsledovanějších programů ve vysokém rozlišení a vycházet tak vstříc rostoucí poptávce diváků,“ řekl Joe Simon, senior viceprezident a ředitel informatiky ve společnosti Viacom.

Nové řešení pro distribuci programů televizní sítě MTV Networks je postavené na produktech a technologiích řady Cisco medianet. Využívá vyspělého kódování a transkódování videa MPEG-4 AVC, díky kterému je možné distribuovat veškerý video obsah prostřednictvím programových kanálů ve vysokém rozlišení (HD). Díky tomu je možné dosáhnout mnohem efektivnějších satelitních přenosů.

Na nové platformě Cisco MPEG-4 AVC HD poběží celkem šestnáct hlavních HD kanálů televizní sítě MTV Networks, z nichž osm bude na východním pobřeží a osm na západním pobřeží Spojených států amerických. Signál MPEG-4 AVC HD může být překódován pro MPEG-2 HD, SD nebo analog a programy tak bude možné sledovat i prostřednictvím velmi rozšířených kabelových set-top boxů kompatibilních s formátem MPEG-2.

Televizní síť MTV Networks začala používat také systémy Cisco TelePresence a Unified Communications, které umožňují komunikaci a spolupráci vzdálených firemních týmů.

Transkodér Cisco D9858

„Naši zákazníci hledají komplexní integrovaná řešení, která jim pomohou zefektivnit jejich provoz a usnadní jim cestu k pokročilým technologiím budoucnosti, jako je například distribuce obsahu prostřednictvím IP sítí. Specifikum naší společnosti pak spočívá v tom, že kromě řešení pro poskytování vysoce kvalitního videa můžeme zákazníkům nabídnout i výkonné nástroje pro efektivnější provoz a komunikaci uvnitř samotné firmy,“ řekl Brian Mores, viceprezident divize pro média, satelity a vysílání společnosti Cisco.

Řešení pro virtuální komunikaci Cisco TelePresence pomůže televizní síti MTV Networks v každodenním provozu. Zlepšuje totiž možnosti vzdálené spolupráce firemních týmů, a tím, že snižuje náklady na cestování, pomáhá udržet pod kontrolou také firemní rozpočet. To je vítané zejména v podmínkách současné ekonomické situace.

Systém Unified Communications zahrnující IP telefony od společnosti Cisco zásadně rozšiřuje možnosti firemní komunikace a dává všem zaměstnancům možnost je využívat všude, kde se nacházejí, ať už v sídle firmy, v kancelářích poboček nebo na cestách.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře