Modem router NETGEAR DGN3500B s gigabitovým přepínačem

vydáno 9. 7. 2010 | autor NETGEAR | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software

Tagy: 802.11n, ADSL, ADSL2, DGN3500B, FTP, modem, NETGEAR, Push'N'Connect, QoS, ReadyShare, router, USB, WEP, Wi-Fi, Wi-Fi Protected Access, Wi-Fi Protected Setup, Wired Equivalent Privacy, Wireless-N, WPA-PSK, WPA2-PSK, WPS

NETGEAR - logo

NETGEAR uvedl na český trh špičkový Wireless-N modem router DGN3500B se čtveřicí gigabitových portů a USB portem pro sdílení externích paměťových médií.

Společnost NETGEAR®, Inc., celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení, oznámila zahájení prodeje svého vlajkového modelu mezi modem routery pro letošní rok.

Gigabitový Wireless-N modem router DGN3500B je kompatibilní i s nejrychlejšími ADSL2+ linkami, díky čemuž mohou jeho majitelé využít služeb svého poskytovatele připojení na skutečné maximum. Přístroj byl pečlivě testován a jeho kompatibilita prověřena v největších ADSL sítích na celém světě.

Model DGN3500B pracuje s Wi-Fi protokolem 802.11n, který zaručuje maximální rychlost při bezdrátových datových přenosech (až 300 Mb/s) a největší možné pokrytí. Díky tomu lze přístroj bez problémů využít i pro datově nejnáročnější úlohy, jako např. online hraní či přehrávání webových videí.

Maximální rychlosti datových přenosů mohou uživatelé očekávat i při využití jednoho ze čtyř ethernetových portů vestavěného gigabitového přepínače – zatímco dříve museli majitelé ADSL modem routerů pro sdílení dat gigabitovou rychlostí používat navíc samostatný gigabitový přepínač, nyní mohou díky modelu DGN3500B získat tuto funkcionalitu v jediném přístroji.

Přepínač navíc pracuje ve vysoce úsporném „green“ režimu, takže dokáže „uspat“ nepoužívané porty a maximálně šetřit energii.

Prostřednictvím funkce ReadyShare poskytuje NETGEAR DGN3500B rychlý přístup k externím USB diskům a umožňuje snadné sdílení na nich uložených souborů. Stačí pouze připojit USB disk k modem routeru a okamžitě lze využívat rychlé čtení a zápis přes bezdrátový přístup z jakéhokoli přístroje v síti. Modem router podporuje řadu formátů systému souborů, stejně jako HTTP a FTP vzdálený přístup.

Modem router NETGEAR DGN3500B s gigabitovým přepínačem

„Moderní domácnosti vyžadují stále častěji sdílení dat gigabitovou rychlostí. Nechtějí se však spoléhat na několik samostatných přístrojů, ale rádi by měli vše v jednom,“ řekl Aleš Mudruňka, regionální ředitel společnosti NETGEAR pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

„Modem router DGN3500B v sobě integruje ADSL2+ modem, Wireless-N přístupový bod, čtyřportový gigabitový přepínač, router, dvojitý firewall a USB rozhraní pro připojení externího paměťového média. Nabízí tak špičkové a vysoce stabilní řešení, které uspokojí nejnáročnější domácí uživatele.“

Spolehlivý výkon i pro nejnáročnější aplikace

Přístroj je osazen rychlým procesorem, jehož prostřednictvím bez problémů zvládá provoz více aplikací náročných na šířku pásma současně. Vysoce výkonný zesilovač se soustavou ultra citlivých matemateriálových antén zaručuje maximální bezdrátový výkon i pokrytí bez kompromisů.

Řada pečlivě vyvinutých QoS algoritmů pro optimalizaci videopřenosů výrazně snižují ztrátovost paketů a umožňuje bezproblémové streamování HD videa přes Wi-Fi. Podpora vysokého počtu současných připojení a pokročilého QoS s efektivním zpracováním datových paketů zaručuje nejvyšší úroveň komfortu typicky pro online hraní nebo videostreaming.

Na těle přístroje nechybí ani samostatná tlačítka pro vypnutí bezdrátové část i celého zařízení, stejně jako tlačítko pro využití funkce Push'N'Connect založené na standardu Wi-Fi Protected Setup (WPS) – po jeho stisku lze do stávající sítě snadno přidávat další zařízení podporující bezdrátové Wi-Fi připojení, aniž by bylo nutné zadávat a pamatovat si bezpečnostní kódy.

Zabezpečené datové přenosy zajišťuje Wi-Fi Protected Access (WPA2-PSK, WPA-PSK) a WEP (Wired Equivalent Privacy) 64bitové nebo 128bitové šifrování.

Kompaktní přístroj je navržen v zeštíhleném designu páté generace, který umožňuje ještě snazší umístění na místech s omezeným prostorem. Navíc jej lze díky dodávanému stojánku umísit nejen do tradiční horizontální, ale rovněž do vertikální polohy.

Přístroj je v prodeji v síti všech obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 3590 Kč vč. DPH.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře