Misery nechce zemřít ani na Blu-ray

vydáno 11. 8. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, MGM, Misery, Misery nechce zemřít, MPEG-4 AVC

Misery nechce zemřít (Misery, 1990)

Dílo literárního krále hororu Stephena Kinga se už mnohokrát stalo předmětem filmového nebo televizního zpracování. Výsledná kvalita pak výrazně osciluje v závislosti na zručnosti režiséra, schopnostech herců a také náročnosti předlohy. Jedním z nejlepších filmů podle Kinga je zcela jistě psychothriller Misery nechce zemřít (Misery, FDb.cz).

Režisér Rob Reiner už před Misery jednoho Kinga zfilmoval, drama Stůj při mně (1986) dokonce sám mistr považuje za nejlepší adaptaci svého díla vůbec a nominace na Oscara za scénář hovoří za vše. O čtyři roky mladší film Misery nechce zemřít nakonec dokázal jednoho Oscara skutečně získat, pro herečku Kathy Bates v hlavní roli. Ocenění si stoprocentně zasloužila, její vyšinuté kreace jsou nezapomenutelné.

Blu-ray vydání Misery teď připravuje studio MGM v obvyklé distribuční spolupráci s 20th Century Fox, v regionu A (USA) je ohlášeno už na 15. září. Samotný film s MPEG-4 AVC obrazem a DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem bude doplněn komentáři režiséra a scénáristy, chybět nebude ani celá řada krátkých tematických dokumentů: Misery Loves Company, Marc Shaiman's Musical Misery Tour, Diagnosing Annie Wilkes, Advice for the Stalked, Profile of a Stalker, Celebrity Stalkers a Anti-Stalking Laws.

Studio MGM své Blu-ray disky většinou regionálně kóduje, v takovém případě bychom si americké vydání na našich přehrávačích moc neužili a museli bychom čekat na evropské vydání pro region B. Ti, kteří vyžadují českou jazykovou podporu, na něj ale budou čekat každopádně, na americké edici bychom ji totiž hledali marně.

Misery nechce zemřít (Misery, 1990)

Misery nechce zemřít (1990)

Úspěšný spisovatel Paul Shendon se ve své osmidílné sérii románů rozhodne nechat zemřít dívku jménem Misery. Na horské cestě se dostane do sněhové bouře a havaruje. Těžce zraněného muže zachrání bývalá ošetřovatelka a jeho horlivá fanynka číslo jedna Annie Wilkesová, která si ho odveze domů.

Paul ji dovolí přečíst poslední pokračování románu, kde Misery umírá. To ale jeho psychopatická náladová ošetřovatelka nechce připustit. Nemohoucí spisovatel se stane jejím vězněm a Annie jej začíná psychicky a fyzicky týrat.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře