Microsoft vstupuje na trh high-endového audia sluchátky Surface

vydáno 3. 10. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: Microsoft, potlačení šumu, sluchátka, Surface Headphones

Microsoft na akci konané v úterý v New Yorku odhalil nejen nové verze svých zařízení Surface Book, Surface Pro a Surface Studio, ale i novinku v podobě tzv. Surface Headphones.

Jak tento relativně všeříkající název naznačuje, jedná se o sluchátka, která se vyznačují prostým, kompletně bílým designem. Ten se má hodit pro různé scénáře využití, od „odhlučnění“ kolegů v kanceláři přes poslouchání hudby v letadle po doplněk při sportu. Při tvorbě sluchátek kladl Microsoft důraz i na pohodlnost nošení, byť kdo nevyzkoušel, ten nemůže soudit.

Mimo designu se Surface Headphones chlubí aktivním a pasivním potlačením šumu; a to až do 3 dB v prvním případě a až do 4 dB v tom druhém. Podle Microsoftu jsou sluchátka velice lehká, vždyť nemají ani 300 gramů. Kromě toho jsou zcela bezdrátová s 15hodinovou výdrží na jedno nabití. Byť se v porovnání s konkurencí nejedná o nijak vysoké číslo, dokáže se zařízení nabít do plna za „méně než dvě hodiny“ skrze kabel USB typu C.

Microsoft se snažil o to, aby jeho sluchátka vyčnívala z řady i jinak. Tak například můžete nastavit úroveň potlačení šumu pouhým otočením kolečka zvnějšku náušníků. Pozastavení a opětovné přehrávání zvuku provedete tak, že sluchátka sundáte z hlavy, respektive je následně znovu nasadíte; podle všeho dokážou tento typ pohybu automaticky rozpoznat. Další novinkou je podpora hlasové asistentky Cortana.

High-endová sluchátka od Microsoftu budou k dispozici v USA ještě letos, a to za 350 dolarů (7 800 Kč). Cena a dostupnost v Evropě zatím známa není.

Zdroj: Techspot.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře