Michael Jackson's This Is It na Blu-ray?

vydáno 4. 11. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, komiks, Michael Jackson, Michael Jackson's This Is It, MPEG-4 AVC, Sony Pictures, This Is It

Michael Jackson's This Is It (This Is It, 2009)

This is It, právě tak se měla jmenovat avizovaná série koncertů Michaela Jacksona. Michael Jackson, hudební legenda a král popu, oceněný třinácti cenami Grammy, zemřel ve čtvrtek 25. června 2009 v losangeleské nemocnici UCLA Medical Center ve věku 50 let.

(I my jsme jeho památku uctili hned dvěma díly našeho HD komiksu – #6: Michael Jackson HDTV R.I.P. a #7: Opravdu blbá cílová skupina – které vyvolaly bouřlivou diskusi. Prosíme, už nereagujte. Máme v tom jasno.)

Tato skutečnost dala organizaci Estate of Michael Jackson podnět ke vzniku snímku, který je složen ze stovek hodin záznamů zkoušek a záběrů ze zákulisí. Ty byly natočeny v průběhu příprav zesnulého zpěváka na chystanou sérii koncertů s využitím nejmodernějších technologií pro digitální záznam obrazu i zvuku.

Výsledný hudební dokument Michael Jackson's This Is It (This Is It, FDb.cz), započal své až hystericky úspěšné tažení po světových kinech 28. října a zdrží se v nich pouhé dva týdny. Během prvního dne vydělal 20 milionů dolarů, částku 100 milionů překonal pátý den a to ještě stále není konec.

Další astronomické zisky se očekávají z vydání na nosičích pro domácí kino, tedy také na Blu-ray discích. Zástupci studia Sony Pictures, které za filmem stojí, původně naznačovali možnost Blu-ray (a samozřejmě i DVD) vydání ještě před koncem letošního roku.

Vzhledem k enormnímu úspěchům ale bude promítání v kinech s největší pravděpodobností prodlouženo a Blu-ray premiéra se tak odkládá až na jaro 2010, spekuluje se o březnovém termínu. Peníze prostě v tomto ohledu vládnou.

Sony Pictures standardně svá Blu-ray vydání vybavuje MPEG-4 AVC obrazem a v poslední době i DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem (místo ekvivalentního Dolby TrueHD 5.1), tituly nejsou regionálně kódované. Takovou konfiguraci lze jistě očekávat i v případě This Is It, žádné další podrobnosti samozřejmě ještě nejsou známy.

To je ale v podstatě jedno. Tenhle disk bude schopen prodejně rozválcovat ty největší blockbustery, i kdyby vyšel zcela bez bonusů, s mizerným obrazem, šumícím zvukem a zabalený v novinovém papíře. A co vy? Pořídíte si ho také?

Michael Jackson's This Is It (This Is It, 2009)

Michael Jackson's This Is It (2009)

Vznik tohoto jedinečného snímku plně podpořila rodina Michaela Jacksona a na filmové plátno se tak dostává podrobná a dechberoucí kronika vzniku jednoho uměleckého díla, která se vrací do období od dubna do června 2009.

Hudební snímek vznikl na základě více než stovky hodin filmového materiálu, který byl pořízen během zkoušek, a představuje Jacksonovy nejlepší a nejslavnější skladby. Divákům filmu se naskytne nevšední příležitost pohlédnout do Jacksonova soukromí a seznámit se s tímto mužem tak, jak nám dosud on sám nikdy nedovolil.

V syrových a upřímných detailech budeme sledovat Michaela Jacksona při práci potvrzující jeho talent zpěváka, tanečníka, filmaře a architekta. V celé šíři odhalíme jeho kreativního génia a schopnosti, stejně jako odhalíme jeho touhu a cílevědomost dosáhnout vždy a ve všem maxima.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Michael Jackson's This Is It na Blu-ray?

Vložil Majki (bez ověření), 5. Listopad 2009 - 14:38

Obrázek uživatele Majki

Jop, Blu-ray si poridim =). V kine to byl naprosto awesome experience.