Mechanik se nevyspí ani na Blu-ray

vydáno 8. 3. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, Dolby TrueHD, El Maquinista, film, Mechanik, MPEG-4 AVC, Paramount, Paramount Pictures, The Machinist

Mechanik (El Maquinista / The Machinist, 2004)

Společnost Paramount připravuje Blu-ray vydání existenciálního hororu Mechanik (El Maquinista / The Machinist, FDb.cz), ve kterém pod vedením Brada Andersona neuvěřitelným způsobem herecky exceluje „Batman“ Christian Bale. Temný snímek se už sice dočkal lokálních Blu-ray edicí v Německu, Japonsku a rodném Španělsku, celosvětová edice ale zatím nebyla k dispozici.

15. května vychází v regionu A (USA) disk se standardní výbavou – MPEG-4 AVC obraz, Dolby TrueHD 5.1 zvuk, audiokomentář režiséra, osm vynechaných scén, tři dokumenty (Manifesting the Machinist, The Machinist: Hiding in Plain Sight a The Machinist: Breaking The Rules) a trailer. Paramount svá Blu-ray vydání regionálně nekóduje, Mechanika si tedy budeme moct pořídit i my – samozřejmě bez české jazykové podpory.

Mechanik (2004)

Hrdina existenciálního hororu Trevor Reznik je osamělý, uzavřený a tichý mladý muž. Až na to, že vypadá trochu přepadle, vyhlíží jako tisíce obyčejných mladíků, kteří navečer přijdou z práce, často poklábosí se servírkou z kavárny a občas své jednoznačnější touhy uspokojují prostřednictvím profesionálky – a pak jdou spát.

Trevor ovšem spát nejde – už rok totiž trpí nespavostí, která však nemá nic společného s banální insomnií, nutící vás uvařit si první kávu za rozbřesku. Fyzicky i psychicky vyčerpaný mladík, pracující v zatuchlé dílně u soustruhu, už celé měsíce bojuje s noční můrou, z níž se nelze probudit. Svou roli v ní hraje děsivá nehoda, již Trevor zavinil (nebo snad ne?), kolegové z práce, Trevorova oblíbená callgirl Stevie, tajemný plešoun Ivan a sympatická číšnice Marie.

Mechanik (El Maquinista / The Machinist, 2004)

Kdo z nich je však skutečný a nic nepředstírá? Je Trevor obětí nějaké podivné hry, nebo je on sám bezcitným manipulátorem?

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Mechanik se nevyspí ani na Blu-ray

Vložil papinak (bez ověření), 10. Březen 2009 - 8:56

Obrázek uživatele papinak

Zrovna včera večer jsem na Mechanika koukal. Opravdu dobrý film, ve kterém Bale exceluje. Když člověk potom porovná jeho postavu z Batmana je to neuvěřitelný.