Matrix na HD DVD - In-Movie Experience trailer

vydáno 24. 5. 2007 | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: film, HD DVD, In-Movie Experience, Matrix, trailer, Warner

The Matrix - IME

The Matrix – IME

Tento týden (22. května) vyšla v Americe trilogie Matrix na HD DVD, a to hned ve dvou verzích (viz Trilogie Matrix v květnu pouze na HD DVD). Na stránkách Warner Home Video se před časem objevil teaser, na kterém ale vzhledem k jeho „velikosti“ nebylo nic moc k vidění. Ačkoliv se první recenze předhánějí v superlativech, běžný spotřebitel stále váhá. Má to vůbec cenu? Stojí vysoké rozlišení obrazu, křišťálově čistý zvuk a neuvěřitelné množství bonusů vůbec za to? A co to vlastně je to In-Movie Experience, kterým se HD DVD vydání trilogie tak chlubí?

IME (In-Movie Experience) je technologie, která pomocí Picture-In-Picture (PIP, obraz v obraze) vkládá videosekvence interaktivně přímo do přehrávaného filmu. Možností použití je celá řada, největší uplatnění ale IME určitě najde při prezentaci bonusových materiálů – v průběhu filmu si prostě zapnete videokomentář a ten se vám objeví v malém okénku v rohu obrazovky. Samozřejmostí je následná možnost přepínání mezi oběma obrazy – IME například může přehrávat tu samou filmovou scénu, ale bez použití digitálních triků, což může být zajímavé pro srovnání. Fantazii (především samotných tvůrců bonusových materiálů) se meze nekladou a celá věc je přitom záležitostí přehrávače, nemá nic společného s PIP samotného televizoru.

Studio Warner připravilo pro názornou demonstraci této technologie trailer přímo z HD DVD vydání trilogie Matrix. Minutová sekvence je na této adrese k disposici v několika formátech a kvalitách a velmi slušně poslouží k vytvoření jasné představy o možnostech In-Movie Experience.

Proslýchá se, že právě IME bonusy mají být důvodem, proč vydání trilogie Matrix na Blu-ray nabírá zpoždění (mělo by se objevit až koncem roku). Narozdíl od HD DVD totiž tento formát zatím IME příliš nezvládá, což se týká i samotných Blu-ray přehrávačů.

Uvidíme, jestli se možnosti a schopnosti obou formátů na tomto poli do konce roku srovnají. IME by mohlo být zajímavé nejen pro fanoušky bonusových materiálů.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře