Máte rádi Hvězdné války? Kupte si funkčního robota BB-8

vydáno 7. 9. 2015 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma IT a software

Tagy: BB-8, droid, Hvězdné války, Star Wars

Jakmile společnost Disney zveřejnila první trailer k novým Hvězdným válkám, zaujala diváky asi nejvíce postava robota BB-8, který prý ve filmu nahrazuje dříve používaného R2D2.

Pokud droid zaujal i vás, máme dobrou zprávu – nyní si ho můžete koupit. A to ve funkční, byť oproti originálu poněkud zmenšené verzi od společnosti Sphero, která se zabývá výrobou hraček ovladatelných prostřednictvím mobilní aplikace.

Stejně jako ostatní hračky od Sphero, i BB-8 je schopen se připojit k zařízením s iOS nebo Androidem (Sphero prý pracuje i na podpoře Windows Phone). Ale to není potřeba; někomu stačí, že si robůtka vystaví doma na poličce. Jakmile jsou však obě zařízení spárována, nabízí související aplikace přístup ke třem režimům: řízení, holografické zprávy a sledování. Pokud jde o druhý režim, zde Sphero využil svůj engine pro rozšířenou realitu k transformaci videí na holografické zprávy známé z Hvězdných válek. Takové zprávy se po nahrátí přehrají přímo v aplikaci. Sledování pak v reálném čase zaznamenává pohyb BB-8 na základě dat z gyroskopu a akcelerometru ve smartphonu či tabletu.

Zpočátku nebude BB-8 kompatibilní s ostatními aplikacemi Sphero, z nichž většina je zaměřena na vzdělování, nicméně šéf společnosti Paul Berberian se nechal slyšet, že má v plánu spolupracovat s firmami Disney a Lucafilm, aby robotovi v budoucnu dodal více funkcionalit.

Zdroj: EnGadget

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře