Magnolia konečně rozvine své květy na Blu-ray

vydáno 29. 9. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Až na krev, Blu-ray, Dolby TrueHD, film, Gambler, Hairspray, Hříšné noci, Magnolia, New Line Cinema, Opilí láskou, Sejmi je všechny, Smrtihlav, There Will Be Blood, VC-1, Warner Bros.

Magnolia (1999)

Paul Thomas Anderson je jakožto režisér proslulý svým až vědecky přesným přístupem, dokonalým řemeslným provedením a pečlivě vybroušeným stylem. Všechny filmy, které od roku 1996 natočil (Gambler, Hříšné noci, Opilí láskou, Až na krev), se velmi výrazně zapsaly do diváckých myslí. Na Blu-ray se teď chystá snímek v tomto směru asi nejzásadnější.

Magnolia (FDb.cz) je tříhodinové drama s několika propletenými dějovými liniemi, komplikovanými postavami a plejádou špičkových hereckých výkonů, kterým vévodí Tom Cruise, zcela právem nominovaný na Oscara. Jeden z nejlepších filmů roku 1999 dokáže vtáhnout do děje, zapůsobit skutečně neuvěřitelným dojmem a zanechat po sobě stopu, která jen tak nezmizí.

Na Blu-ray toto výjimečné dílo připravuje New Line Cinema (resp. mateřské studio Warner), vydání pro region A (Amerika) by se mělo objevit 19. ledna příštího roku. Technické specifikace zatím nejsou známy, určitě ale můžeme očekávat studiový standard – VC-1 video, Dolby TrueHD 5.1 audio. Samozřejmě nebudou chybět ani nějaké ty bonusy: Magnolia video diary, Frank T. J. Mackey Seminar, Seduce and Destroy infomercial, Aimee Mann music videos „One“ and „Save Me“, trailery a televizní spoty.

Warner Bros. sice své Blu-ray disky regionálně nekóduje, New Line Cinema ale občas ano (např. Smrtihlav, Hairspray nebo Sejmi je všechny). V tuto chvíli tedy ještě není jisté, jestli si americké vydání Magnolie přehrajeme i u nás, nebo budeme muset čekat na dosud neohlášenou edici pro evropský region B. Česká jazyková podpora by se mohla objevit pouze na ní, ale ani to samozřejmě není jisté.

Magnolia (1999)

Divné věci se dějí pořád. Někdy za to možná může souhra životních náhod, jindy lidé, kteří činí omyly, páchají hříchy, konají zlé i dobré skutky. Anebo jsou za vším „nebesa“ hrozící apokalypsou a přitom dávají novou naději a snad i možnost začít znovu. O tom všem vypráví film Magnolia prostřednictvím devíti příběhů, jež se navzájem prolínají v barvité mozaice, propojené televizní znalostní show.

Magnolia (1999)

Hrdiny jsou umírající otec, televizní producent, jeho mladá žena, slavný syn, učící muže, jak svést a zničit ženy, chlapec s neuvěřitelnou pamětí, ohleduplný ošetřovatel, po lásce toužící policista, muž, jenž byl v dětství považován za génia a těžko se smiřuje se svou upadající existencí, na smrt nemocný moderátor televizní soutěže a ztracená dcera.

Ti všichni a jejich blízcí se díky řadě značně absurdních náhod dostávají do nečekaných situací, které mění běh jejich života a vedou je na práh pekla i k novým nadějím…

Všechny příběhy se odehrávají v jednom městě a během jednoho dne. Místem děje se stala ulice Magnolia vedoucí přes losangeleskou předměstskou část San Fernando Valle.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře