Limonádový Joe přicválá na Blu-ray ve dvou verzích a s HD audiem

vydáno 17. 12. 2012 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 7 komentářů

Tagy: Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, Limonádový Joe

Limonádový Joe (Blu-ray) O Blu-ray vydání klasiky Oldřicha Lipského mluví Filmexport už dlouho, ale že by se skutečně něco dělo, jsme zaregistrovali jen občas. Nyní se však zdá, že Limonádový Joe na Blu-ray přikluše již za 4 dny v solidním technickém provedení.

Začněme zvukem. Ten by měl na Blu-ray dostat fešnou fazónu díky DTS-HD Master Audio mixu, jen zatím není veřejně známo, kolik kanálů si budeme moci poslechnout. Sázíme na tradiční šestikanál v jak anglické, tak české verzi, neboť byly obě stopy mixované stejně.

Obraz poté slibuje mnohé, nicméně si neumím moc dobře vyložit fráze uveřejněné na www.zona.bloudil.cz o tom, že „obraz byl v rámci rozpočtových možností digitálně restaurován.“ Ano, o restauračním procesu se ví dlouho, ostatně u českých titulů jsou skoro vždy nezbytnou nutností, nicméně slovní spojení „rozpočtové možnosti“ zní jako omluva v případě, že obraz (který byl z filmové kopie přepsán do HDCAM SR ve vysokém rozlišení) nebude maximálně vyladěný.

Co potěší, je oznámení, že se na Blu-ray dočkáme dvou verzí filmu. České, kterou všichni známe a viděli jsme ji na DVD, a americké, jež má jiné úvodní titulky a postrádá některé scény. Na Blu-ray se obě verze dostanou díky užití tzv. „seamless branchingu“, jenž dovoluje dostat na disk dvě různé verze filmu, aniž by bylo nutné na něj nahrávat dva kompletní transfery. Čímž je samozřejmě ušetřeno místo, jež lze využít pro co největší kvalitu jednoho přepisu.

Naopak se stále nemluví o případném portu bonusů z DVD, o nichž jsme psali v únoru, a o kterých distributor stále mlží. Opravdu se dočkáme jen dvou verzí filmu a kvůli všemu ostatnímu se budeme muset obrátit na ošoupané DVD? Doufejme, že nikoli. Obzvlášť poté, co jsem si dal nedávno opakování na DVD, které mě utvrdilo dojmu, že jestli si nějaký český film vymazlený Blu-ray zaslouží, je to právě tato dnes již klasická westernová parodie.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Limonádový Joe přicválá na Blu-ray ve dvou ...

Vložil Dodo (bez ověření), 17. Prosinec 2012 - 17:32

Obrázek uživatele Dodo

Všetci trikrát hurá… A čo sa týka tých bonusov tak na tej reedícii (zo stánku) žiadne neboli, takže držím všetky palce.

Re: Limonádový Joe přicválá na Blu-ray ve dvou ...

Vložil slart (bez ověření), 17. Prosinec 2012 - 19:03

Obrázek uživatele slart

Já se už taky nemůžu dočkat. Objednáno mám už od konce dubna, kdy to vypadalo, že Limonádník „určitě“ vyjde – měl jsem informaci od Filmexportu. Evidentně to ale neměli pod kontrolou. No, snad to tentokrát – těsně před koncem světa – vyjde :) Ty „rozpočtové možnosti“ mě ale dost děsí. Táhne se to už hodně dlouho na to, aby během té prodlevy měli čas si s obrazem pohrát a nevydat nějakej paskvil. Takže mé očekávání tohoto titulu se po vaší zprávě rozrostlo ještě o obavu… Doufám, že planou.

Re: Limonádový Joe přicválá na Blu-ray ve dvou ...

Vložil marko (bez ověření), 17. Prosinec 2012 - 19:20

Obrázek uživatele marko

konecne, ale silno pochybujem ze tam budu bonusy z dvd edicie… som zvedavy na hd prepis

Re: Limonádový Joe přicválá na Blu-ray ve dvou ...

Vložil kuchi (bez ověření), 23. Prosinec 2012 - 16:28

Obrázek uživatele kuchi

BD jsem si pořídil, a bohužel jsem byl zklamán. Zvuk: DTS HD MA 2.0 – anglická i česká verze, v praxi se ale jedná o mono zvuk, žádný stereo efekt se nekoná Obraz: „v rámci rozpočtových možností“ – bohužel je nutno chápat, jako „šetřili jsme na všem“. Určitě se jedná o jeden z nejslabších BD, které jsem měl možnost vidět. Na první pohled praští do oči množství filmových škrábanců a jiných mechanických poškození filmu, které nebyly odstraněny. Ani jas nebyl řádně srovnán, takže obraz „bliká“. No a nakonec kontrast – možná to byl z části umělecký záměr, ale především žlutě kolorované části filmu trpí přepáleným kontrastem, kdy někdy není jasné kde končí obloha a začíná stavba, vše se totiž slévá v jedno. Abych to shrnul – rozumím tomu, že v českých podmínkách si není možné dovolit nákladné renovace ve stylu Ben Hur, Lawrence of Arabia atd. Na druhou stranu, od BD release očekávám o dost více, než jen HD přepis.

Re: Limonádový Joe přicválá na Blu-ray ve dvou ...

Vložil marko (bez ověření), 23. Prosinec 2012 - 20:36

Obrázek uživatele marko

ale je to lepsie ako dvd? tak urcite nemali vela financnych prostriedkov, preco to nedali remastrovat NFA? ako Lazarovu, Hori ma panenko??? tak sa remaster podaril na jednicku i ked som filmy nevidel, Limonadnika mam objednaneho

Re: Limonádový Joe přicválá na Blu-ray ve dvou ...

Vložil Martin (bez ověření), 25. Prosinec 2012 - 12:44

Obrázek uživatele Martin

si podle screenshotů myslim že to je lepší než dvd http://www.blu-space.cz/…oe-1964.html ale nekupuju, z ty prachy co chtěj a bez bonusů, to zůstanu u dvd

Re: Limonádový Joe přicválá na Blu-ray ve dvou ...

Vložil Blueflash (bez ověření), 29. Prosinec 2012 - 6:11

Obrázek uživatele Blueflash

Limonádový Joe byl v HD již vysílán na ČT a to v červnu 2011!!!

Takže tady se žvaní o BD a už jste ho před 18 měsíci mohli vidět v televizi zadarmo.....